Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek! Miért rajongtok...

Fideszesek! Miért rajongtok még Orbánért!?

Figyelt kérdés

-1000 forintos kenyér

-rezsi csökkenés

-kata eltörlése

-tanárok illetve egézségügy romokban

-itt legdrágább gáz

-ársapkák kivezetése 1000ft-os benzin

-Unios pénzektől való eltiltás....

-forint jelentős romlása

Haggyuk hogy háború végett van...NEM azért van! Rossz hazug korrupt kormányzás végett van!

És ne baloldalazzanak meg Soros Brüsszel Gyurcsányozzatok mert már unalmas....

Racionális választ kérek hogy miért jó a Fidesz még mindig nektek!?

2022. aug. 11. 16:28
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
57%

40!

Gondolom az idézőjel nem ment át.

És nem, nem vagyok Fideszes.

Azonnal másra fogok szavazni, ha lesz értelmes alternatíva.

2022. aug. 12. 11:02
 42/52 anonim ***** válasza:
53%

"Azonnal másra fogok szavazni, ha lesz értelmes alternatíva."

Oké, lépjünk túl ezen a kényszer dolgon, szerintem senki sem kényszerít rá, hogy szavazz. A szavazás állampolgári jog, és nem állampolgári kötelesség.

Szóval kit tartanál értelmes alternatívának? Nem konkrét személyre gondolok, hanem milyen programja legyen, milyen ember legyen, kit képviseljen, mik azok az elvek, amik mentén mozogva számodra értelmes alternatívát tudna nyújtani?

2022. aug. 12. 11:58
 43/52 anonim ***** válasza:
47%

Én például egyetértek a bevándorlás korlátozásával. Én még ennyi munkavállalási engedélyt sem adnák ki. Ha egy cég magyarországon akar működni akkor fizesse meg a magyar munkavállalókat.

A korrupcióval szemben egyetlen jelenlegi párt sem akar fellépni mert ők a korrupció haszonélvezői. Elvárnám hogy a politikusok és holdudvaruk teljesen átlátható gazdálkodást folytasson. Aki az államnak szállít be annak a gazdálkodása legyen nyitott könyv. Akinek ez nem tetszik dolgozzon csak az üzleti szférában.

Aztán támogatom a családok védelmét. Nem értek egyet a túltolt lmbq propagandával.

A rezsicsökkentés jelenlegi formáját ki kellene egészíteni azzal az energiatakarékossági programmal amiről MZP beszélt.

Tudomásul kell venni hogy sokan vannak akiken nem lehet segíteni napelemmel. A 80 éves marinéni vályogházára hogyan tegyünk napelemet ? Szegénynek az a legnagyobb napi kihívás hogy megtalálja reggel a szemüvegét.

Nem értek egyet a többkulcsos SZJA-val. Miért azokat a jól képzett jól kereső dolgozókat akarják szopatni akik a vállukon viszik a gazdaságot. Adóztassák a luxusingatlanokat és akadályozzák meg a profit kimenekítését offshore cégekbe. Máris ugyanott vagyunk bevétel tekintetében. De ezt a baloldal programjában sem láttam.

Szóval most sem élhető az ország, de ha az ellenzék elképzelései megvalósulnának akkor sem lenne élhető.

2022. aug. 12. 12:12
 44/52 anonim ***** válasza:
82%

"A szavazás állampolgári jog, és nem állampolgári kötelesség"

Akkor jogom van a kisebb rosszat választani.

2022. aug. 12. 13:21
 45/52 anonim ***** válasza:
100%

@43

"Én például egyetértek a bevándorlás korlátozásával. Én még ennyi munkavállalási engedélyt sem adnák ki. Ha egy cég magyarországon akar működni akkor fizesse meg a magyar munkavállalókat."

Márki-Zay véleménye erről:

"Megtartanák a határkerítést, önálló határőrséget állítanának fel, az uniós határvédelmi szervvel, a Frontexszel kiegészülve védenék Magyarország és az Európai Unió határait."

---

"A korrupcióval szemben egyetlen jelenlegi párt sem akar fellépni mert ők a korrupció haszonélvezői. Elvárnám hogy a politikusok és holdudvaruk teljesen átlátható gazdálkodást folytasson."

MZP programjában szerepelt az, hogy Magyarországot is csatlakkoztatná az Európai Ügyészséghez. Ez pont a magas korrupció elleni harc egyik lépcsője lenne. Orbán pl. hallani sem akar erről.

---

"Aztán támogatom a családok védelmét. Nem értek egyet a túltolt lmbq propagandával."

Azzal én sem, de ez leginkább a Fidesz sara. Felfújta az egész LMBTQ históriát, hogy aztán a nagy megmentő szerepében tetszeleghessen.

"A rezsicsökkentés jelenlegi formáját ki kellene egészíteni azzal az energiatakarékossági programmal amiről MZP beszélt."

No comment, egyetértek. A jelenlegi kormánynak kellett volna már 10 évvel ezelőtt elkezdenie.

"Tudomásul kell venni hogy sokan vannak akiken nem lehet segíteni napelemmel. A 80 éves marinéni vályogházára hogyan tegyünk napelemet ? Szegénynek az a legnagyobb napi kihívás hogy megtalálja reggel a szemüvegét."

Nyilván sok értelme nincs is, jó eséllyel néhány éven belül magától is megoldódik ez a probléma (érzelmi töltet nélkül: Mari néni meghal, a háza meg összedől vagy másikat építenek a helyére.) Neked milyen javaslatod lenne ezen probléma megoldására?

---

"Nem értek egyet a többkulcsos SZJA-val. Miért azokat a jól képzett jól kereső dolgozókat akarják szopatni akik a vállukon viszik a gazdaságot. Adóztassák a luxusingatlanokat és akadályozzák meg a profit kimenekítését offshore cégekbe. Máris ugyanott vagyunk bevétel tekintetében. De ezt a baloldal programjában sem láttam."

Márki:

"Az szja legmagasabb kulcsát változatlanul hagyva négy év alatt adómentessé tennék a minimálbért."

(Forrás: [link] )

Tehát többé-kevésbé ugyanazokat említetted, mint ami Márkiék programjában is szerepel, ennek ellenére megszavaztad a Fideszt, amelynek még programja sem volt.

Miért??

2022. aug. 12. 13:22
 46/52 anonim ***** válasza:
46%

Mzp egy báb volt.

Aki beáll az összefogásba, vagy bármilyen közösséget vállal velük az számomra hiteltelen. Felejtsük már el ezt a faxságot,hogy "közösen".

Láttuk meddig tart a nagy egyetértés.

Mzp meg egy testnélküli lovag.

2022. aug. 12. 13:26
 47/52 anonim ***** válasza:
76%
Ertem. Tehat fujj Marki, mert hasonlo a programja az elveidhez, de jo a Fidesz, mert 10 eve ugy kormanyoz, ahogy neked nem tetszik. Ertem... (?)
2022. aug. 12. 13:30
 48/52 anonim ***** válasza:
72%

"mert hasonlo a programja az elveidhez"

Az én elveim között nem szerepel a bukott, kártékony megélhetési politikusokból álló ellenzékkel történő összebútorozás.

2022. aug. 12. 13:39
 49/52 anonim ***** válasza:
69%

"Az én elveim között nem szerepel a bukott, kártékony megélhetési politikusokból álló ellenzékkel történő összebútorozás."

Az viszont biztosan szerepel az elveid között, hogy rabolják szét az országot, legyen ultramagas korrupció, döntsék romba a magyar gazdaságot, köpködjenek arra aki a pénzt adja a fejlesztésekhez, amit aztán két kézzel tömködnek a saját zsebükbe, hiszen erre szavaztál. Mennyivel fontosabb is ez, mint hogy összebútorozni az ezen dolgok ellen fellépni vágyókkal.

2022. aug. 12. 13:47
 50/52 anonim ***** válasza:
100%

@45

MZP egy párttámogatás nélküli naiv idealista volt. Teljesen mindegy hogy ő mit akart a parlamentben a 6 párt döntött volna.

A DK bevándorlás párti. MZP elképzelése kilőve.

Az összefogás megszavazta volna a csatlakozást az EU ügyészséghez de ha komolyan vették volna a vállalást akkor a fél DK és MSZP ott ült volna a vádlottak padján a fideszesek mellett.

A nagy elszámoltatásból az lett volna hogy meghurcolnak 2-3 embert aztán a többi ügy megy a szőnyeg alá politikai háttéralkuk keretében. Ez ebben a formában nekem elfogadhatatlan.

Mari néni problémáját egy szociális gondozóhálózattal lehetne megoldani. Ehhez hasonló régen volt de a fidesz sikeresen szétverte, hogy minél gyorsabban dögöljön meg az aki nem tud dolgozni.

SZJA.

A kampány elején az összefogás masszivan SZJA emelést akart a többkulcsos adó bevezetése mellett. Aztán rájöttek hogy ez az ötlet még a saját szavazótáboruknak sem tetszik és akkor jött ki az MZP féle koncepció. A kérdés ismét a párttámogatás. A választás után a pártok már simán visszatérhettek volna az eredeti elképzeléshez bármit is csinál MZP.

Szóval amikor azt láttam hogy amikor MZP beszél a pártelnökök arcáról pedig azt lehet leolvasni, hogy "mondd csak hülyegyerek, majd de mi eldöntjük a választás után hogy hogy legyen" akkor ez nem volt túl jó előjel a jövőre nézve.

2022. aug. 12. 14:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!