Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért támadjátok a KATA-s...

Miért támadjátok a KATA-s vállalkozókat?

Figyelt kérdés

Mert veletek ellentétben nem rabszolgák egy gyárban, hanem abból élnek amit igazán szeretnek csinálni? Az új törvény értelmében nem számlázhatnak cégeknek. Ezért sok olyan KATA-s aki csak cégeknek számláz tönkre fog menni. A következő hónaptól nulla forint lesz a bevétele, és elveszíti mindazt amit eddig felépített önerőből. Munkanélküli lesz, nem tud enni adni a gyerekeinek, nem tud számlákat, hiteleket fizetni. Akik nem mennek tönkre, mert magánszemélyeknek is számláznak, azoknak meg min.100 ezerrel kevesebb lesz a keresetük, mert ennyivel többet kell befizetniük.

Ha NEKED egyik hónapról a másikra megszűnne a munkád a fidesz miatt, vagy a főnököd bejelentené hogy a következő hónaptól kezdve a fidesz miatt 100 ezerrel kevesebb fizetést kapsz, akkor annak te örülnél? Szó nélkül hagynád? Na látod... Ha veled történne, akkor máris más lenne a helyzet igaz?

2022. júl. 18. 18:52
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
57%

Na, látod, itt jön ki, hogy mennyire csúsztatva van ez az egész kommunikálva: kérlek szépen, éppen a körmös maradhat katás, akitől te a büdös életben nem kaptál számlát. Meg a fodrász, a kozmetikus, a helyi kőműves stb. Merthogy nekik vannak lakossági ügyfeleik. Nekem céges ügyfeleim vannak kizárólag, ha akartam volna, se tudtam volna csalni a számlával, mert nekik kell, hogy elszámolhassák költségnek. És akkor én nem lehetek katás, mert én vagyok a fidesz szerint az adócsaló, a körmös viszont továbbra is nyugodtan, sőt, 12 helyett 18 milliós keretet kap. Szerinted akkor ez most mennyire van valójában az adócsalás ellen? Pont azok maradhatnak benne, akik a legkönnyebben csalnak.

Egyébként őszintén, én sem hiszem, hogy ezeket bármi meghatja. Így, hogy mindig csak egy kisebb, elszigetelt csoport szólal fel, a társadalom többi részének a támogatása nélkül, főleg nem. Viszont kussban ülni és hagyni, hogy bármit megtegyenek, talán még rosszabb.

Mindenesetre én már kezdem ezt az egészet elengedni, inkább arra koncentrálok, hogy megteremtsük annak a feltételeit, hogy 2-3 éven belül elmehessünk az országból. Ezt a család miatt baromira sajnálom, és sosem akartam külföldön élni, de van 2 gyerekem, nem akarom ebben felnevelni őket, hogy aztán nekik is abból álljon az életük, hogy egy őket folyamatosan elgáncsoló kormánnyal szemben próbálnak túlélni. Mert ebben az országban változás nem lesz, amíg viktorunk él, ez borítékolható.

2022. júl. 20. 11:03
 22/37 anonim ***** válasza:
75%

Pont hogy kint vannak a fodrászok is, mert beközölte ő sminkes meg mittomén oszt számláz cégnek is, mert rendezvényekre jár....

Sajnos én ezt már egy hónapja eldöntöttem, hogy eltakarodok szeptembertől innen, mert én kis porfing alkalmazott nem tudok megélni egyszerűen, mert olyan szarul keresek... Ez van, én sem akarok idegen országba menni, ott se lesz aranyélet , de még mindig 3* annyit keresek mint itthon... Szallás kaja hál istennek ingyen lesz szóval az egész fizut félre tudom tenni. Pedig elég idős vagyok ahhoz h maradni kéne a seggemen de nem tudok, mert vagy felkötöm magam vag felvágom az ereimet mert egyszerűen ez már nevetséges ami itt megy

2022. júl. 20. 11:10
 23/37 anonim ***** válasza:
69%

Jó, nyilván van olyan fodrász, sminkes stb., aki dolgozott cégekkel, de a többség nem. Ők maradhatnak. Aki dolgozott cégeknek is, az meg eldönti, hogy megéri-e neki a céges melók nélkül is, csak a magánszemélyeknek számlázva, vagy nem. Sokunknak mondjuk rohadtul nincs választása. De érted a lényeget: annak van egyáltalán lehetősége katásnak maradni, aki a legkönnyebben csal.

Na, amúgy pont azért léptem egy merészet 3 éve, és lettem katás, mert alkalmazottként semmi esély normálisan élni, így kisvállalkozóként tudtam értelmezhető összeget keresni. És őszintén, egy kis emeléssel átalányadósként is jobban megéri majd, mint alkalmazottnak lenni, de mi a garancia arra, hogy 2 év múlva nem az átalányadót fogják kicsit megpiszkálni? Az a fő problémám, hogy nem látom, hogy lenne értelme itt bármit építgetni, mert bármikor kibaszhatnak velem egy pillanat alatt, és akkor kezdhetek mindent elölről. Semmi kedvem ezt pár évente eljátszani.

Menj, jól teszed, mert itt pár hónap és bőven átlagon felüli fizuból is küszöbrágás lesz. Én is csak a gyerekek miatt adok több időt a szervezésre, ha nem lennének, már múlt héten elhúztam volna.

2022. júl. 20. 11:28
 24/37 anonim ***** válasza:
75%

Csak tudod van aki szeretne vállakozást de nem lehet, mert alap h nincs meg a kezdőtőke,de tegyük fel veszek fel hitelt erre... Na most magamból kiindulva sok mindent csinálnék, mert van 8 szakmám .. de pl. Műkörmös, masszőr...teli van a város és környéke nincs új vendég bummm... Kisbolt... Tök jó de nincs hely ahova tegyem ha meg lenne, nem tudnám annyival olcsóbban adni, hogy hozzám járjanak... Sorolhatnám még.

Nem mindenki lehet vállalkozó.

2022. júl. 20. 11:35
 25/37 anonim ***** válasza:
52%
Nem is mondtam, hogy legyen mindenki. Nekem volt lehetőségem, éltem vele, bár előtte évekig én is az ellenérveket soroltam, hogy miért nem jönne ez össze, aztán csak összejött, pedig ez is elég telített piac. De mint látod, mindent megtesznek, hogy így se legyen jó.
2022. júl. 20. 11:54
 26/37 anonim ***** válasza:
75%

#19 "Jó, és akkor mi a megoldás szerinted? Kussoljunk szépen, és nyeljünk le mindent?"

Előbb utóbb úgy is le fogod nyelni.

2022. júl. 20. 12:08
 27/37 anonim ***** válasza:
75%
Nem akarok én már itt semmit nyelni. Szépen elmegyünk innen mi is, aztán kínlódjon az Orbán-rezsimmel, aki arra szavazott.
2022. júl. 20. 12:18
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Azt csinál már amit akar...

Akinek családja van, kevés fizuja az nem megy semmilyen tüntetésre, mert félti a munkáját azt a kevés fizetést is.

Aki meg tüntetget, mint most azok pontosab annyit érnek el vele, hogy ennyivel is kevesebb a bevételük.

+ Kiszednel 80-100 embert aki kap egy hatalmas bírságot ami épp eléggé fog fájni, hogy haza menjen annyival is kevesebb lesz ott aki marad azokat meg jól megverik azt azok se mennek. Ennyit érnek

2022. júl. 20. 14:01
 29/37 anonim ***** válasza:
69%
28: tökéletesen leírtad, miért választják meg újra és újra ezeket a férgeket. Félelemből. Nem azért, mert tényleg annyira imádják őket, hanem mert fosnak, hogy azt a kicsit is elveszítik, amijük van. A fidesz kampánya mindig is erre alapult: beszaratni a népet, hogy a másik mindent elvesz tőle, és veszélybe sodorja. Migránsok!! Soros!! Háború!! Elveszik a rezsicsökkentést!! Adót emelnek!! De a Fidesz majd jól megvéd titeket! Csak valahogy azt nem sikerül a kedves szavazóknak észrevenni, hogy aztán ezek is ugyanúgy elvesznek mindent szépen lassan.
2022. júl. 20. 14:13
 30/37 anonim ***** válasza:
82%

Én nem szavaztam ezekre soha. Nem tőlük félek vagy fogalmazhatunk úgyis hogy épp tőlük félek, de!!! Félek, hogy ha bármikor kimegyek tüntetni olyan bírságot kapok, hogy majd megemleheti az unokám is, félek attól hogy valamelyik okostojás bedob egy üveget eltalálja a fejem, jó esetbe pofán baszom, rosszabb esetbe kórházba kerülök.

Félek attól ha kint bóhóckodok, mert ez ami most van ez az... Akkor erre a napra nekem nem jár szabadság,se fizetés max igazolatoan napok amiből a gyereknek nem hogy kenyeret nem tudok venni de egy db radírt se...

De szívesen megadom a számlaszámom és elutalhattok nekem pénzt és akkor kezdem egyedül a tüntetést a magas árak ellen....

2022. júl. 20. 15:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!