Az abortusz nők elleni erőszak?
Olvastam egy érdekes okfejtést, amiben arról ír a szerző, hogy mivel a magzat lehet nő is, így 50%-ban nők (illetve ugyanilyen arányban férfiak) elleni erőszak az abortusz. Tovább ha a magzat életétől eltekintünk, még akkor is számtalan negatív mllékhatása van az abortusznak a nő egészségére nézve nem beszélve arról, hogy elég kellemetlen beavatkozás (fizikailag is, de azután traumát is okoz a nőnek).
Sokan a prostituált-kliens kapcsolatot is nők elleni erőszaknak tekintik, pedig az közös beleegyezésen alapul - akkor ezt miért nem? Hiszen a magzat nem egyezett semmibe bele.
Nem, az abortusz magzat elleni erőszak.
Mondom ezt úgy, hogy messze nem vagyok az abortusz ellen. Az abortusz elkerülése mellett vagyok.
Volt abortuszom és szültem is kétszer.
Nem védem az abortuszom, hülyék voltunk a férjemmel (elfogyott a gumi, és azt ígérte, időben kiszáll… nem sikerült)
Átbeszéltük, felvezettünk minden érvet, és az abortusz mellett döntöttünk. 7.5 hetes terhesen végezték el. A tágítás úgy fájt mint egy rosszabb menzeszgörcs. 15perc volt a beavatkozás, az altatás után kicsit szarul voltam, de túlélhető.
Három hetet véreztem utána.
Szülés1:
28 óra vajúdás, két oxitocin injekció. Felrepedt a méhszájam, a hüvelyem és a húgycsőnyílásom (a gátmetszésről már ne is beszéljünk) a szememben elpattant egy ér a kitolási szakaszban.
5 hét vérzés, plusz fél év mire újra szobatiszta lettem (nem tudtam visszatartani a pisit. Egyáltalán)
Szülés2 (egyben utolsó)
41hétig hordtam, mikoris indítottak. A baba nem fordult be, szóval próbálták kívülről elforgatni (nyomkodtak-könyököltek, rángattak forgattak) de drága lányom továbbra is háttal feküdt a méhszájamon.
Szóval császár lett. Nna, aki azt mondja, hogy az a könnyebbik út, azt megcsapkodnám szívlapáttal. Az, ahogy a frissen felvágott méhem húzódott össze, felér egy kínzással. Mozogni alig tudtam, de ott egy újszülött, akit el kell látni.
3 hét merő kín, 6hét vérzés. Az inkontinenciám kiújult, szóval Lady Tena minden nap, mert ha csak tüsszentek…
(És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mekkora szívàs tud lenni a terhesség)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!