Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az LMBT-sek mi jogon akarják...

Az LMBT-sek mi jogon akarják eldönteni, hogy nekem mi az, ami árt (pl. melegházasság)?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom azt az érvet, hogy mi bajom a melegházassággal, mikor nekem az nem árt, hogy két férfi összeházasodik.

Már miért ne ártana? Nem csak fizikai ártalom létezik, hanem olyan is, hogy pl. rosszabbul érzem magamat egy olyan társadalomban, ahol ezt szabad, mert mondjuk nem egyezik az értékrendemmel. Ahhoz, hogy a társadalom értékrendjébe beleszóljak pedig annak tagjaként jogom van, pont úgy, ahogy egy melegnek is - csakhogy én nem jelentek ki olyasmit a másik nevében, hogy az én követelésem az neki márpedig nem árt.

Elég sok sarkos példát lehetne hozni, hogy mi az, ami még nem árt fizikai értelemben, kezdve pl. a kannibalizmussal belegyezéses alapon. Nem sorolom tovább. Ezt miért nem értik meg a melegházasság pártiak?

A kulcs tehát: értékrend.

2022. okt. 27. 09:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
97%

"Én tegyük fel 160 cm vagyok, és nem érzem magam egyenlőnek a társadalomban, mert az átlag magasság 170 cm. Ezért követelm, hogy minden 170 cm magasságot elérő emberből vágjanak vissza legalább 10 cm-t, így enyhítve az én szorongásomat. [...] Ugyanez a melegházasság is."

Kérdező, jelen helyzetben te nem azért küzdesz (vagy inkább vergődsz), hogy a 160 centisek vissza ne vágjanak a te 170 centidből 10-et, hanem azért, hogy a 160 centisek véletlenül se húzzanak magassarkút, hát hogy képzelik már, hogy ugyanolyan messzire el akarnak látni, mint te. Persze ez így már szánalmasabbnak hangzik.

2022. okt. 27. 23:34
 52/76 A kérdező kommentje:
51: te küzdesz azért, hogy aberrált dolgokat behozhass, jelenleg a helyzet úgy áll, ahogy én akarom. Szóval kettőnk közül nem én vergődöm.
2022. okt. 28. 04:17
 53/76 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy meg sem próbáltad cáfolni, hogy ez az analógia helytállóbb, mint a tiéd, ezzel indirekt módon beismerve, hogy nem is tudnád.

Btw te fixálódtál rá úgy a témára, hogy tucatnyi veled egyet nem értő hozzászólóval vitázol (bénán) már a hatodik oldalon keresztül, egy olyan kérdés alatt, amelyet TE magad írtál ki hergelő célzattal, mert nem bírod feldolgozni a tényt, hogy vannak melegházasságot pártolók. Mindezt annak ellenére, hogy neked állítólag bőven elég, ha az itthoni politika kiszolgálja a regresszív értékrendedet. Számomra világos, hogy a "többségi" státuszodat félted, mert látod, hogy a nyugati társadalmak sorra hagyják maguk mögött azt, amiben te olyan mélyen hiszel.

2022. okt. 28. 04:36
 54/76 A kérdező kommentje:

"Számomra világos, hogy a "többségi" státuszodat félted, mert látod, hogy a nyugati társadalmak sorra hagyják maguk mögött azt, amiben te olyan mélyen hiszel."

Bizonyára ezt jelzi az olasz és svéd választásai győzelem. :D Utóbbit a legprogresszívebb államnak tartották, ahol a nők utáni füttyögés is tilva van... Úgy látszik, még ők sem kérnek az elmebeteg gender-woke propagandából, és a problémáikra valós megoldásokat keresnek, ami túlmutat azon, hogy a libbantaknak hány nemű wc-t kell nyitni.

2022. okt. 28. 13:10
 55/76 anonim ***** válasza:
100%
Figyi, régen rabszolgákat tartottak, meg nem volt a nőknek szavazati joga. Szerinted azok rendben voltak? Ezek megtartásáért is küzdött egy rakás ember, mégsem maradtak fenn, mert egyre inkább felfogták az emberek, hogy nincsenek rendben és jogcsorbító dolgok. A melegházasság esetében is ez történik, mégha lassan is.
2022. okt. 28. 13:13
 56/76 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem a kérdező nem olyan idióta, mint amilyennek a válaszai alapján tűnik, csak baromira elfogult, látszik hogy kimosta az agyát a kormánypárti média.

Kedves kérdező, most van egy kis szabadidőm, szóval nagyon szívesen leírom, hogy miért nem értek veled egyet. Tudom, hogy számodra új és ismeretlen a homoszexualitás, az általad hallottak alapján – tévesen – züllöt, aberrált, gusztustalan fertőnek gondolod azt, ami ezzel képes párhuzamba állni.

Őszíntén beszélve, régen én is így gondoltam, ezt súlykolták belém, egy konzervatív környezetben, egy keresztény faluban felnőve. Mikor felfedeztem a saját preferenciáim, és szembesültem azzal, hogy önmagam vagyok, akitől a legtávolabb igyekeztem tartani az önképem, egyszerűen szertefoszlott bennem a világ. Tudom, nehéz ezt megérteni, ha az ember nem élte át, nem is várom el, csak egyszerűen szerettem volna tudatni, hogy teljesen megértem azt, amiért te azt az álláspontot képviseled, amit a válaszaidban tükröztél.

Nem kérhetem, hogy ezen változtass, nekem 8 évembe telt, ami alatt 24/7-ben az öngyűlölet és a saját magammal szembehelyezkedés legintenzívebb formáit éltem át. Azt viszont van bátorságom kérni, hogy akadályokat ne gördíts az életünk elé. Minimális az a gond, amelyet neked okozna egy esetleges legalizálása a melegházasságnak, nekünk viszont különbséget jelentene a folytonos rejtőzködés, szégyenkezés és egy jobb élet, boldogság között. Nem hiszem, hogy ezzel olyan áldozatot kérek, amit egy átlag ember ne volna képes meghozni.

Így hirtelen ez jutott eszembe, de ha esetleg van valami észrevételed, kérdésed, véleményed, nagyon szívesen reagálok rá itt, a válaszok között, de akár privátban is.

2022. okt. 29. 14:31
 57/76 anonim ***** válasza:
96%
Utolsó, ne várd. Divatmeleg vagy, aki még a gyakorin keresztül is fertőz AIDS-el. Bocs, ha kihagytam még pár sztereotípiát. :D
2022. okt. 29. 15:15
 58/76 anonim ***** válasza:
100%

56: nagyon jól leírtad, én is ilyen vagyok: megpróbálom elmagyarázni és megértetni a másikkal az érem másik oldalát, hogy kiprovokáljam belőle az empátiát, mert számomra annyira hihetetlen, hogy egyes emberek tényleg ennyire gonoszak és romlottak lennének, de sajnos van, akinek nincs. Vagy azért mert így született, vagy mert valami miatt ilyen lett.

Amikor már kezd az agyamra menni az érzékenyítés, akkor mindig belegondolok, hogy pont az ilyenek miatt, mint a kérdező, van rá szükség. Hiába nem érez empátiát, legalább elgondolkodik azon, hogy ő megy szemben a forgalommal.

2022. okt. 29. 15:24
 59/76 A kérdező kommentje:

56: megismertük a nagyon szomorú élettörténetedet, miközben elmondtad, hogy nagyon hülye vagyok, de nem magyaráztad meg azt, hogy azon kívül, hogy egy fokkal jobban éreznéd magad, nekem mégis mitől lenne kevésbé rosszabb az, hogy te házasodhatsz.

Senki nem kötelez arra, hogy rejtőzködjél, ceremóniát is rendezhetsz, amit aztán kiposztolhatsz az ismerőseidnek, így mindenki számára nyilvánvaló lesz, hogy kinek szereted betenni és azon belül hová. Bizonyára közérdekű az infó és mindenki csak erre kíváncsi.

2022. okt. 29. 15:49
 60/76 A kérdező kommentje:
58: Az empátiára való hivatkozást el kellene felejteni, mert egy pedofilnak is nagyon rossz, ha nem élheti ki magát, mégsem legalizáljuk a gyermekmegrontást, csak mert empatikusak vagyunk. Remélem, élrthető voltam (most jöhet az az érvelés, hogy hogy jön ide a pedofília).
2022. okt. 29. 15:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!