Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vasárnapi botzár? Támogatnád,...

Vasárnapi botzár? Támogatnád, hogy egy napot a kereskedelmi dolgozók is pihenhessenek? Kibírná a magyar ha csak heti 6 napban vásárolhatna?

Figyelt kérdés
Felmerült újra ez a téma.

#vasárnapi botzár
2022. szept. 1. 10:19
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
86%
Nekem igazán mindegy mikor van nyitva egy bolt, üzlet, multi, stb. A vasárnap, meg csak egy misztifikált nap. Rengeteg olyan ember van, akinek nincs hétvége, nekem sem páromnak sem és még karácsony, újév semmi. Sőt, egy szerdai, csütörtöki szabadnapon simán ellehetett intézni mindent. Akinek nem tetszik, nem vállal ilyen munkát. Én sem vállaltam olyan munkát, ahol minden reggel fel kellett volna kelni. A boltnak megéri, vagy sem és kész.
2022. szept. 1. 13:16
 32/36 A kérdező kommentje:
31-es szerinted akkor családos anyáknak semmi keresnivalójuk eladóként.
2022. szept. 1. 14:04
 33/36 anonim ***** válasza:
72%

#32 ilyen elven orvosként, nővérként, rendőrként, vendéglátósként, gyárban és még millió meg egy szakmában, állasban sem.

Most akkor vagy ne dolgozzon senki vasárnap, a gyárak is, éttermek is, benzinkutak is legyenek zárva, ha olyan fontos a "családi vasárnap", vagy hagyjuk az embereket, hogy ők döntsék el.

A kereskedelemben dolgozók semmivel nem különlegesebb lények, mint a gyárakban dolgozók, miért vonatkozzon rájuk más szabály?

2022. szept. 1. 14:12
 34/36 anonim ***** válasza:
91%

"31-es szerinted akkor családos anyáknak semmi keresnivalójuk eladóként."

Az én anyukám üzletvezető volt mikor velem terhes lett, mővérem születésekor is már a kereskedelemben dolgozott. Születésem után is visszament a kereskedelembe, de csak mint egyszerű eladó, és semmi gondja nem volt a munka és a család összeegyeztetésével. Persze a párja is besegített a gyereknevelésbe, de kétgyermekes anyaként remekül helytállt a kereskedelemben és a mai napig is ott dolgozik, azóta megint magasabb pozícióban.

Bármilyen hihetetlen, egy eladó is el tud jönni szabadságra, és egy eladónak is jár minden olyan engedmény, ami egy gyári munkásnak vagy egy cégvezetőnek is jár. Eladóként is itthon volt velem amikor beteg voltam és eladóként is tudott szabadságot intézni óvoda vagy iskolakezdésre, stb.

Hidd el, háromműszakos gyári munkásként sem könnyű felnevelni egy gyereket, ahogy kamionozás vagy mentőzés mellett sem. Rengeteg munka van, ami nem feltétlen családbarát, de mindenki meg tudja oldani, aki meg nem, az felmond és keres egy másik munkahelyet amit jobban össze tud egyeztetni a családjával. Ennek az ég világon semmi köze a vasárnapi boltzárhoz, mert egyrészt a gyereknevelés nem csak a kereskedelmi dolgozókat érinti, másrészt a gyerekkel nem csak vasárnap kell foglalkozni.

2022. szept. 1. 14:14
 35/36 A kérdező kommentje:
Aki kommentel valószínű egyik sem dolgozik a kereskedelemben. Én abban melózom már kb 20 éve. Hatalmas a munkaerő hiány. Mindenki azon gondolkozik hogy hova menjen el, csak hát aki már itt élte le az életét annak nem egyszerű..... Mert őrület ami van. És nem hinném hogy nem lehetne egy bútort vagy egy cipő heti 6 napban megvásárolni.
2022. szept. 2. 05:23
 36/36 anonim ***** válasza:
29%

Na, a bútor tipikusan olyan dolog, amire jó, ha ott az egész hétvége. Mert az ember elmegy csomó helyre, megnézi a kínálatot, kiválasztja, hogy melyik darab is lenne a legjobb. Ha csak a szombat van erre, az nem biztos, hogy elég.

De ha ennyire bele akar szólni az állama nyitva tartási időkbe, akkor

- Legyen kötelezően nyitva a posta is szombaton, mert idegesítő, hogy péntek délután 5-kor bezár és utána hétfőig semmi

- Legyenek zárva a benzinkutak is vasárnap, mert ha a paraszt nem tud tankolni, akkor nem tud elbenzinezni a plázába se

- A hotelek se legyenek nyitva vasárnap, mert az ottani személyzetnek is van családja

- Mentők, tűzoltók, rendőrök, orvosok se dolgozzanak a hét utolsó napján, hiszen ők is otthon lennének a gyerekekkel...

Vagy csesszünk ki mindenkivel egyformán, vagy ne pofázzon bele az állam!

2022. szept. 2. 08:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!