Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 2 napja vagyok Amszterdamban,...

2 napja vagyok Amszterdamban, és máris szembetűnő, milyen egy nem diszfunkcionális nagyvárosban, országban élni, ellenben magyarországgal. Más is volt így külföldi tartózkodása során?

Figyelt kérdés
Budapesten gusztustalanul mocskos utcák, telereklámozott épületek, közbiztonság kritikán aluli, irreálisan drága az ottani fizetésekhez képest, mogorva, zsémbes, ideges emberek, pocsék állapot összességében. Már most reszket a gyomrom, hogy nekem abba a putri országba vissza kell repülnöm.
2022. júl. 26. 13:07
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
35%
Igen, nagyon durva, hogy akkora a kontraszt, hogy az akár már 1 nap alatt is simán feltűnik, mondhatni ordít! Én is mindig remegő gyomorral, undorral jövök haza, kint meg kisimulok. Bp különösen undorító putri, az emberek olyanok, mint amilyennek leírtad kérdező! És nyugodj meg, kinti magyaroknak ugyanez a véleménye! Beszéltem olyan magyarral aki kint nőtt fel, azt mondja olyan Magyarországra jönni, mintha visszautazna a fekete-fehér TV-s korszakba. Szépen fogalmazott. Alapból utálom a magyar embert, magyar mentalitást, ha tetszik büszke hazaáruló vagyok, de miután megtapasztaltam hogy kint milyen normálisak az emberek, csak mégjobban utálom a magyart. Ezzel sok kinti így van! Krva érzékeny téma, mert aki nem tud kimenni, annak fáj ezt hallani, de ez van. Magyarország belülről rohad, nem csak a kormánya rohad, a kormány csak a magyar emberek következménye.
2022. júl. 26. 13:39
 12/32 anonim ***** válasza:
66%
Bírom az ilyen hatalmas világjárókat akik pár nap ott tartózkodás után megmondják a tutit. Ember, élj Amszterdamban pár évet és egy kicsit árnyaltabb lesz a kép. Ja, és tanulj meg hollandul hogy egy kicsit jobban lásd a helyzetet.
2022. júl. 26. 13:40
 13/32 anonim ***** válasza:
57%

Akkor ne gyere vissza ebbe a putri országba, erre bocs, de nem lehet mást mondani.

2 napja vagy ott. 2 nap alatt te biztosan nem ismerted meg közelről az országot, sem a kultúrát, sem az oktatást, sem az egészségügyet. Én fogorvos vagyok, pont múlt héten volt nálam egy srác, hát ő éppen mondjuk Svájcban dolgozik, persze annyira jól még kint sem keres, hogy egy ottani fogászatra elmenjen, pár sz@ros tömésért is inkább hazajött, de hogy még a 15 ezer forintra is húzta a száját a svájci fizetésével. Mert hogy a legtöbb Nyugat-európai országban például a fogászat összehasonlíthatatlanul drága, és nincs arányban az átlag fizetéssel. Hogy egy példát mondjak, mert nyilván csak a saját szakterületemről tudok konkrétumokat.

Mielőtt ilyen kijelentéseket teszel, javaslom lépj be Hollandiában élő magyarok fb csopiba és ott kérdezz rá ilyenekre. Én így vagyok benne portugál és spanyol csoportban és egészen megdöbbentő módon sokszor pont annyi hátránya van az adott országnak, mint Magyarországnak, maximum másban szenved hiányt az ember.

2022. júl. 26. 13:54
 14/32 anonim ***** válasza:
62%
Nekem pont fordított élményem volt Hollandiában, olyan mocskos utcákat én még nem láttam Budapesten.
2022. júl. 26. 13:56
 15/32 anonim ***** válasza:
30%

Nekem is ilyen volt amikor először jártam Nyugaton nagyvárosban (nem turista látványosságokat kutatva, hanem ismerősömhöz jöttem ki)

Én már azóta kint élek. Igaz más városban kaptam lehetőséget, de ugyanabban az országban élek, mint amit először megláttam mint Nyugatot. Nagyon intenzív élmény volt, sosem felejtem el.

2022. júl. 26. 13:57
 16/32 anonim ***** válasza:
34%
Amúgy neked is ez lesz a sorsod kérdező. Előbb vagy utóbb ki fogsz költözni Nyugatra, mert amint megtapasztalja az ember, sosem tud már olyan szemmel nézni Magyarországra mint ameddig azelőtt tudott. A tudatlanság egyben áldás és átok is. Áldás ha ide kötnek a szüleid meg ilyenek, mert akkor nem tudod milyen jó életed is lehetne máshol. Átok viszont, hogy ha nem fedezed fel a lehetőségeket, akkor örökre egy Orbán birka maradsz egy lepusztult országban, az élet csak az árnyoldalát tapasztalod meg.
2022. júl. 26. 14:00
 17/32 anonim ***** válasza:
36%
Minek jössz vissza? Maradj ott!!!
2022. júl. 26. 14:11
 18/32 anonim ***** válasza:
37%

"közbiztonság kritikán aluli"

Őszintén érdekelne, hogy ezt mire alapozod?

2022. júl. 26. 15:01
 19/32 anonim ***** válasza:
70%
Én nagyon szeretem Magyarországot. Igen, büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok. Nem szeretnék innen elmenni. DE! Sajnos, rengeteg kritikát megfogalmazok én is mostanában az országommal kapcsolatosan. Igenis, igaz, hogy nem jó irányba megyünk! Mondom ezt konzervatív jobboldaliként. Ez az ország szép! Nagyon jó helyen fekszik. De nem jó irányba halad, és ez nagyon szomorú. Attól még szeretem, mint ahogy a gyerekeit is szereti az ember, de nyesegetni kell a vadhajtásokat. Jelenleg nem érzem itt biztonságban magam, és igen, félek a jövőtől. De nem megyek el, minden ideköt, és nem tudnám elképzelni, hogy máshol éljek.
2022. júl. 26. 15:20
 20/32 anonim ***** válasza:
34%

14 éve Hollandiában élek, abszolúte igazat adok a kérdezőnek.

És nem értem, miért kell nekiesni valakinek, csak mert őszinte kritikát fogalmaz meg Magyarországgal szemben. Véleményt csak le szabad írni.

2022. júl. 26. 16:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!