A baloldaliak miért nem fogják fel, hogy a DK az egyetlen esélyük a Fidesz ellen?
Értem én, hogy utáljátok Gyurcsányt, de messze a DK az egyetlen opciónk, hogy leváltsuk Orbánt. Szerintetek Orbán miért csak egyedül Gyurcsánytól fél az ellenzék közül?
Jakab Péter eltűnt a süllyesztőben, A Momentum Budapesten kívül sosem lesz népszerű, MZP és Karácsony áprilisban leírták magukat, még az ellenzékiek is elfordultak tőlük. A Jobbik és a Kutyapárt pedig csak viccpártok, érdemben sosem kerülnek a hatalom közelébe.
Elég csak megnézni a legfrisebb kutatási eredményeket. A DK 16%-on áll (tüntetés előtti állapot), míg a többi baloldali párt még az 5%-ot is alig bírja összeszedni. A DK az egyetlen párt, amely megtudja szólítani az embereket, erre a közösségi média nagyon jó példa. Míg MZP hivatalos oldalán a bejegyzésekre adott reakciók néha már a 200-at sem érik el, addig Gyurcsány azon friss posztja, melyben kijelenti, hogy Magyarország új elnökét nem sokára Dobrev Klárának fogják hívni több mint 21 ezren kedvelték, (ebből a 21 ezerből még 500 vicces és dühös reakció sem érkezett a posztra). Hozzátenném Gyurcsány, Dobrev és a DK támogatottsága tényleg rohamosan emelkedik, mióta elkezdődött a válság, egyszóval össze sem lehet hasonlítani a DK erejét a többi ellenzéki pártéval. Ahelyett, hogy hisztiztek Gyurcsány miatt inkább támogathatnátok Dobrevet, nyilván nem tökéletes, de kezdetnek bőven elegendő lenne az, ha eltakarodna a Fidesz.
Komolyan nem értem, hogy ha váltást akartok kire szavaznátok? Kiben látjátok azt, hogy sikeresen letudná váltani Orbánt a közeljövőben? Én a DK, Dobrev, Gyurcsány trión kívül egy emberben/pártban sem látom azt, hogy egyáltalán esélye lenne erre.
#30 MZP szerintem ezt nem 'csak' magának köszönheti, mivel egyrészt nyilvánvalóan a tömény, fideszes lejáratókampány is megtette hatását, másrészt a sértődött DK-nak és annak szavazóinak is köszönhetjük a bukását. Az Összefogás csak addig volt összefogás a DK részéről, míg úgy érezték, hogy Dobrev lesz a miniszterelnök-jelölt. Amint nem ő lett, ők így meg is szűntek létezni az összefogásban. Lehetett volna itt nyerni, ha az "összefogás" tagjai nem mind a saját érdeküket és lehetőségüket látták volna ebben a választásban, hanem az országét és MZP-vel az élen is beletettek volna mindent a kampányba. De nem így történt.
Minden tiszteletem Karácsony Gergelyé és Donáth Annáé, akik a vereség estéjén odaálltak Márky-Zay mellé és vállalták vele együtt a bukást. Az összefogás többi tagja ezzel a meg-nem-tett gesztussal le is csorgott a szennyvízcsatornába, pontosan oda, ahová valók.
kérdező "Nem baloldal? Attól, hogy nem kedveled Gyurcsányt a DK igenis baloldal"
Már hogy a pcsába lenne egy nemzet gyűlölő baloldali? egy oligarcha képviselői eltartotjai de nem a magyar embereké!
Dobrev Klárának fogják hívni több mint 21 ezren kedvelték🤣 Orbán Viktor-
1,2 Millioan kedvelik!
Demokratikus Koalíció
182 E követő • 47 követés
Fidesz
361 E követő • 11 követés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!