Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vasárnapi botzár? Támogatnád,...

Vasárnapi botzár? Támogatnád, hogy egy napot a kereskedelmi dolgozók is pihenhessenek? Kibírná a magyar ha csak heti 6 napban vásárolhatna?

Figyelt kérdés
Felmerült újra ez a téma.

#vasárnapi botzár
2022. szept. 1. 10:19
A kérdező szavazást indított:
Igen meg tuom venni héfőtöl szobatig is amit szerenék.
Nem és ha kell a vasárnapi vásárlás plusz kötségét is vállalom.
26 szavazat
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
83%
Nem szeretem a vasárnapi boltzárat, de megérteném, ha sok bolt bevezetné spórolási okokból.
2022. szept. 1. 10:21
 2/36 anonim ***** válasza:
100%
Vidéken falvakba, szombaton is max délig van nyitva. ;-)
2022. szept. 1. 10:21
 3/36 anonim ***** válasza:
78%

Bízzuk a boltokra, azt kell megszabni, hogy kötelezően ne lehessen vasárnap dolgoztatni, viszont aki vállalja, az jóval többet kapjon.

Így ha van jelentkező, akkor nyitva tarthatnak.

2022. szept. 1. 10:25
 4/36 anonim ***** válasza:
89%
Áruhiány esetén és hiánycikkek korában jó volt a vasárnapi zárvatartás a szocializmusban. Már péntek kora délután bezártak a boltok, de abban az időben a kenyér ehető volt 3 nap után is.
2022. szept. 1. 10:28
 5/36 anonim ***** válasza:
85%
Sikerült elírnom, szóval *szombat kora délután zártak ...
2022. szept. 1. 10:31
 6/36 anonim ***** válasza:
92%
Most se kötelező nyitva tartani vasárnap, de amíg megéri, addig nyitva is lesznek, főleg a nagyobb üzletek.
2022. szept. 1. 10:31
 7/36 A kérdező kommentje:
"Bízzuk a boltokra." ez nem ilyen egyszerű. Hatalmas a konkurencia harc. Jelenleg aki nem nyit ki vasárnap az lehúzhatja a rolót....Ha meg nyitva vagy ahhoz meg munkaerő kell, függetlenül attól hogy épp van-e kedve az eladónak dolgozni.
2022. szept. 1. 10:32
 8/36 anonim ***** válasza:
66%

Nem.

De nem azért, mert nem bírom ki vásárlás nélkül vasárnap - nagyon ritkán járok vasárnap vásárolni, szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hogy az utóbbi 2 évben hányszor voltam vasárnap boltban, hétköznap délután szoktam intézni.

Azért nem támogatom az ilyesmit, mert alapvetően nem szeretem, hogy az állam beleugat az életünkbe, kitilt, betilt, korlátoz dolgokat.

Hadd dönthesse már el mindenki magának, hogy akar-e vasárnap dolgozni, vagy sem, akarja-e nyitva tartani a boltját, vagy sem, akar-e vasárnap vásárolni, vagy sem.

Majd ha mondjuk a teszkó dolgozói nagyon ellenzik a vasárnapi munkát, akkor szépen alakítanak egy szakszervezetet, és kiharcolják maguknak, hogy nem dolgoznak vasárnap, vagy ha mégis, akkor sokkal nagyobb bérért.

2022. szept. 1. 10:33
 9/36 anonim ***** válasza:
74%

Repdesnek majd az örömtől az eladók, hogy a fűtés számlát a vasárnapi pótlék nélkül kell majd fizetniük.

Viccet félre téve, most is van pihenőnapjuk, csak az nem minden héten vasárnapra esik. Illetve a tulajok el tudják dönteni, hogy megéri-e nekik nyitva tartani.

2022. szept. 1. 10:33
 10/36 anonim ***** válasza:
81%
Ha ezt bevezetik, nem pihenhetnének túl sokat, mivel ahogy egy korábbi válaszadó írta, buknák a vasárnapi pótlékot és a keresetük jelentős rovására menne, ami főleg ebben az országban most nem opció.
2022. szept. 1. 10:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!