Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ma van Bpn a Pride felvonulás,...

Ma van Bpn a Pride felvonulás, és eddig elfogadó voltam, de már egyre kevésbé?

Figyelt kérdés
Pár éve, azaz sok sok éve, amikor még nem volt Pride, meg LMBTQ, akkor is tudtam, hogy léteznek melegek, leszbikusok, biszexek, nőnek öltőző ffak vagy fordítva, és sorolhatnám a többit, és nem zavart. Tudtam léteznek, elfogadtam őket, de amióta van a Pride felvonulás, és amióta az LMBTQ-val van tele a média, a sorozatok is (Netflix pl) azóta észrevettem, hogy kezdek egyre jobban intoleráns lenni. Amikor pl sorozatot nézek, nem kívánok benne egymással csókolozo nőket, vagy egymással csókolozó, egymásba szerelmes azonos neműeket, de biszexeket sem. A reklámoknál ki van írva hogy 12 éven aluliak számára nem ajánnlott. Viszont egy sorozatnál miért nincs feltüntetve, hogy LMBTQ "probagandát" tartalmaz? Amit művelnek az nekem már nem az elfogadás, hanem a kényszerítés. Felőlem aki akar legyen kicsi szék, csillámpóni, vagy ami lenni akar, az ő szabad választása, viszont én miért nem választhatom meg szabadon azt, hogy akarok-e LMBTQ-s dolgot egy sorozatban, filmben, vagy sem. Az én szexuális orientációmat (tisztán heteró) miért nem tartják tiszteletben? Heteróként nem akarok azonos neműeket bizonyos szituációkban látni a sorozatokban, filmekben, de film közben derül ki hogy hopp, ez a szereplő, leszbikus, ez meleg, ez biszex. Miért nincs olyan figyelmeztetés a filmek/sorozatok elején, hogy LMBTQ "jeleneteket, tartalmakat" tartalmaz? Az én (hetero) szabad valasztási jogom hol van pl a sorozatokat/filmeket illetően?
2022. júl. 23. 14:45
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező!

Teljesen egyetértek veled!

Én is régebben sokkal jobban elfogadtam őket, de manapság már annyira az arcomba tolják mindenhol a propagandájukat, hogy kezd nagyon elegem lenni belőlük!

Férjemmel szoktunk is azon viccelődni, hogy a legújabb filmben vajh ki lesz majd a bzi, mert érdekes mód az minden filmbe kell.... NEM, NEM KELL!! Sőt, szerintem ennyi már káros.

Ez olyan, minthogy anno minden filmben cigizett a főhős, mert dohányozni olyan menő és valszeg fizetett nekik a dohánygyártó is a reklámért, nőtt is a dohányzók száma, de ma már ez nem divat és reméljük, a bzik is ki fognak menni a divatból.

A felvonulásról meg annyit, hogy szerintem ez nem olyan tulajdonság, amire büszkének kellene lenni. Meg hogy ez pont olyan butaság, mint békáknak felvonulni egy gólya-társadalomban, aztán csodálkozni, hogy miért bántják őket....

Bennem az verte ki a biztosítékot, amikor állítólag mfsszal verték a Bibliát - és még az ilyenek várják el, hogy tiszteljék őket, hát hogy nem veszik észre, hogy nekik kellene a leginkább csöndben maradniuk - pláne egy hetero társadalomban és örülni, hogy lyk van a seggükön, amivel azt csinálhatnak a négy fal között, amit akarnak!

Szerintem a szexualitásnak, nemi hovatartozásnak nem az utcán a helye és nem jó példa a gyermekeknek !

2022. júl. 23. 15:33
 12/64 A kérdező kommentje:
Az meg hogy honnan tudom ma van Pride? Amindenit, te nem olvasol híreket? A Pride komoly hírértékkel, élő közvetitéssel jár. Karácsony megmondta, Bp értéke ez a felvonulás. Szóval hírekből haakarod ha nem, megtudod hogy ma van a Pride.
2022. júl. 23. 15:34
 13/64 anonim ***** válasza:
39%
Én mondok durvábbat, kérdező. Biszexuális vagyok, mivel a férfi és a női testet egyformán szépnak találom. Ettől még a homoszexuális életmód, a melegbárok, a kicsapongó élet, a Pride nagyon távol áll tőlem, mélyen megvetem azokat, akik így élnek. Engem olyan filmekben, ahol a homoszexualitásnak van valamilyen értelme, nem zavar a téma, viszont amikor pl. egy sorozatba minden indok nélkül benyomnak egy meleg szexet ráadásul tipikusan gusztustalanul, attól épp úgy rosszul vagyok, mint a heterók. Szóval, még a nem heterok közül is sokaknál kiveri a biztosítékot ez az egész. Dacára az irányultságomnak, mivel épp úgy gyűlölöm ezt a propagandát, mint a heterók, én is jobboldalra szavazok.
2022. júl. 23. 15:34
 14/64 anonim ***** válasza:
29%
Igen, az a baj, hogy az ilyen magamutogató prájdosok rossz fényt vetnek még a normálisabb melegekre is.
2022. júl. 23. 15:38
 15/64 A kérdező kommentje:
A Prideal az is a gondom, hogy pl most jött velem szembe akaratom ellenére egy élő közvetítés, (bizonyos hírportálokat úgy állítottam be, hogy autómatikusan adja az élő közvetitéseket) és Steiner Kristóf olyan ruhában van, hogy az hihetetlen. Pont az a lényeg, hogy el legyenek fogadva, de a Pridera olyan ruhákat vesznek fel, hogy az egyszerűen ízléstelen. Miért nem jó a sima ruha erre az alkalomra pl Steinernek? Ez az a feltűnősködés, ami viszont jogosan sokaknak nem fér bele, és ezzel erősítik a melegekről stbkről a negatív képet. Saját maguk alakítják ezt ki magukról.
2022. júl. 23. 15:38
 16/64 anonim ***** válasza:
57%

"Ez az a feltűnősködés, ami viszont jogosan sokaknak nem fér bele, és ezzel erősítik a melegekről stbkről a negatív képet. Saját maguk alakítják ezt ki magukról."

Egyetértek!

Én alapvetően bírom az intelligens embereket, Steiner Kristófot is annak tartom a beszélgetései alapján, de az ízléstelenség, túlzásba esése a magamutogatásnak sajnos ragadós.

2022. júl. 23. 15:42
 17/64 A kérdező kommentje:
13as teljesen korrekt a válaszod, az olyanok mint te, önazonosak, akiknek nincs szükségük Pride, LMBTQ általi önigazolásra, azokkal van gond. Kb a külvilág erősítse meg őket a hovatartozásukban az által, hogy vonulgatnak. Szerintem az olyanok többsége valójában nem fogadta el saját magát. Normális az olyan, mint te, megérti a heterókat is, de annyira magas lovat adtak az LMBTQ alá, hogy a heterónak mindent tolerálnia kell,mert ha nem, akkor máris homofób, meg egyebek. Az LMBTQ mennyire tolerálja a heterókat, hogy nem kérünk a Pride magamutogatásából?
2022. júl. 23. 15:44
 18/64 anonim ***** válasza:
24%

"Az LMBTQ mennyire tolerálja a heterókat, hogy nem kérünk a Pride magamutogatásából?"

na, ez az!

Alapvetően heteró társadalomban élünk, így az lenne az alap elvárás, hogy ha valaki más, az tartsa ezt tiszteletben.

2022. júl. 23. 15:46
 19/64 A kérdező kommentje:
17-es egyelek meg te agyatlan! A facebookon a hírportálok előben közvetitenek politikai, vagy sport stb eseményről. Bocs hogy azt nem lehet külön beállítani hogy minden élő közvetités autómatikusan induljon, kivéve a Pride. Hihetetlen eszetlen vagy, és magadon röhögsz.
2022. júl. 23. 15:46
 20/64 anonim ***** válasza:
25%
És még azt vegyük hozzá, hogy a rendőrségnek kell biztosítania a helyszínt és mindezt az adófizetők pénzéből, tehát pénzpazarlás is egy ilyen felvonulás !!
2022. júl. 23. 15:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!