Büntetni kellene az abortusz-ellenességet?
#31 Gyermekbántalmazást azért hozzam fel, hogy a nőci is megértse, hogy sokan már élőlényként tekintenek a hasában növekvő embrióra is. És nyilván egy bizonyos fokig mindenki magánügye a nevelés, de ha valaki fizikailag bántalmazza a gyerekét, az már nem jöhet azzal a dumával, hogy semmi köze hozzá, azt csinál vele amit akar.
Ezért jöttem ezzel a példával, hátha meglátja a másik oldal érveit is. Persze erre úgyis azt fogja írni, hogy szerinte nem élet az embrió.
#32 Ezek mind törvényileg vannak szabályozva, a gyermekbántalmazás bűncselekmény, az abortusz nem az. Ez ennyi.
Egyébként milyen logikus érveid vannak az abortusz betiltása mellett? Mert a tiltás ellen például a társadalom tovább betegítése, mint írtam, a föld túlnépesedése, a közelgő klímakatasztrófa és ugye a nők testi autonómiájukhoz való joga. Ahogy te sem vagy kötelezhető arra, hogy vért adj, hogy megmentsd valakinek az életét, vagy odaadd a veséd valakinek, úgy egy nő sem kötelezhető arra, hogy kihordja a gyereket, akit nem szeretne kihordani és megszülni. A terhesség és szülés óriási trauma az emberi testnek, sokszor maradandó sérülésekkel, károsodásokkal. Egy vérvétel ehhez képest lóf.sz - a szervadományozást nem tudom megbecsülni - és mégsem vagy rá kötelezhető, mert a testi autonómiádhoz való jogod előrébb való, mint egy másik ember életének megmentése.
#33 "Azt jobban megérteném, ha mondjuk a harmadik trimeszteres abortusz ellen ugatnál ennyit."
Én nem ugatok csak érvelek, de legalább sikerült megmutatnod hogy a szellemi fölény az nálad van.
#34 Én nem írtam sehol, hogy tiltsuk be az abortuszt. Azokkal, akik úgy végeznek abortuszt, hogy előtte minden tőlük telhetőt megtesznek a nemkívánt terhesség elkerülése érdekében, de mégis becsúszott, na velük semmi bajom nincsen. A retekben kúró, gyereknevelésre képtelen (főleg C kategóriás) emberek meg jobb is hogy elvetetik, mert nagy valószínűséggel sajnos a gyerekük is ugyanolyan gyökér lenne (bár ők nem hiszem, hogy túl gyakran elvetetnék, szarnak bele).
Az itteni okoskodókkal van bajom, akik leparazitázzák az embriót, akik szerint az élet a születéstől kezdődik, az embrió nem számít élőlénynek, sőt azt hirdetik, hogy a gyerek jövője érdekében ők tesznek meg a legtöbbet azzal, hogy kinyírják, az abortuszellenesek meg gyerekgyŰlölők mert ők nem akarják kinyírni a gyereket. Ha tagadod, hogy ilyenek lennének itt nyugodtan visszaolvashatod az abortuszpárti érveiket számtalan kérdés alatt.
#35 "Az itteni okoskodókkal van bajom, akik leparazitázzák az embriót, akik szerint az élet a születéstől kezdődik, az embrió nem számít élőlénynek, sőt azt hirdetik, hogy a gyerek jövője érdekében ők tesznek meg a legtöbbet azzal, hogy kinyírják, az abortuszellenesek meg gyerekgyŰlölők mert ők nem akarják kinyírni a gyereket. Ha tagadod, hogy ilyenek lennének itt nyugodtan visszaolvashatod az abortuszpárti érveiket számtalan kérdés alatt."
1, A paraziták definíciója: "Élősködő élőlény; élőlény testén vagy testében élő másik, általában sokkal kisebb méretű állat vagy növény, amely a gazdatest nedveit szívja, belőle magának tápanyagot von el."
Ez egy az egymebn igaz az embrióra. De itt vannak tudományos cikkek a témában: [link]
2, az élet a születéskor kezdődik, ezért van születésnapod, és nem fogantatásnapod. Nincs olyan egyértelmű határ, ami az intrauterin fejlődést szét tudná választani egyértelmű életképességre, és annak képtelenségére. Ezért marad a születés.
3, És igen, kegyetlenségnek tartom olyan helyre születni valakit, ahol garantált a nyomor és a szenvedés. Egyáltalán nem humánus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!