Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melegek és örökbefogadás. Mi...

Melegek és örökbefogadás. Mi az, amit egy meleg pár jobban meg tud csinálni gyereknevelés kapcsán, ami egy férfi-nő tagú párnál nincs meg?

Figyelt kérdés

Sokszor érvelnek azzal az LMBT-k, hogy evolúciósan is megvan a funkciója a meleg szülőpárosnak, mivel ha pl. a normál pár férfi tagja vadászni megy, az asszonynak meg más dolga van vagy már nem él, akkor be tudnak szállni a gyereknevelésbe. Ezt értem, de viszont ezt egy másik normális pár is meg tudja csinálni, nem szexualitás kérdése.

Mi az, amihez egy meleg pár kell, amit csak ők tudnak a gyereknevelésben megcsinálni szemben egy férfi-nő párral?

2022. nov. 28. 05:29
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
3%

#20: "senki soha nem mondta hogy jobbak lennénk a hetero paroknal"

Pedig én is sokszor hallottam. Itt is volt egy ilyen hozzászólás.

2022. nov. 28. 13:33
 32/42 anonim ***** válasza:
94%

Ők nem halottak az eredeti szülővel ellentétben :D

Egyébként nem mindegy ki és mit tud jobban? Ez amúgyis csak személyiségtől függ nem pedig szexualitástól pont ezért illetné meg az örökbefogadási jog őket is.

2022. nov. 28. 15:15
 33/42 anonim ***** válasza:
0%
#32: De az örökbefogadás nem azért van, hogy a melegeknek jó legyen, hanem hogy a gyereknek. Ez az elsődleges szempont.
2022. nov. 28. 19:13
 34/42 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem semmi - nem lehet így általánosítani. A gyermeknevelésre való képesség EGYÉNI SKILL, nem a szexuális orientáció függvénye.

Ezt a politika tálalja így, rendkívül hamisan - és a meleg szervezetektől ugyanakkora hiba, ha erre általánosítóan válaszolnak.

Valójában ennek semmi köze a szexuális irányultsághoz - vannak csapnivaló, rossz szülők a heterók között is (ó, de még mennyi!) és lennének a melegek között is gyereknevelésre alkalmatlan emberek.

A melegek esetében annyi a "szerencse", hogy természetes úton egy meleg pár nem pottyant oda egy gyereket, akinek aztán minden joga megvan az egész életét elb..ni, csak azért mert ő "csinálta" (azaz kefélt egy jót).

Meleg párok esetén, mivel eleve ÖRÖKBEFOGADÁSRÓL beszélünk, volna lehetősége az államnak MEGVIZSGÁLNI az adott párt, nyomon követni a gyerek sorsát, és ha rosszul nevelik, akár visszavenni állami gondozásba.

Sajnos egy csomó csapnivaló heteró szülőnél ez eleve nehézkesebb, mert "ő csinálta", a gyerek "az övé", "belőle jött ki", ezért "senkinek semmi köze hozzá"...

Sajnos sokan így fogják fel, hogy a szülő tulajdona a gyermek, ha rosszul neveli, ha veri, ha nem törődik vele, abba se szóljon bele senki... :-(

Egy dolog biztos: VANNAK meleg párok, akik alkalmasak gyereknevelésre, mint ahogy amúgy is sok gyermeket nevelnek azonos nemű személyek (pl. egy anyuka és egy nagymama, anyuka és nagynéni, stb.), elvált vagy özvegyen maradt nők és férfiak, stb.

Az állam hülyesége, hogy szívesebben lát árvaházban egy gyermeket, mint egy szerető párnál, aki mindent megpróbálna megadni neki.

Holott az örökbefogadásban pont az a JÓ, hogy az államnak lehetősége van nyomon követni a gyerek sorsát, megválasztani a szülőket, az alapján, hogy érettek-e a gyereknevelésre, stb.

A felelőtlen, gyereknevelésre alkalmatlan, rossz szülők sokasága meg odapottyantja, és az állam nem tehet semmit...

Nekem ne mondja senki, hogy jobbak az alkoholista, munkanélküli, erőszakos vagy drogos szülők, vagy azok, akiknek pont fordítva: csak a karrier számít, és a gyereket úgyis egy dada neveli, se apja, se anyja, vagy hogy jobb egy árvaház, mint egy olyan, akár azonos nemű pár, aki VÁGYIK gyermekre és AKAR neki biztosítani mindent, anyagilag és érzelmileg, iskoláztatni, nevelni, óvni, segíteni...

Sajnos az a mi társadalmunkat jellemzi inkább, hogy pusztán az ivarérettség okán jobb szülőnek tekint gyermeknevelésre teljesen alkalmatlan embereket (sőt, az árvaház intézményét is), csak azért mert képesek voltak kitolni egy babát a szülőcsatornájukon, vagy sikerült megvalósítaniuk a magömlés óriási teljesítményét, mint olyanokat, akiket akár gondosan meg is lehetne válogatni...

Félreértés ne essék, azt gondolom, az ideális egy jó HETERÓ pár egy gyereknek, apamodellel és anyamodellel. De csak gyermeknevelésre alkalmas szülők esetén, persze...

Csakhogy az élet NEM IDEÁLIS, hanem REÁLIS. Gyerekek sokaságának nem jut jó szülő, gyerekek további sokaságának pedig még rossz szülő se jut (csak árvaház).

Hülyének és érzéketlennek kell lennie egy olyan társadalomnak, amelyik szívesebben látja árvaházban is a gyermeket, mint egy azonos nemű párnál - holott statisztikák mutatják, hogy egyenes út vezet onnan a bűnözés, a drog és a prostitúció világába, az onnan kikerülők 70-80%-a esetében...

Szomorú... :-(

2022. nov. 29. 11:40
 35/42 anonim ***** válasza:
8%

31#

Ad1-tudjuk hogy te vagy a kerdezo.ne legyel már olyan szánalmas hogy a saját kérdésed alá kommentelsz…

Ad2-szóval meg mindig nem beszeltel élőben egy db meleggel se csak itt valaki névtelen arctalan kommentje alapján vonod le a következtetéseket. Ertem

2022. nov. 29. 11:44
 36/42 anonim ***** válasza:
94%
34#es ma úgy döntött a tények nyelvét beszéli❤️
2022. nov. 29. 11:48
 37/42 anonim ***** válasza:
94%
Hidd el nagyon sok állami gondozott gyerek örülne ha egy meleg pár örökbe fogadná. Nem értem miért akarsz rosszat a gyerekeknek, nem lehet olyan jó az állami intézetben rohadni és attól félni mikor adják el jó pénzért valami perverznek, hogy kiélje rajtuk a beteg szexuális vágyait. És igen, sajnos Magyarországon is sok ilyen eset történt és történik csak erről nem ebszél a média..
2022. nov. 29. 11:50
 38/42 anonim ***** válasza:

35#

"Ad1-tudjuk hogy te vagy a kerdezo.ne legyel már olyan szánalmas hogy a saját kérdésed alá kommentelsz…"

Te el vagy szédülve, barátom. Ez az egyetlen profilom ezen az oldalon, de abszolút nem érdekel, mit hiszel és mivel rágalmazol.

Megpróbálhatnál inkább az ÉRVEKRE reagálni, TARTALMILAG. Csak hát arra nem futja...

"Ad2-szóval meg mindig nem beszeltel élőben egy db meleggel se csak itt valaki névtelen arctalan kommentje alapján vonod le a következtetéseket. Ertem"

Óriásit tévedsz, újfent. A családomban is van vállaltan meleg családtag (mindig is sejtettük róla, de csak pár éve vallotta be nekünk is). És meggyőződésem, hogy jobb szülő volna sokaknál - talán még nálad is.

Legalább rágalmazni, hazudozni nem tanítaná a gyereket, ilyen debil, óvodás módon...

Szóval: nem a kérdező vagyok és nagyon jól ismerek melegeket. Ezen túlmenően esetleg van valami ÉRDEMI, TARTALMI mondanivalód is a kérdés kapcsán, vagy csak személyeskedni tudsz?

Ezt tanultad a közmédiából? Ha valaki érveket szegez nekünk és kicsit bugyuttának érezzük magunkat, hogy azokat ellenérvekkel meg tudjuk válaszolni - akkor kezdjünk el teljesen alaptalan rágalmakat dobálni random?

Hát ezt ügyesen elsajátítottad - csakhogy ez NEM ÉRV. Majd, ha képes vagy összefüggő mondatokban épkézláb ÉSZÉRVEKET felsorakoztatni, akkor írj! Ezek a bugyutta büfizések, amiket produkálsz, nem helyettesítik a mondanivalót!

2022. nov. 29. 12:27
 39/42 anonim ***** válasza:
59%
38# ha valóban tévedek akkor tudhatnád hogy a kerdezohoz beszéltem nem hozzad
2022. nov. 29. 12:46
 40/42 A kérdező kommentje:

"Nekem ne mondja senki, hogy jobbak az alkoholista, munkanélküli, erőszakos vagy drogos szülők, vagy azok, akiknek pont fordítva: csak a karrier számít, és a gyereket úgyis egy dada neveli, se apja, se anyja"

Ezt senki nem is mondta, csak meg részetekről megint a durva csúsztatás és általánosítás, mivel ezzel a kijelentéseddel két dolgot sugalmazol:

az egyik, hogy a normális párok nagy része le se tojja a gyerekét, a másik, hogy melegek közt nincsenek a gyerekeiket letojó, karrierista majmok. Mindkettő hamis állítás.

2022. nov. 29. 14:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!