Támogatnád a melegházasság legalizálását?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 11. 21:43
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
neutrális
90 szavazat
1/41 anonim válasza:
Államiban igen, egyháziban nem...
A házasság jogi oldalában, vagyonközösség, özvegyi nyugdíj szerinem jogos lenne hogy nemtől függetlenül járjon azoknak akik egymás mellet kívánják leélni az életüket.
De az egyházat hagyjuk békén, ott nem volt és nem is kell hogy legyen... Ha meg valakinek az kell talál majd magának valami egyediesített felekezetet ami elintézi.
2/41 anonim válasza:
Én addig voltam ennek a támogatója, amíg a torkon lenyomás el nem kezdődött. Bocs, de azóta nem.
3/41 anonim válasza:
Én igen, mondom úgy, hogy nem vagyok meleg, sem házasságpárti, de még csak vallásos sem. Ha valaki össze akarja kötni az életét mással, akkor miért ne tegye?
4/41 anonim válasza:
3as, ilyen már van, élettársinak hívják. Egyedül a névfelvétel és az örökbefogadás nincs.
5/41 anonim válasza:
Nem, mert ez megnyitja az utat örökbefogadás és különféle támogatások előtt, amiket nem nekik találtak ki. Legyen elég nekik az élettársi viszony.
6/41 anonim válasza:
Nem, semmiképpen.
A házasságot hagyjuk meg két ellenkező nemű embernek.
7/41 anonim válasza:
"melegházasság"
Ez a szókapcsolat nem értelmezhető.
A magyar nyelvben a házasság szó egy férfi és nő közötti kapcsolatot írja le ősidők óta. Semmi sem indokolja hogy ennek a szép szónak a jelentését megváltoztassuk.
Nincs mit legalizálni.
8/41 anonim válasza:
9/41 anonim válasza:
Támogatnám azt, hogy meleg párok is ugyanolyan jogokkal rendelkezzenek mint a hetero párok akik házasságot kötnek de azt nem támogatnám, hogy ezt házasságnak hívják. Találjanak ki maguknak valami nevet, nem érdekel de ne nyúljanak le olyan szavakat amikhez soha nem volt semmi közük.
10/41 anonim válasza:
Szerintem pont ez lenne a lényege a dolognak, hogy ne legyen megkülönböztetés és megbélyegzés, ne legyen olyan, hogy "melegházasság" hanem simán csak házasság legyen, nemi szerepektől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!