Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldaliak miért nem...

A baloldaliak miért nem fogják fel, hogy a DK az egyetlen esélyük a Fidesz ellen?

Figyelt kérdés

Értem én, hogy utáljátok Gyurcsányt, de messze a DK az egyetlen opciónk, hogy leváltsuk Orbánt. Szerintetek Orbán miért csak egyedül Gyurcsánytól fél az ellenzék közül?

Jakab Péter eltűnt a süllyesztőben, A Momentum Budapesten kívül sosem lesz népszerű, MZP és Karácsony áprilisban leírták magukat, még az ellenzékiek is elfordultak tőlük. A Jobbik és a Kutyapárt pedig csak viccpártok, érdemben sosem kerülnek a hatalom közelébe.

Elég csak megnézni a legfrisebb kutatási eredményeket. A DK 16%-on áll (tüntetés előtti állapot), míg a többi baloldali párt még az 5%-ot is alig bírja összeszedni. A DK az egyetlen párt, amely megtudja szólítani az embereket, erre a közösségi média nagyon jó példa. Míg MZP hivatalos oldalán a bejegyzésekre adott reakciók néha már a 200-at sem érik el, addig Gyurcsány azon friss posztja, melyben kijelenti, hogy Magyarország új elnökét nem sokára Dobrev Klárának fogják hívni több mint 21 ezren kedvelték, (ebből a 21 ezerből még 500 vicces és dühös reakció sem érkezett a posztra). Hozzátenném Gyurcsány, Dobrev és a DK támogatottsága tényleg rohamosan emelkedik, mióta elkezdődött a válság, egyszóval össze sem lehet hasonlítani a DK erejét a többi ellenzéki pártéval. Ahelyett, hogy hisztiztek Gyurcsány miatt inkább támogathatnátok Dobrevet, nyilván nem tökéletes, de kezdetnek bőven elegendő lenne az, ha eltakarodna a Fidesz.

Komolyan nem értem, hogy ha váltást akartok kire szavaznátok? Kiben látjátok azt, hogy sikeresen letudná váltani Orbánt a közeljövőben? Én a DK, Dobrev, Gyurcsány trión kívül egy emberben/pártban sem látom azt, hogy egyáltalán esélye lenne erre.

2022. okt. 9. 17:35
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
91%
Gyurcsány soha nem kerül többet hatalomra, és ezt ő is tudja. Sem a pártja, sem a kedves ork kinézetű neje.
2022. okt. 9. 18:48
 22/40 A kérdező kommentje:
A fenéket nem. Egyrészt van egy biztos szavazóbázisa, másrészt folyamatosan emelkedik nyár óta a népszerűsége a pártnak. Mint említettem korábban is, az emberek egy része kezd kiábrándulni a Fideszből és az állandó bűnbak kereséséből + mondhatni a DK az egyetlen párt, amelyik érdemben tesz azért, hogy támogatókat szerezzenek.
2022. okt. 9. 18:48
 23/40 anonim ***** válasza:
92%
Én is kiábrándultam a Fideszből valahol 2014 környékén, bár 2010-ben még rájuk szavaztam, de többet soha. De ettől még nem fogok Gyurcsányra szavazni, egyrészt elvből sem, másrészt semmi jó nem sülne ki abból, ha a DK hatalomra kerülne.
2022. okt. 9. 18:55
 24/40 A kérdező kommentje:
Az EU-val a kapcsolatunk egyből helyrejönne, szóval már megdőlt az a gondolatmenedet, hogy semmi jó nem sülne ki belőle. Úgy csináltok egyébként, mintha mindenki éhezett volna Gyurcsány idejében, holott ahhoz képest, hogy egy hatalmas gazdasági világválságban kellett vezetnie nem teljesített rosszul a többi országhoz képest.
2022. okt. 9. 18:57
 25/40 anonim ***** válasza:
95%
Erőltetheted a dolgot, de attól még azona tényen nem tudsz változtatni hogy Gyurcsány a legelutasítottab politikus az ellenzéki szavazók körében Orbán után, és így sose lesz képes választást nyerni.
2022. okt. 9. 19:00
 26/40 anonim ***** válasza:
94%
Így van, ahogy #25 írja. Hiába vagyok nagy anti-fideszes, ha Gyurcsányra szavaznék utána sugárban fel kéne hánynom és alá állnom. Ezért ezt inkább kerülném.
2022. okt. 9. 19:06
 27/40 anonim ***** válasza:
93%
#25, #26: Így-így, ahogy írjátok. Ezt érzem én is.
2022. okt. 9. 19:09
 28/40 A kérdező kommentje:
12 éve vártok egy olyan politikusra, aki letudja váltani Orbánt, úgy látszik sosem fogjátok fel, hogy Gyurcsányon kívül erre senkinek sem lesz esélye. Majd rájöttök, ha Orbán szépen lassan kivezet minket az EU-ból és Ukrajna szintjére kerülünk.
2022. okt. 9. 19:15
 29/40 anonim ***** válasza:
#28 MZP számomra tökéletes lett volna. Voltak hibái, hogyne. De egy korrekt, jót akaró, hiteles jelölt volt. A suttyó, vállalhatatlan, minden szempontból kínos Orbánnál fényévekkel jobb miniszterelnök-jelölt volt. Nem kellett, ennyi, szopjon akkor a nép és dagonyázzon a sárban, mert láthatóan erre van igény.
2022. okt. 9. 19:29
 30/40 A kérdező kommentje:
Én ezt értem, de mint korábban kifejtettem MZP-nek már semmi esélye nem lenne, mivel rohamosan csökkent a népszerűsége április óta. Mellékesen hozzátenném MZP saját magának köszönheti, hogy végül elbukták. Karácsonnyal kabaré volt, amit leműveltek + a sokszor már ostoba nyilatkozataival folyamatosan adott okot arra a Fidesznek, hogy kampány videókat készíthessenek róla. Teljesen érthető, hogy a bizonytalanokat a Fideszhez ijesztette. Mondom ezt úgy, hogy áprilisban rá szavaztam.
2022. okt. 9. 19:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!