Vasárnapi botzár? Támogatnád, hogy egy napot a kereskedelmi dolgozók is pihenhessenek? Kibírná a magyar ha csak heti 6 napban vásárolhatna?
Bízzuk a boltokra, azt kell megszabni, hogy kötelezően ne lehessen vasárnap dolgoztatni, viszont aki vállalja, az jóval többet kapjon.
Így ha van jelentkező, akkor nyitva tarthatnak.
Nem.
De nem azért, mert nem bírom ki vásárlás nélkül vasárnap - nagyon ritkán járok vasárnap vásárolni, szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hogy az utóbbi 2 évben hányszor voltam vasárnap boltban, hétköznap délután szoktam intézni.
Azért nem támogatom az ilyesmit, mert alapvetően nem szeretem, hogy az állam beleugat az életünkbe, kitilt, betilt, korlátoz dolgokat.
Hadd dönthesse már el mindenki magának, hogy akar-e vasárnap dolgozni, vagy sem, akarja-e nyitva tartani a boltját, vagy sem, akar-e vasárnap vásárolni, vagy sem.
Majd ha mondjuk a teszkó dolgozói nagyon ellenzik a vasárnapi munkát, akkor szépen alakítanak egy szakszervezetet, és kiharcolják maguknak, hogy nem dolgoznak vasárnap, vagy ha mégis, akkor sokkal nagyobb bérért.
Repdesnek majd az örömtől az eladók, hogy a fűtés számlát a vasárnapi pótlék nélkül kell majd fizetniük.
Viccet félre téve, most is van pihenőnapjuk, csak az nem minden héten vasárnapra esik. Illetve a tulajok el tudják dönteni, hogy megéri-e nekik nyitva tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!