2 napja vagyok Amszterdamban, és máris szembetűnő, milyen egy nem diszfunkcionális nagyvárosban, országban élni, ellenben magyarországgal. Más is volt így külföldi tartózkodása során?
Kérdező: "Sziasztok! Undorító mocskos posvány ahol éltek, amitől felfordul a gyomrom! Üdv."
Te: "Nem értem miért estek neki, csak leírta a véleményét"
Neked sem az érzelmi intelligencia az erősséged, ugye? :)
Mi az, hogy saját országom? Nem sok beleszólásom van, hogy hova születek, arról nem tehetek, hogy egy korrupt, EU pöcegödre az, ahová születtem.
Nyitottság, tisztaság, kompaktság, rendezettség, multikulturalizmus, kisebb árszakadék az emberek keresete között, modernség és régiesség harmonikus egyvelege az, amit itt tapasztalok és évek óta olvasok másoktól.
Az, hogy magyarorszàgon minden egy korrupt, bürökratikus kuka, nem éles kritika, hanem tény. A probléma csak az, hogy otthon a keresetek annyira alacsonyak, hogy ahhoz képest itt (Hollandia) egy legalja munkát végző ember (hála az áraknak és a többkulcsos adórendszernek) is milliószor könnyebben összegyűjti a költözéshez szükséges pénzt.
25: Én amúgy szegedi vagyok, Pestről, amíg odahaza éltem sem voltam túl jó véleménnyel. Ha visszaköltöznék Magyarországra, nem lenne az az Isten, hogy odamenjek lakni.
Akkor engem most milyen jelzővel látsz el? :)
Hiába pontoztok le. Tényállás, hogy a 21-es kreált idézeteket használ. Senkit nem minősített le a kérdező. A kérdése lényege, hogy más is érzett-e már így külföldön tartózkodása során, mint ő.
Az mondjuk igaz, lehet nem a Politika kategóriába kellett volna feltenni, mert itt aztán rendesen vannak beszólogatók, kötekedők, akik a kákán is a csomót keresik.
Petőfi Sándor: A KÜLFÖLD MAGYARJAIHOZ
Ti fekélyek a hazának testén,
Mit mondjak felőletek?
Hogyha volnék tűz: kiégetnélek,
Égetném rosz véretek.
Nem vagyok tűz, nincs emésztő lángom;
De van éles hangu szóm,
Mely reátok átkait kiáltja,
Átkait irtóztatón.
Annyi kincse van hát e hazának,
Hogy nem is fér benne meg?
Hiszen e hon, e boldogtalan hon
Oly szegény és oly beteg.
És ti rablók! amit orvosságra
Izzad kínnal e haza:
Elhordjátok idegen bálványtok,
A külföld oltárira.
E hazán, mely porban esd kenyérért.
Nem esik meg szívetek;
Míg ő vért sír, poharaitokba
Kinn ti a bort töltitek.
És csak akkor tértek vissza, már ha
Koldusbot van nálatok:
Kit koldussá tettetek, hogy tőle
Ismét koldulhassatok.
Amiként ti e szegény hazából
Magatok száműzitek:
Vesse úgy ki csontotokat a sír
S a mennyország lelketek!
Pest, 1844. november
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!