Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért támadjátok a KATA-s...

Miért támadjátok a KATA-s vállalkozókat?

Figyelt kérdés

Mert veletek ellentétben nem rabszolgák egy gyárban, hanem abból élnek amit igazán szeretnek csinálni? Az új törvény értelmében nem számlázhatnak cégeknek. Ezért sok olyan KATA-s aki csak cégeknek számláz tönkre fog menni. A következő hónaptól nulla forint lesz a bevétele, és elveszíti mindazt amit eddig felépített önerőből. Munkanélküli lesz, nem tud enni adni a gyerekeinek, nem tud számlákat, hiteleket fizetni. Akik nem mennek tönkre, mert magánszemélyeknek is számláznak, azoknak meg min.100 ezerrel kevesebb lesz a keresetük, mert ennyivel többet kell befizetniük.

Ha NEKED egyik hónapról a másikra megszűnne a munkád a fidesz miatt, vagy a főnököd bejelentené hogy a következő hónaptól kezdve a fidesz miatt 100 ezerrel kevesebb fizetést kapsz, akkor annak te örülnél? Szó nélkül hagynád? Na látod... Ha veled történne, akkor máris más lenne a helyzet igaz?

2022. júl. 18. 18:52
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
57%

10: persze, hogy ki tudták volna szűrni, de egyértelműen nem akarták. A NAV-nál ott van minden adat, elég lett volna annyit megnézni, hogy ki számláz rendszeresen nagy összegeket egy cégnek. Nem az a valódi indok, amit előadtak a népnek, az csak porhintés.

Egyébként szerintem is vicces, hogy akkor menj el alkalmazottnak a céghez, amelyiknek dolgoztál. Melyikhez a sok közül? :) Pont azért dolgoztam be nekik kívülről, mert annyi meló nincs náluk, hogy alkalmazottra legyen szükségük, viszont több ilyen projektből össze tudtam szedni egy értelmes bevételt. Elméletileg pont erre lett kitalálva a kata, most valamiért mégis adócsalónak vagyok beállítva. Teljesen oké lett volna részemről, ha felemelik 50-ről akár 100 ezerre a katát, de ez a boszorkányüldözés meg lejáratókampány egyszerűen hányinger.

2022. júl. 19. 14:33
 12/37 anonim válasza:
34%

Mer a zorbán ellopja a nyugdíjamat és zsebre teszi az eus penzeket

Elmegy nyaralni az Adriára én meg aszalodok a 7. Emeleten O1G mocskos

Fidesz a kommunista Kádár János lopjon el titeket és tegyen le bontóba.

2022. júl. 19. 21:20
 13/37 anonim válasza:
22%
Én vagyok az előző és 70 éves vagyok Gyúrcsan a kiraj
2022. júl. 19. 21:25
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Kihasznaljak a rendszert, de eleve a rendszer sem jo. 50 ezer ado az nem sok, amikor 1 milliot keresel. 1 millio es 1 millio kozt is van kulonbseg.

Pl a festo kiszamlaz 1 milliot de abban benne van a koltseg is mert anyaggal egyutt valallta a munkat, sajat autoval megy amit o tankol, o tart fenn, van egy munkassa is akit abbol az 1 milliobol ki kell fizetni, szerszamokat is kell venni, es meg sorolhatnam. A vegen ami marad az az ove, de(!) meg azt sem mind kolti el mert a vallalkozasnak is kell bevetel.

Aztan ott van a szellemi munkas akinek a szerszam egy laptop, online dolgozik es kiszamlaz 1 milliot nehany cegnek. Ebbol mi a koltsege? Internetszolgaltatas, esetleg valami szoftver meg nehany evente lecsereli a laptopot. De amugy egyedul dolgozik, nincs alkalmazottja, nem kell munkasuato fenntartani, nincs a szo szoros ertelmeben vett anyagkoltseg sem. Tehat az 1 milliobol eleg sokat zsebrevag.

Igazsagos ez?

A festo profitja tegyuk fel 500.000, a szellemi munkase meg 800.000. Mindeketten csak 50 ezret fizetnek be az allamnak.

Viszont ha mindketten a profit utan befizetnenek pl 30%-ot akkor mar igazsagosabb lenne a rendszer.

2022. júl. 20. 02:55
 15/37 anonim ***** válasza:
22%

Nem a KATÁsokkal van a baj...hanem azzal, hogy ezek az emberek hol voltak áprilisban? Akkor jó volt a fidesz? Idézek:" Az egész család a fideszre szavaz, mert anya azt mondta oda kell, mert ő vállalozó katás és neki így a jó, mert ha nem a fidesz lesz akkor neki nem éri meg, meg rossz lesz."

Na remélem kedves anyukád örül magának.

Másrészt sírtok, hogy jajj miből fogtok megélni de napok óta kint vagytok az utcán, nem dolgoztok nincs bevétel...az nem mi?

A harmadik ami ezeken felül a leggusztustalanabb dolog amit tehettek most, hogy lezártok szarokat és más emberek szívnak miattatok, ugattok nekik. Majd egyszer jól.ellesztek ez miatt verve... Söröztök azt kész.

Parlament elé kéne menni, nem a hülye hídakhoz!!! Tudom h nem a parlamentbe laknak a politikusok de több értelme van ott gyűlekezni...

Sok katásként van egy cégbe bejelentve mint alvállalkozó. Fizessenek csak annyit amennyit kell.

Aki nem csalt eddig az megoldja nem pedig sörikézik a hidacskán pl. Kiva...

2022. júl. 20. 08:23
 16/37 anonim ***** válasza:
73%

15: kikérem magamnak, száradjon le a kezem, ha valaha is szavaztam ezekre.

Egyébként meg, amit a tüntetésről írtál... Na, hát pont ezért tartunk itt, ahol, hogy ennek a balfasz népnek bármit le lehet nyomni a torkán. Mert ha bármelyik csoport megpróbálna kiállni az érdekeiért, akkor a többi szolidaritás helyett köpköd rájuk, qrvaanyázik, mennyédógozni stb. És ez nem csak a katásokra igaz, ugyanez van, ha a tanárok tüntetnek meg sztrájkolnak, mert kussoljanak, amúgy is alig dolgoznak, de egyébként is az ő hibájuk, minek mentek tanárnak. Ha az eü-sök tüntetnek, akkor mit akarnak még, már emeltek nekik, ne sírjanak, dolgozzanak, most mi van az esküvel. És ugyanez megy, bárki bármi ellen kiállna, mert nem jut el az agyatokig, hogy holnap akár ti következhettek. Most is itt tapsikol a sok nyugger, hogy nagyonhelyes, megszivatták a sok "léhűtő adócsalót", mert ugye ők viszont kaptak nyugdíjkorrekciót, és örülnek a fejüknek. Aztán télen, amikor megérkezik az első combosabb gázszámla, nem győznek majd sírni, mert a korrekcióval együtt is lóphasz nyugdíjukból épphogy kinyögik majd, ha egyáltalán.

Én elhiszem, hogy kellemetlenséget okoz a tüntetés, meg idegesítő, hogy nem lehet közlekedni, de úgy nem lehet elérni semmit, hogy nem fáj senkinek. És még egyszer: lehet, hogy ez most téged nem érint, de ebben az országban a jelek szerint bármelyik nap hozhatnak a semmiből egy új törvényt, amivel téged gáncsolnak el. Mert hát vészhelyzet van, mindent meg kell érteni ugye, ne ugass, ha háromszorosára nő mindennek az ára, vagy ha az ígéretekkel ellentétben jövő héten emelik az szja-t mondjuk, és neked is csökken a nettód, vagy bármi hasonló történik. Majd akkor is légyszi mondd azt, hogy nem kell ugatni, húzzon mindenki dolgozni, és örülj továbbra is felhőtlenül annak, hogy más jobban beszopta, mint te.

2022. júl. 20. 09:18
 17/37 anonim ***** válasza:
32%

Őszintén kérdezem...

Mi a retket érsz el vele/ értek el vele, hogy áll a forgalom? Hmmm?

Mit vártok? Kijönnek Orbánék,hogy " jajj a szegény munkás emberek nem jutnak haza, jaj de csúnyán viselkedtünk, jajj akkor vissza vonjuk a kata módosítást? Ezt várjátok? Mit?

Miért jó neked, hogy 3 műszakból 8-12 óra munka után nem jutok haza időbe? Miért??? Áruld el kérlek, mert krva kíváncsi vagyok....

Ha az ország összes népe, nem menne dolgozni, se lenne jobb... Tudod miért? Mert nem lesz az a kevés bevételem se, mint most , nem tudom eltartani a családom, kikötnek mindent, éhen halunk...

Kormányváltást meg baszhatjuk, mert ahogy én sem szavaztam soha ezekre, szívok én is, ahogy te is meg a másik...

2022. júl. 20. 09:56
 18/37 anonim ***** válasza:
32%

Miért titeket kelljen sajnálni?

Épp írod, hogyha ti szívtok akkor szívjon más is? Pfff szép magyar módra (y) ezek után meg főleg nem sajnállak titeket... Én ha többet keresek többet adózok,.legyen így nektek is. Ugyanúgy vannak költségeink, mint nektek...

Pont ti veritek folyton magatokat h huu ti vállkozók vagytok nektek milyen jó... Ti néztek le másokat.

2022. júl. 20. 10:01
 19/37 anonim ***** válasza:
52%

Jó, és akkor mi a megoldás szerinted? Kussoljunk szépen, és nyeljünk le mindent? Ne szólaljunk fel semmi ellen, mert minek? Akkor aztán tényleg nem fog változni semmi, sőt, még bátrabban szopatnak, ha semmi ellenállás. Szerintem tartsuk is oda önként nekik a seggünket.

Csak hogy tudd: nem, nem jó nekünk, hogy neked nehezebb meló után hazajutni, ez nem rólad szól. Egyébként szerintem a tüntetést se élvezik különösebben az emberek, bármit is próbál sugallni a fideszes média, lenne ám jobb dolga mindenkinek. Tudod, mit élvezne mindenki? Ha nyugodtan és normálisan lehetne élni, de itt egyre kevésbé lehet.

Egyébként felőlem nyugodtan felemelhették volna a katát mondjuk 100-120 ezerre is, és nagyrészt egyetértek a 14-essel is, aki szerint különbséget kellett volna tenni szellemi katás közt, meg a fizikai munkás katás közt, mert utóbbinak esélyesen nagyobbak a költségei (szellemi katás vagyok amúgy).

Ami ebben az egészben végtelenül inkorrekt, hogy egyrészt, 2 nap alatt keresztülnyomták, 6 hetes átmenettel, idő sincs normálisan felkészülni, másrészt, adóév közepén, harmadrészt, hogy minden katást nyilvánosan leadócsalóztak, csak hogy a tájékozatlan idióták biztosan ellenük forduljanak. Na ez a gáz. Mindezt azért, mert nincs pofájuk simán kimondani, hogy ADÓT EMELÜNK, mert az olyan izé...

2022. júl. 20. 10:13
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

De te se tudod megmondani miért jó a hídlezárás ezek szerint... Mert ezek szerint ti se tudjátok mit akarok csak csináljatok valamit ami épp elég hírverésnek,de azért ne legyen látszatja... Nem buli nektek a tüntetés? Mégis a 90%-a sörözget kint... Mi értelme? Semmi...

Lehet te meg x meg y nem adócsaló de a 90% igen... Egy műkörmöstől sem kaptam soha számlát, se blokkot... Sorolhatnám hány vállalozó baszta át a fejem számla hiányában pedig kértem csak lelépett mielőtt ő a számlát adta volna... Mert előrefizetni azért kell,de a számlát majd a végén egyben... Pont ezeket krvára nem sajnálom.

Nem lesz jobb a tüntetéstől max krva sok embert olyan bírságra megbasznak h utána azért sírtok. Azért nem lesz jobb, mert ezek már eldöntötték, hogy csaljanak ki mégtöbb pénzt. Van gázunk nem kéne spórolni meg emelni, mert eladjuk a szerbeknek vagy kiknek... Nem tudta élő adásba megválaszolni a barom h ha van akkor minek adják el... Ezért!

Sok paraszt ezekre szavazott megint és tessék!

2022. júl. 20. 10:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!