Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az LMBT-sek mi jogon akarják...

Az LMBT-sek mi jogon akarják eldönteni, hogy nekem mi az, ami árt (pl. melegházasság)?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom azt az érvet, hogy mi bajom a melegházassággal, mikor nekem az nem árt, hogy két férfi összeházasodik.

Már miért ne ártana? Nem csak fizikai ártalom létezik, hanem olyan is, hogy pl. rosszabbul érzem magamat egy olyan társadalomban, ahol ezt szabad, mert mondjuk nem egyezik az értékrendemmel. Ahhoz, hogy a társadalom értékrendjébe beleszóljak pedig annak tagjaként jogom van, pont úgy, ahogy egy melegnek is - csakhogy én nem jelentek ki olyasmit a másik nevében, hogy az én követelésem az neki márpedig nem árt.

Elég sok sarkos példát lehetne hozni, hogy mi az, ami még nem árt fizikai értelemben, kezdve pl. a kannibalizmussal belegyezéses alapon. Nem sorolom tovább. Ezt miért nem értik meg a melegházasság pártiak?

A kulcs tehát: értékrend.

2022. okt. 27. 09:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 A kérdező kommentje:

"Végignéz az ember a történelmen és arra a megállapításra jut szinte mindig a kisebbség akarata érvényesült a többség felett."

Tehát homokos meg nembináris elmebeteg ország leszünk azt mondod? :D Érdekes elképzelések egyébként annak fényében, hogy nagy erőkkel hirdetitek magatokról, hogy ti csak elfogadást akartok.

2022. nov. 2. 11:08
 72/76 anonim ***** válasza:
100%

71-es, kérlek mondd el a gondolatmeneted logikáját, hátha jó lesz esettanulmánynak. Az x % LMBTQ ugyanis bármekkora "propagandát" nyomathat, a világ összes pénzéből és vatikáni aranyából, akkor sem lesznek többen mint x. Terjeszkedésről nyilván teljesen nonszensz beszélni, csak többen fogadnák el saját magukat, ezáltal többen nyilvánulnának meg, több meleg párt látnál kéz a kézben sétálni, akiknek amúgy titkolni kell.

Ez kb olyan, mintha a 15. században, a felfedezések korában találnál egyre több szigetet, és azt mondanád, hogy ezek a rohadt szigetek egyre csak terjeszkednek, mert egyre több van a térképen... :D Holott mindvégig ott voltak, csak nem tudtál róla.

2022. nov. 2. 11:29
 73/76 A kérdező kommentje:
72: egytértek, de ne engem győzz meg, hanem aki ezt a baromságot állította, hogy hatalomra jut a gender.
2022. nov. 2. 11:59
 74/76 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, a 67-es válaszomban reagáltam a felvetéseidre, és érdekelne az erre adott válaszod. Feltétlezem, hogy van rá hajlandóságod, hiszen a kérdést vélhetőleg okkal írtad ki. Nehéz úgy vitázni, ha nem érkeznek válaszok az érvelésekre.
2022. nov. 2. 14:06
 75/76 A kérdező kommentje:

74:

"Egy olyan környezetben nőttél fel, ahol fel sem merülhettek olyan eltévelyedett gondolatok, minthogy a homoszexuálisok is emberek, akik érdemesek a boldog életre."

Nekem a szüleim azt mondták, hogy ha meleg lennék, engem ugyanúgy szeretnének akkor is. Se apám, se anyám nem volt homofób, ahogy én sem. Apám anno párttag lévén kifejezett ellenérzésekkel van a jobboldali keresztények és Orbán felé. Jómagam sem szeretem az utóbbit.

"A felfogásodon nem tudok, és nem is akarok változtatni, egészen biztosan fog számodra negatívumot okozni a melegházasság bevezetése. Olyan koholt polgárpukkasztásokkal fog majd dobálózni minden vakhitű, hogy: „elvettük a házasság szentségét”; „meggyaláztuk a keresztény kultúrát”; „csak többet akarunk majd, ezzel nem érjük be”; „jogot kapunk a gyerekek megrontására”, és még sorolhatnám."

Ezek nem polgárpukkasztások, hanem tények. Legelőször csak annyit akartatok, hogy beszéljünk a témáról. Beszéltünk. Utána jött az, hogy ne legyenek már tiltva a melegtartalmak sehol. Kivettük a tiltás alól. Aztán jöttetek, hogy legyen már akkor valami jogi elismervénye annak, hogy két meleg együtt él. Bevezettük a bejegyzett élettársi kapcsolatot. Most már ez sem elég, melegházasság kell meg örökbefogadás, meg a család fogalmának átdefiniálása. Külföldön már ezt is elértétek. És mily' meglepő: ez sem elég, most már érzékenyíteni kell a kiskorú gyerekekt a nemváltásra, transzokat beküldeni hozzájuk megrontani a lelküket. Igen, ez még nem pedofília, de gyermekmegrontás.

"A házasság szentségét akkor vennénk el, ha volna egyházi esküvő."

A házasság akkor is szentség, ha nem egyházi. Ha se nem szentség, se nem kell, hogy férfi és nő vegyen részt rajta, akkor magyarázd meg, hogy konkrétan miről szól a házassság. Minek innentől fogva ez egy kiüresített fogalom. Azzal ne gyere, hogy annyi kell hozzá, hogy a két fél szeresse egymást, mert akkor házasodhasson az apja a lányával, a testvér a testvérrel, a gazdi a kutyával. A melegházasság thát kiüresti és megcsúfolja azt a fogalmat, amit ma a házasság alatt értünk.

"A keresztény kultúra meghatározta Magyarország múltját, ezt nem vitatom, ám egy szekuláris országban élünk, amely törvénykezésében már nem mutatkozhatna meg a vallái alapon történő elfogultság. Pont ilyen okból legális az önkielégítés, a válás és hasonló dolgok."

A válás mindig is lehetséges volt a kereszténység teljes tötélme alatt is, csak sokkal komolyabb következményekkel járt régebben. Az önkielégítés betiltását meg majd magyarázd majd el, hogy hogyan képzeled el a gyakorlatban.

"Én nem vágynék többre. Számomra elég volna a melegházasság, az azzal járó örökbefogadás és a már érvényben lévő diszkrimináció-ellenes törvények betartatása."

Ne vágyjál rá, mert itthon ilyen soha nem lesz.

"Nem vagyok pedofil, a melegek többsége sem pedofil. Nincs okunk azt feltételezni, hogy a melegek között arányaiban több pedofil van, mint a heteroszexuálisok között."

Én nem is állítottam azt, hogy minden meleg pedofil. De hogy több köztük a pedofil az nem vélemény, hanem tény, mint ahogy balkezesek közül is valami okból sokkal több pedofil kerül ki (egyébként magam is balkezes vagyok). Emelett hülyeségnek tartom azt, hogy aki meleg az átalakulna pedofillá, és gusztustalan, nagyon aljas a politikai célú egybemosásuk a pedofilokkal.

"Ahogy az is bizonyítható, hogy a melegek által nevelt gyerekek nem lesznek nagyobb eséllyel melegek"

https://www.youtube.com/watch?v=CTTYwhZ7948&t=13s

Ahogy ennek a "transz családnak" is gondolom egész véletlenül lett mind a három gyereke "nembináris" meg hasonló tökkelütött.

"mivel az örökbefogadó szülők hátterét megvizsgálják, és csak az arra alkalmasok kapnak engedélyt, ezért a melegek által nevelt gyerekek mentálisabban stabilabbak, ezt kutatások bizonyítják"

A kutatások éppen az ellenkezőjét bizonyítják, és az sem világos, hogy miért abból vezeted le a melegek alkalmasságát, hogy megizsgálják a hátterüket. Szerinted egy normális párnál nem vizsgálnak meg semmit, csak hozzájuk vágják a kölyköt?

"A lényeg az volna, hogy ez számodra fog járni negatívumokkal, ha behozzák, ám ezek minimálisak, elhanyagolhatóak a számunkra előidézett pozitívumokhoz képest." Azt nem te döntöd el továbbra sem, hogy számomra mennyire elhanyagolható vagy minimális-e az elszenvedett negatívum. Egyébként is a saját magad és egy szúk kör nevében beszélj, mert kiindulva abból, hogy hány meleg köt házasságot pl. az Egyedsült Királyságban, ami 5% körül van, az derül ki, hogy a melegek túlnyomó részét sem érdekli ez nagyon.

"Valóban nem, csupán pokollá tenném az életem. Még mindig egy mélyen vallásos faluban élek, így tulajdonképpen majdnem mindenki eltávolodna tőlem, a kisebb-nagyobb heccelések, atrocitások pedig mindennapi jelenséggé válnának. Nem saját tapasztalatom alapján, de másén keresztül, külsősként megtapasztaltam, így ebben biztos vagyok."

Én is faluban élek és soha semmi ilyet nem tapasztaltam, a nagyon mélyen vallásos falvak száma meg már elenyésző, annyira nem érdekli az emberek nagy részét a kereszténység, hogy konganak a templomok. Az LMBTQ-val szemben táplált ellenérzéseket nem kell ám feltétlen a mélyen vallásosakra kenni, mert anélkül is utálnak benneteket elegen, hogy egyáltalán misére járnának.

"Ha egy heteroszexuális esküvőről posztolnak, akkor is nyilvánvaló, hogy ők kinek és hova szeretik betenni, betetetni. Én bízok abban, hogy a legtöbb embernek nem olyan beteg a fantáziája, hogy egy egyszerű esküvői fotóról ez legyen az első gondolata."

Ebben igazad van.

"Teljesen más, ha két felnőtt konszenzuális együttlétéről, vagy egy konszenzust magába nem foglaló abúzusról van szó."

Sajnos van egy rossz hírem, sok esetben a kisgyereket rá lehet venni, hogy belegyezzen az abúzusba. Én természetesen ezt nem veszem beleegyezésnek, hiszen egy kiskorú ilyen horderejű kérdésben nem döntésképes - azonban felhívnám a figyelmed, hogy az LMBTQ-gender vonal szerint ugyanez a kiskorú nagyon is döntésképes abban a kérdésben, hogy akar-e nemet váltani. A sok debil kezdeményezést a nemsemleges játékokra meg pubertásblokkolók felírására sajnos ezt vetíti elő. Szóval ki is a gyermekmegrontó?

2022. nov. 2. 16:12
 76/76 anonim ***** válasza:
53%

„Nekem a szüleim azt mondták, hogy ha meleg lennék, engem ugyanúgy szeretnének akkor is. Se apám, se anyám nem volt homofób, ahogy én sem. Apám anno párttag lévén kifejezett ellenérzésekkel van a jobboldali keresztények és Orbán felé. Jómagam sem szeretem az utóbbit.”

Akkor valamilyen más tapasztalatod késztethetett arra, hogy ilyen véleményt formálj, tulajdonképpen lényegtelen, hogy miről is van szó. A lényeg, hogy nekem is sokáig formálták ilyen módon a vélemémyem, nem éppem pozitív irányba. Ellentétben velem, nálad ez nem a homoszexuálisok iránti gyűlöletben, hanem a jogi törekvéseinkkel, egyenlőségünkkel szemben tanusított ellenérzésekben nyilvánul(t) meg.

„Ezek nem polgárpukkasztások, hanem tények. Legelőször csak annyit akartatok, hogy beszéljünk a témáról. Beszéltünk. Utána jött az, hogy ne legyenek már tiltva a melegtartalmak sehol. Kivettük a tiltás alól. Aztán jöttetek, hogy legyen már akkor valami jogi elismervénye annak, hogy két meleg együtt él. Bevezettük a bejegyzett élettársi kapcsolatot. Most már ez sem elég, melegházasság kell meg örökbefogadás, meg a család fogalmának átdefiniálása. Külföldön már ezt is elértétek. És mily' meglepő: ez sem elég, most már érzékenyíteni kell a kiskorú gyerekekt a nemváltásra, transzokat beküldeni hozzájuk megrontani a lelküket. Igen, ez még nem pedofília, de gyermekmegrontás.”

Mások nevében nem tudok nyilatkozni, ám az egészen biztos, hogy én nem vágynék annál többre, mint amit írtam, az jelenti számomra az egyenlőséget. Megvetek bármilyen olyan törekvést, amely a ló túloldalára akarja billenteni a jogalkotást, többletjogokat biztosítva számunkra. Nem támogatom a kiskorúak érzékenyítését, ahogy a nemváltó műtétek népszerűsítését sem.

„A házasság akkor is szentség, ha nem egyházi. Ha se nem szentség, se nem kell, hogy férfi és nő vegyen részt rajta, akkor magyarázd meg, hogy konkrétan miről szól a házassság. Minek innentől fogva ez egy kiüresített fogalom. Azzal ne gyere, hogy annyi kell hozzá, hogy a két fél szeresse egymást, mert akkor házasodhasson az apja a lányával, a testvér a testvérrel, a gazdi a kutyával. A melegházasság thát kiüresti és megcsúfolja azt a fogalmat, amit ma a házasság alatt értünk.”

Egy szekuláris állam törvénykezése független a vallási törvényektől. Szentség csak utóbbiban létezik, így az államilag elismert házasságnak nem lehet szentsége. A házasság a szerelmet, szeretetet, bizalmat és tiszteletet is jelképezi. Ehhez viszont kell egy értékelhető konszenzus. Állat és ember között nem létezhet konszenzus, legalábbis annak fennállta nem állapítható meg. Rokonok között nem beszélhetünk értékelhető konszenzusról, hiszen a szexuális együttlétük (mely alap esetben fundamentuma a házasságnak) vérfertőzést eredményez, nem egészséges és törvénytelen is.

„A válás mindig is lehetséges volt a kereszténység teljes tötélme alatt is, csak sokkal komolyabb következményekkel járt régebben. Az önkielégítés betiltását meg majd magyarázd majd el, hogy hogyan képzeled el a gyakorlatban.”

Itt meg kell különböztetni a férfi és a nő jogait. Régen egy nőnek nem volt joga a váláshoz, míg egy férfinek volt, bár ezutóbbi is régiónként változott. Lényegtelen, hogy ellenőrizhető-e, vagy sem, régen tiltották, nem véletlen, hogy mostmár nem.

„Én nem is állítottam azt, hogy minden meleg pedofil. De hogy több köztük a pedofil az nem vélemény, hanem tény, mint ahogy balkezesek közül is valami okból sokkal több pedofil kerül ki (egyébként magam is balkezes vagyok). Emelett hülyeségnek tartom azt, hogy aki meleg az átalakulna pedofillá, és gusztustalan, nagyon aljas a politikai célú egybemosásuk a pedofilokkal.”

Tény az, hogy ezt nehéz kutatni. Nem utal semmi arra, hogy több lenne a pedofilok aránya a melegek között, a balkezesekről nem tudok. Azzal egyetértek, hogy undorító ilyen, igazolatlan sztereotípiákból választási előnyt kovácsolni.

„Ahogy ennek a "transz családnak" is gondolom egész véletlenül lett mind a három gyereke "nembináris" meg hasonló tökkelütött.”

Hú, na ez az, ami nálam is kicsapja a biztosítékot. Vannak határok... Egyébként, csak két gyerek van, poliamor kapcsolatban élnek hárman. A gyerekeket pedig nem nélkül nevelik, bár vélhetőleg előbb-utóbb ők is azonosulnak majd a ciszneműséggel.

„A kutatások éppen az ellenkezőjét bizonyítják, és az sem világos, hogy miért abból vezeted le a melegek alkalmasságát, hogy megizsgálják a hátterüket. Szerinted egy normális párnál nem vizsgálnak meg semmit, csak hozzájuk vágják a kölyköt?”

A kiemelt mondatom után szerepel, hogy ez heteró pároknál is így van, örökbefogadás esetén. Kérhetek olyan kutatást, ami az ellenkezőjét bizonyítja?

„Azt nem te döntöd el továbbra sem, hogy számomra mennyire elhanyagolható vagy minimális-e az elszenvedett negatívum. Egyébként is a saját magad és egy szúk kör nevében beszélj, mert kiindulva abból, hogy hány meleg köt házasságot pl. az Egyedsült Királyságban, ami 5% körül van, az derül ki, hogy a melegek túlnyomó részét sem érdekli ez nagyon.”

Nem, valóban nem, erről a többség dönt; és a többség néhány éven belül egyetért majd ezzel. Ilyen adat biztosan nem létezik, hiszen az sem teljesen világos, hogy a lakosság hány százaléka meleg, ergó azt sem lehet tudni, hogy hány meleg él az Egyesült Királyságban, nemhogy azt, hogy abból hány százalék házas. Engem érdekel a melegházasság, ahogy sokakat másokat is, ez nekem elég.

„Én is faluban élek és soha semmi ilyet nem tapasztaltam, a nagyon mélyen vallásos falvak száma meg már elenyésző, annyira nem érdekli az emberek nagy részét a kereszténység, hogy konganak a templomok. Az LMBTQ-val szemben táplált ellenérzéseket nem kell ám feltétlen a mélyen vallásosakra kenni, mert anélkül is utálnak benneteket elegen, hogy egyáltalán misére járnának.”

Ami azt illeti, én is sokkal jobb tapasztalatokkal rendelkezem más falukról, ilyen téren. Szerintem kifogtam a leghomofóbabb települést a Kárpát-medencében. 😅 A legtöbben, akik ellenzik a melegek jogait, vagy utálják a melegelet, vallásosak, ez tény. Vannak rendes vallásos emberek is, ismerek ilyet, de sajnos ritka.

„Sajnos van egy rossz hírem, sok esetben a kisgyereket rá lehet venni, hogy belegyezzen az abúzusba. Én természetesen ezt nem veszem beleegyezésnek, hiszen egy kiskorú ilyen horderejű kérdésben nem döntésképes - azonban felhívnám a figyelmed, hogy az LMBTQ-gender vonal szerint ugyanez a kiskorú nagyon is döntésképes abban a kérdésben, hogy akar-e nemet váltani. A sok debil kezdeményezést a nemsemleges játékokra meg pubertásblokkolók felírására sajnos ezt vetíti elő. Szóval ki is a gyermekmegrontó?”

Én ezt nem tekinteném értékelhető konszenzusnak. A gyerek, aki még nem esett át pubertáson, nem képes ilyen téren döntést hozni, ebben a törvény is megerősít. Nem értek egyet a túlzottan erőltetett nemsemleges játékokkal, neveléssel, ahogy a nemváltó műtétek népszerűsítésével sem, de például a pubertásblokkolókat nem tartom károsnak. A hatásuk visszafordítható, ha a fiatalkorú meggondolja magát. A 18 év alatti nemváltásokkal nem tudok és nem is akarok egyetérteni, ezek elkerülésében segíthet a pubertásblokkoló, hiszen a páciens kap néhány évet pluszban, gondolkodni azon, hogy valóban szeretné-e. Ha 18 évesen is úgy érzi, akkor elvégzik rajta a műtétet, előbb nem.

2022. nov. 2. 17:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!