Ha a baloldaliak anti-rasszisták akkor miért gyűlölködnek a kínaiak ellen 19. század végi amerikai sztereotípiákkal?
A Fudan egyetem bejelentése óta divat lett a balliberális magyaroknál a szinofóbia.
A sztereotípiák amikkel előrukkolnak, hogy a kínaiak sunyik, kegyetlenek, titokban bűnözésből élnek stb. nem mások, mint amiket Amerikában mondtak róluk a századfordulón.
ez nem baloldaliság, hanem minimális logika.
ha a fidesz évi 10ezer kínait telepít be magyarországra, abból már most láthatóan baj származik.
gyakorlatilag kitúrták a magyar vállalkozókat a kis és közép kereskedelemből.
valamint komplett bp i kerületeket foglaltak el.
nem illeszkednek be, nem tanulják meg a nyelvet, saját törvényeik vannak,szolovákiába adóznak és eszük ágában sincsen magyarrá válni.
a bűnözés részét meg nem kellene félvállról venni.
annyi, hogy mivel totálisan zárt világban élnek, ők nem fordulnak a magyar rendőrséghez.
de teljesen alap náluk az emberrablás, az üzleti ügyekben elkövetett akár tömeggyilkosságok, a rabszolgatartás, a prostitúció.
és persze a vám elkerülés, adó-áfa csalás.
#5 kezdjük ott, hogy ez a hozzászólás nettó baromság. Nincs olyan, hogy egy kultúra rombol/épít ez nem ilyen.
Az eredeti kérdéshez: senkinek semmi baja a legális migrációval, legyen az akár kínai is. A baj azzal van, hogy miért kell az én pénzemből (adót fizetek, nem is keveset) építeni egy olyan egyetemet, melynek az alapító irataiban szerepel, hogy kommunista eszméket fog terjeszteni. Ha a kínaiak annyira akarnak ide egy kommunista egyetemet, fizessék ők, ekkor egy büdös szavam nem lenne.
Kedves Kérdező!
Nekem négy problémám van a Fudan Egyetemmel.
1.) Probléma: a Fudan Egyetem hivatalosan kommunista-ateista világnézetű, és a Kínai Kommunista Párt irányítása alatt áll.
Ha keresztény Magyarországot épít a kormány, minek nekünk egy kommunista-ateista, vagyis kőkeményen keresztényellenes világnézetű kínai elit egyetem?
Mellesleg a Kínai Népköztársaság ugye éppen az ott zajló brutális keresztényüldözésről hírhedt, jelenleg az összes kínai katolikus püspök börtönben, vagy munkatáborban van. Magyarországon a keresztények 70 %-a pont katolikus, és Kínában pont a katolikus egyházat üldözik a legkeményebben.
2.) Probléma: a Fudan Egyetem Budapesten a magyar állam költségén épül, horribilis pénzből. Magyarán a mi pénzünkből, százmilliárdokért épül egy kínai állami egyetem Budapesten.
Az építési költségeket kínai hitelből fizetjük, a kölcsönt és a kamatterheit évtizedekig fogja nyögni az ország.
Ha a kínaiak egyetemet akarnak Budapesten, építsék fel ők maguk, a saját pénzükből, ne az én adóforintjaimból.
3.) Probléma: ha a kormány a felsőoktatást akarja fejleszteni, akkor nem az a megoldás, hogy építünk Kínának óriási költségen, a mi pénzünkön egy kínai állami egyetemet Budapesten. Akkor inkább osszuk szét a Fudanra szánt 570 milliárd forintot a magyar egyetemek között, és ezáltal fejlessze a magyar nemzeti felsőoktatást.
4.) Probléma: a Fudan Budapesten elsősorban nem magyar, hanem fizetős külföldi diákoknak biztosít képzést, szemeszterenként milliós tandíjért.
Magyar hallgatók csak mutatóba lesznek.
5.) Probléma: a Fudan a tervezett Diákváros helyén épül, úgy, hogy a 12 000 kispénzű magyar diáknak olcsó, megfizethető albérletet kínáló Diákváros tervezett beépített területének közel a felét elveszi.
Azaz vagy 6000 magyar diák olcsó lakhatását áldozzuk be a Fudanért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!