Melegek és örökbefogadás. Mi az, amit egy meleg pár jobban meg tud csinálni gyereknevelés kapcsán, ami egy férfi-nő tagú párnál nincs meg?
Sokszor érvelnek azzal az LMBT-k, hogy evolúciósan is megvan a funkciója a meleg szülőpárosnak, mivel ha pl. a normál pár férfi tagja vadászni megy, az asszonynak meg más dolga van vagy már nem él, akkor be tudnak szállni a gyereknevelésbe. Ezt értem, de viszont ezt egy másik normális pár is meg tudja csinálni, nem szexualitás kérdése.
Mi az, amihez egy meleg pár kell, amit csak ők tudnak a gyereknevelésben megcsinálni szemben egy férfi-nő párral?
A balliberálisok szó nélkül egyet értenek vele (egyébként én is megértem, valóba lehet ennek is teret engedni ). Ugyanakkor még hetero pároknak is nagyon nehéz, előbb az ő jogaikért kellene küzdeni, és utána az LMBTQ párokkal foglalkozni.
de : a gyerek érdeke az első, nem az örkbefogadó pároké. A gyerek fejlődésére, óvodai-iskolai beilleszkedésére igenis súlyos hatással lehet, ha mások a szülei, mint 23 csoporttársának. A többi ovis, iskolás, kamasz
megbélyegezheti őket, kiutálhatják maguk közül, lelki problémái lehetnek amiatt, hogy neki nem hagyományos szülőpár jutott.
A balliberális érveléssel az a probléma, hogy mindig az LMBTQ szülők szempontjából érvelnek. Megértem, h ők gyereket szeretnének. De kétséges, hogy a gyereknek ez jó-e. A ballibek nem nagyon szoktak erről állást foglalni, hogy igenis kockázatos a gyerek szempontjából ennek tered engedni.
14es, ennek semmi köze a szexualitáshoz, egyedül a gyámügyhöz és a jogszabályokhoz van köze.
Az aszódi gyerekgyilkosság óta meg tudjuk, hogy mire van a gyámügy... semmire
A kérdés az volt, mit gondolok a melegek örökbefogadásáról. Azt gondolom, amit leirtam. Hogy ne egyfolytában a meleg párok jogaiért álljon ki a ballib oldal, hanem először arra gondoljon, hogy a gyerekre mennyire veszélyes lehet, ha nem fogadják el a közösségben. Márpedig a gyerekek egymást sokszor még akkor se fogadják el, ha a másik gyereknek is hetero szülei vannak. A gazdagot is támadják, a sezgényt is, a romát is..stb. Hogy gondolhatja azt komolyan valaki, hogy ha két nő vagy két férfi vagy két transzvesztita menne az oviba, iskolába a gyerekért, a társai nem vetnék ki maguk közül ?
Ez az alapvető probléma a dologgal. Nem a pár szempontjából kell megközeliteni, h van-e joguk hozzá (igen, elvileg van, de ez önmagában kevés), hanem a gyerek érdekeit nézve. Márpedig az emberiség történetében látható, hogy apa-anya , férfi- nő a felállás .
17, te valamiért nem akarod érteni amit mondok.
Te meg valamiért azt hiszed, neled beszélgetek, pedig nem.
A kérdésre válaszolok, lépj tovább.
Elmondtam :) A gyereknek már azzal is nehéz megküzdenie, ha örökbefogadják . Ha egy hetero pár örökbefogadja . Nemhogy azt, hogy egy meleg pár.
Egyelőre nem tart ott se a gyámügy, se a gyermekpszichológia, se a gyermeklélek hogy kezelni tudja ezt a kérdést .
Igen, 17-nél a pont, akik itt kardoskodnak ellene, fngjk sincs, mit jelent gyerekként, ha örökbefogadják és mit jelent a szülőnek örökbefogadónak lenni. Mit jelent maga a procedúra, utána mit jelent belépni az adott félnek a másik életébe, hogy alakulnak ki a szülő/gyerek kapcsolatok, kapnak-e ehhez segitséget az államtól...
Megint lényegi terelés megy és csak a szexualitás elleni hergelés történik.
17-18, a kérdésnek nincs köze ahhoz, hogy a gyerek örökbefogadott vagy sem.
Nyilván egy meleg párnak csak így lehet gyereke.
A kérdés, meleg szülők és hetero szülők gyereknevelése miben különbözik. Van-e, amiben egyik jobb a másiknál.
Lmbt vagyok
Csakhogy eloszlassam a sok fszsagot amit a kérdezőnek sikerült megint osszehordania
Biztos sok meleggel beszelgettel (a fejedben max) de senki soha nem mondta hogy jobbak lennénk a hetero paroknal. Soha senki nem mondott szerintem ilyen ősemberes hasonlatot se sztem
Azt mondjuk mindig hogy jobb a gyereknek azonos nemű szülők között mint az állami gondozásban. Ha szerinted meg ott is jobb nekik menj és nézz körül saját szemeddel egy ilyen helyen
Ettől függetlenül én pl személy szerint pont a hozzad hasonlók bantasanak nem tennem ki a gyerekem ezért inkább nem vállalnék a párommal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!