Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért támadjátok a KATA-s...

Miért támadjátok a KATA-s vállalkozókat?

Figyelt kérdés

Mert veletek ellentétben nem rabszolgák egy gyárban, hanem abból élnek amit igazán szeretnek csinálni? Az új törvény értelmében nem számlázhatnak cégeknek. Ezért sok olyan KATA-s aki csak cégeknek számláz tönkre fog menni. A következő hónaptól nulla forint lesz a bevétele, és elveszíti mindazt amit eddig felépített önerőből. Munkanélküli lesz, nem tud enni adni a gyerekeinek, nem tud számlákat, hiteleket fizetni. Akik nem mennek tönkre, mert magánszemélyeknek is számláznak, azoknak meg min.100 ezerrel kevesebb lesz a keresetük, mert ennyivel többet kell befizetniük.

Ha NEKED egyik hónapról a másikra megszűnne a munkád a fidesz miatt, vagy a főnököd bejelentené hogy a következő hónaptól kezdve a fidesz miatt 100 ezerrel kevesebb fizetést kapsz, akkor annak te örülnél? Szó nélkül hagynád? Na látod... Ha veled történne, akkor máris más lenne a helyzet igaz?

2022. júl. 18. 18:52
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
75%
Nem muszáj munkaidőben tüntetni, voltak este is tüntetések. De nem is ez a lényeg igazából. Akinek húsba vágnak már az intézkedések (jelen esetben az ellehetetlenített katások), azok kimennek. Akinek még nem, az meg nem megy, és anyázik azokra, akik csinálják a cirkuszt. Majd amikor még valamit elvesznek, megemelnek, és te is ott tartasz, hogy a rezsidre sem lesz elég, amit keresel, akkor kimész te is. Anno pl. Gyurcsány végül csak el tudta érni, hogy rendesen megmozduljon a tömeg :D Más kérdés, hogy azóta is a gyurcsányozás megy, pedig hol van az már...
2022. júl. 20. 16:08
 32/37 anonim ***** válasza:
82%

Mit emelnek? A kaját? Mindennap drágul... Kiment bárki? Nem... Pedig mindenkit érint... Családi miatt kimegy valaki? Elég sokakat érint... Nem látok sehol... Alacsony bérek miatt ment valaki? Nem...

Legyen neked igazad, mert neked csak az lehet tipik megmondó magyar ha nekem szar legyen másnak is szar :)))) részemről ennyi

2022. júl. 20. 16:21
 33/37 anonim ***** válasza:
76%

Én pont nem szeretném, hogy másnak is szar legyen, épp arról pofázok, hogy ezt a hozzáállást látom az egész társadalom részéről, hogy annak örülnek, ha a másik nagyobb pofont kap, és még bele is rúgnak kettőt, ahelyett, hogy ha nem is melléállnak, de legalább megértenék, miért pattog. Lefordítva: örülj, hogy téged nem érint, de ne nézd már hülyének azt, aki felszólal, mert őt igen. Nem mondtam egy szóval se, hogy annak örülnék, ha másnak is szar lenne. Azt mondtam, hogy akkor mozdulnának meg, és szerintem sajnos efelé haladunk, hogy mások is sorra kerülnek.

Btw, a kaja, a családi, az alacsony bérek ezek szerint még mindig nem elég fájdalmasak. Van az a szint, amikor már igen, és ne legyen igazam, de szerintem lassan el fogjuk érni. Mondjuk majd télen, mikor összegszerűen találkoznak a fűtésszámlával azok, akik most képtelenek kimatekolni, mit jelent ez nekik, vagy egyszerűen csak még nem hiszik el, hogy tényleg így lesz. És nem, kicsit sem örülök neki egyébként.

2022. júl. 20. 16:40
 34/37 anonim válasza:
65%
O1G barátaim.
2022. júl. 20. 16:56
 35/37 anonim ***** válasza:
39%
Dk-sként az a véleményem, hogy ma mo-n eleve magasak az adòk (àfa, jövekéki, egykulcsos szja stb)7 tehàt a fideszesek ne mondjàk, hogy a KATA-sok adòt csalnak
2022. júl. 20. 19:25
 36/37 anonim ***** válasza:
25%
Hát mert magyarok
2022. júl. 21. 00:38
 37/37 anonim ***** válasza:
52%

7-es válaszát kiegészítem még azzal, hogy a KATA vállalkozó emellett fizette évente az Iparűzési Adót és a Kamarai Tagságot és ugye ő már felsorolta hogy mik nincsenek egy KATA vállalkozónak. Nem értem az alkalmazotti munkakorben dolgozok azon hoborgeset hogy de a KATA vallalkozo kevesebb adot fizet. De nyugdijasan neki az eveit nem ugy szamitjak ergo kevesebb penzt kap ergo azzal egyenertekuen az a kevesebb ado ott bejon mert kevesebb nyugdíjat fizet nekik az állam.

Miert baj az alkalmazottaknak hogy valaki onmagat foglalkoztatja es sajat maga fonoke a sajat vallalkozasaban. Ja es nem az alkalmazott fizeti a jarulekait es a tb-jet, hanem a munkaltato akinek dolgozik. Ugyhogy nem ertem ezt a KATA-s ha alkalmazott lenne majd nezheti a levonasokat. Hidd el egy KATA vallalkozo is dolgozott anno alkalmazottkent. En olvastam olyat is hogy egy neni nem kellett sehova a betegsege miatt aztan vallalkozasba kezdett es kezmuves dolgokat keszitett, gyerekeknek valo dolgokat is es sikeres lett.

Nagyon nem fer azokkal szemben akik becsuletesen kerestek a kenyeruket.

2022. júl. 22. 18:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!