Ha Magyarország egy szegény ország, akkor miért pakolják tele a bevásárlókocsit kajával, miért járkálnak Converse/Nike cipőben az emberek, honnan van pénzük IPhone telefonra, Balaton Soundra, éttermekbe menni?
Amint elnézem, jólétben élnek az emberek. Ez meg is mutatkozik a túltáplátságban is, rengeteg elhízott ember van.
Akkor sugallják egyesek azt, hogy ez egy szegény ország?
Mégegyszer:
Az igazán szegény embernek nincs mit ennie, szóval nem nagyon tud hízni. Örül ha zsemlét tud venni.
A középosztály talán az, aki el van hízva. De én a gazdagokat sem zárnám ki ebből a körből, mert nem mindenkit érdekel az egészséges életmód. Sőt, az emberek többségét szerintem nem érdekli.
#30, a korok változnak. Igen, régen a gazdagok voltak a kövérek. Hogy miért? Hát mert nekik nem kellett nehéz fizikai munkát végezniük, míg a jobbágyságnak igen, ezért voltak olyan jó karban tartva. Emellett a jobbágyság nem azt/akkor evett, amit akart, így elhízni sem volt lehetőségük. Mi több, ha visszamegyünk az őskorba, a Willendorfi Vénusz volt a nőideál, ezt később felváltotta a Milói Vénusz. Mit gondolsz, miért?
Manapság nem azért hízik el az ember, mert zsírosat eszik, hanem rossz minőségűt, „szemetet”, amit a szervezet nem tud gyorsan felhasználni, ezérz elraktározódik, zsírrá alakítja át. Ezen kívül az emberek többsége mozgásseszegény életet folytat, tehát a fölös energiákat sem tudják leadni. Ellenben a módosabb réteggel, nekik van pénzük minőségi kajára és van idejük testmozgásra (már ba erre van igényük).
Abban is igazad van, hogy van a szegénységnek az a foka, amikor kajára sincs pénz. Őket hívjuk mélyszegénységben élőknek. Nekem is van egy ilyen ismerősöm, nincs 40 kiló, jóformán csak a szociális alapon járó ingyenes ebédet tudja enni, meg néha-néha valaki megszánja egy kis házikoszttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!