Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Magyarország egy szegény...

Ha Magyarország egy szegény ország, akkor miért pakolják tele a bevásárlókocsit kajával, miért járkálnak Converse/Nike cipőben az emberek, honnan van pénzük IPhone telefonra, Balaton Soundra, éttermekbe menni?

Figyelt kérdés

Amint elnézem, jólétben élnek az emberek. Ez meg is mutatkozik a túltáplátságban is, rengeteg elhízott ember van.

Akkor sugallják egyesek azt, hogy ez egy szegény ország?

2022. júl. 17. 16:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
95%
Akkor mi volt ez a 9 év rinyálás a rezsicsökkentésért?
2022. júl. 17. 17:45
 52/78 anonim ***** válasza:
84%

38. Kérdező!

Írtad:

"Mégegyszer:

Az igazán szegény embernek nincs mit ennie, szóval nem nagyon tud hízni. Örül ha zsemlét tud venni."

Te nagyon I..óta lehetsz!

Látszik,hogy te nem vagy szegény!

A szegényeknek mindig van ételosztás,stb. Lásd Krisnások.

2022. júl. 17. 17:51
 53/78 anonim ***** válasza:
4%

52

Na azért a mindig az túlzás. Az év 365 napján, napi 3-5 alkalommal biztosan nincsen...

2022. júl. 17. 17:53
 54/78 anonim ***** válasza:
40%

53.

Van egy csöves ismerősöm ő tudja. Mindig van valahol!

2022. júl. 17. 17:55
 55/78 A kérdező kommentje:

Az ételosztás nem azt jelenti, hogy eltartanak egy embert, szóval nem lehet arra számítani, hogy aki éhezik, azt majd a krisnások táplálják. Ellenkező esetben nem lenne szegénység. Arról nem is beszélve, milyen a kaja minősége. Nem ettem a krisnásoknál (nem is fogok), de nekem anyámék már a kórházba is hoztak kaját, mert ők is tudták, hogy az ottani koszt olyan, mint a moslék.

Másrészt, most én sem állok jól anyagilag, de inkább nem ennék semmit, minthogy odáig süllyedjek, hogy ingyen ételosztásra megyek. Az már mindennek a legalja lenne. Ismertem olyat, aki a szociális segélyt utasította vissza. Ez van, van akinek van büszkesége.

2022. júl. 17. 18:23
 56/78 anonim ***** válasza:
40%
Aki 30 ezres cipőt vesz és azt mondja magáról, h szegény nagyon el van tévedve. Soha életemben nem volt 30 ezres cipőm, az én szüleim elvoltak sajnos, anyu egyedult nevel és apu nem nagyon szeret gyerektartast fizetni.
2022. júl. 17. 18:25
 57/78 A kérdező kommentje:

"Mindig van valahol!"

Amikor az egyik neoprotestáns gyülekezetben voltam, ott heti egyszer volt hajléktalan járat. Tudom, mert én is részt vettem abban a programban, télen heti egyszer egy kijelölt helyre vittünk a hajléktalanoknak meleg teát meg szendvicset. Ja, ilyeneket időnként ki lehet fogni, de mikor aznap elfogyott a szendvics, másnapra már nem biztos, hogy lesz mit ennie.

De most nem erről van szó. Hanem arról, hogy álláspontom szerint Magyarország egy elszegényedett réteget leszámítva egyáltalán nem szegény ország.

2022. júl. 17. 18:28
 58/78 anonim ***** válasza:
18%

55. Kérdező!

"Másrészt, most én sem állok jól anyagilag, de inkább nem ennék semmit, minthogy odáig süllyedjek"

Nézd! A Hülyeség és a szegénység az 2 különböző dolog!

2022. júl. 17. 18:30
 59/78 A kérdező kommentje:

Egyetértek. 30 000 Ft-os cipője a gazdagoknak van, illetve időnként a középosztálybeli embereknek.

Szegény ember örül, ha meg tud venni a kínaiba egy olyan 1500 Ft-os cipőt, amit én vettem tavaly.

2022. júl. 17. 18:30
 60/78 A kérdező kommentje:

Ez nem hülyeség. Ez büszkeség.

Mint említettem, én annak idején részt vettem egy hajléktalan járat programban. Láttam, milyen emberek jönnek az ételosztásra. Többségük sorsa már eldőlt, nekik már nincs feljebb.

2022. júl. 17. 18:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!