Szerintem emberölés. Ami egyes, nagyon-nagyon marginális körülmények között elfogadható. Természetesen a kényelemféltés nem számít ilyen körülménynek.
De nem is ezt akartam kiemelni. Hanem a 15-ös és 20-as hozzászólókat, akiknek az álláspontjával ugyan nem értek egyet, de becsülöm őket azért, ahogy kulturáltan, értelmesen kifejtik a saját véleményüket. Ilyen emberekkel lehet építő párbeszédet folytatni, a többiekkel nem.
29-es:
Az abortuszt ellenzők sose jutnak el gondolatmenetbe idáig. Ahogy addig sem, hogy vajon mi lesz a nemkívánt gyerekkel ha mondjuk anyagi, egészségügyi okok miatt nem akarták volna megtartani őket.
#29 igen, ezt mindig kerülik. Én is nagyon régóta tudom, hogy soha nem akarok gyereket. Nem szeretem őket, a terhesség gondolatától is rosszul vagyok. És ha lenne rá mód, én biztos bevállalnám a műtétet. De 23 évesen erre nincs lehetőségem. Ellenben, ha tényleg becsúszna a hiba, ami nem kizárt, hiszen 100%-os védekezés valóban nincs, akkor essek át egy felesleges műtéten és több körös bűntudatkeltésen, miközben ők voltak azok, akik ellehetetlenítették, hogy ezt biztosan elkerüljem. De ez már egy magas labda nekik.
Valóban a gyerek élete, hogy milyen lesz az sem számít nekik. Különben itt pattognának akkor is, hogy a nevelőintézetek körülményeit AZONNAL javítani, az oktatást fejleszteni, a családon belüli erőszak ellen radikális lépéseket tenni, a mélyszegénységben élő gyerekeket kiemelni, és jobb lehetőséget biztosítani nekik, stb. De nem. Ez nem érdekli őket. 0 kezdeményezés, 0 indítvány, 0 megmozdulás ezeknek az ügyekben az ő részükről. Nekik csak addig számít a gyerek, amég az egy nőben van, akinek az önrendelkezését lehet korlátozni, és a méltóságát lehet tépázni, és lehet alázni.
A bónusz, hogy az abortuszok valódi oka ellen sem akarnak semmit sem tenni. Hiszen mi az abortuszok valódi oka? Az esetek túlnyomó többségében a nem kívánt terhesség. Hogy lehetne ez ellen tenni? Megfelelő felvilágosító programokkal, és a különböző fogamzásgátló eszközök olcsó (adott esetben akár ingyenes) és könnyű hozzáférhetőségével. Megvalósul ez? Van bármi törekvés erre? Nincs. Miért? Mert nem a probléma megoldása érdekli őket, hanem a nők dehumanizálása, hogy most aktuálisan őket lehessen utálni a migránsok, soros, Brüsszel után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!