2 napja vagyok Amszterdamban, és máris szembetűnő, milyen egy nem diszfunkcionális nagyvárosban, országban élni, ellenben magyarországgal. Más is volt így külföldi tartózkodása során?
Én fiatal koromban mindig nyugatra, vagy déleurópába mentem külföldre, a V4 országok, valahogy kimaradtak.
Aztán úgy alakult, hogy egy V4 országban vállaltam munkát, ahol korábban még csak nem is jártam, ahogy végigmegy az ember középeruópa ezen szegletében, Pozsony után, hát nekem leesett az állam, Csehországon, Lengyelországon, de nagyon. Elhúztak mellettünk és morálisan is jobbak, szal, igen, tudom, miről beszélsz. Utána még innen is büdös hazamenni.
A megélhetést valóban nem, de van egy impressziója arról, hogy néz ki egy másik ország, milyenek az emberek, mit engedhetnek meg maguknak és egyáltalán egy kicsi arról, hogy milyen egy más kultúra.
Nekem Hollandiába pl baromi fura volt, hogy az emberek nyitott ablaknál élik az életüket. Simán belátsz mindenhova, senki sem titkol semmit.
Kérdező, maradj Amszterdamban, nem fogsz hiányozni nekünk.
Nemrég 6 napot Bp-en töltöttem családommal. Újlipótvárosban volt a szállásunk.
Én jól ismerem Bp-et és valóban vannak mocskos utcái, de pont az Újlipótvárosi utcák remek ellenpéldák voltak.
"telereklámozott épületek"
Nem tudom, miről beszélsz.
"közbiztonság kritikán aluli"
Ezt egy az egyben hazugságnak tartom. Sokadszorra jártam Bp-en, semmi bajom a közbiztonsággal. Rossz környék (pl. Hős utca) minden nagyvárosban akad.
Drágának drága vagyis a mi fizetésünk ér keveset, de ezer éve folyamatosan le vagyunk maradva attól a vidéktől, miért lenne ez pont most másképp.
Az emberek sem olyan rosszak. Elhiszem, hogy Hollandiában kiegyensúlyozottabbak, ennek okai az előző bekezdésben vannak.
Ha neked ez egy putri ország, véletlenül se gyere haza. Maradj kint, mindenkinek jobb lesz így. Az éljen Magyarországon, aki itt szeretne élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!