Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Magyarország egy szegény...

Ha Magyarország egy szegény ország, akkor miért pakolják tele a bevásárlókocsit kajával, miért járkálnak Converse/Nike cipőben az emberek, honnan van pénzük IPhone telefonra, Balaton Soundra, éttermekbe menni?

Figyelt kérdés

Amint elnézem, jólétben élnek az emberek. Ez meg is mutatkozik a túltáplátságban is, rengeteg elhízott ember van.

Akkor sugallják egyesek azt, hogy ez egy szegény ország?

2022. júl. 17. 16:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 MolotovPunk ***** válasza:
86%
Maradjunk annyiban, hogy a jó és minőségi kaják nagyon drágák. Pl. egy szénhidrát csökkentett kenyér az szerinted olcsó? Gyümölcsök olcsók? Saláták, halak olcsók? Szóval az az általánosítás is egy újabb baromság, hogy minden kövér ember azért kövér, mert jól él.
2022. júl. 17. 16:55
 32/78 MolotovPunk ***** válasza:
79%
Arról nem is beszélve, hogy ez alkatfüggő is. Én vékony vagyok, de magas.
2022. júl. 17. 16:57
 33/78 A kérdező kommentje:
Aki igazán szegény, az kaját sem tud annyira venni. Szóval az igazán szegény ember nem igazán túlsúlyos.
2022. júl. 17. 16:58
 34/78 anonim ***** válasza:
66%

#30 Ok, az őskori testideált nem akarod még véletlen ide rángatni Petőfi mellé? Nem hiába írtam, hogy MANAPSÁG. Tudod, napjainkban. Nem Petőfi idejében.

Olvass inkább tanulmányokat a témában.

[link]

[link]

[link]

2022. júl. 17. 17:00
 35/78 anonim ***** válasza:
16%
Akkor miért nincsenek kövér hajléktalanok?
2022. júl. 17. 17:00
 36/78 anonim ***** válasza:
89%

Aki szegény, azt olcsó szar kaját fog venni.

Lásd:

[link]

420 kalória, pedig ez nagyon kicsi adag.

2022. júl. 17. 17:01
 37/78 anonim ***** válasza:
78%
Aki kaját nem tud venni, az nem szegény, hanem halott. Mert hát éhen hal. A szegény tud kaját venni, csak szar minőségűt, ami hízlal. Ezzel teljesen felesleges vitatkoznod, szegénység szociológiában ez ugyanolyan alaptétel, mint pl egy Pitagoras tétel. Ez is egy tudomány, amiben teljesen egyértelmű összefüggéseket állapítottak már meg kutatások alapján képzett tudósok. Nem vita tárgya.
2022. júl. 17. 17:03
 38/78 A kérdező kommentje:

Mégegyszer:

Az igazán szegény embernek nincs mit ennie, szóval nem nagyon tud hízni. Örül ha zsemlét tud venni.

A középosztály talán az, aki el van hízva. De én a gazdagokat sem zárnám ki ebből a körből, mert nem mindenkit érdekel az egészséges életmód. Sőt, az emberek többségét szerintem nem érdekli.

2022. júl. 17. 17:04
 39/78 anonim ***** válasza:
47%

#30, a korok változnak. Igen, régen a gazdagok voltak a kövérek. Hogy miért? Hát mert nekik nem kellett nehéz fizikai munkát végezniük, míg a jobbágyságnak igen, ezért voltak olyan jó karban tartva. Emellett a jobbágyság nem azt/akkor evett, amit akart, így elhízni sem volt lehetőségük. Mi több, ha visszamegyünk az őskorba, a Willendorfi Vénusz volt a nőideál, ezt később felváltotta a Milói Vénusz. Mit gondolsz, miért?

Manapság nem azért hízik el az ember, mert zsírosat eszik, hanem rossz minőségűt, „szemetet”, amit a szervezet nem tud gyorsan felhasználni, ezérz elraktározódik, zsírrá alakítja át. Ezen kívül az emberek többsége mozgásseszegény életet folytat, tehát a fölös energiákat sem tudják leadni. Ellenben a módosabb réteggel, nekik van pénzük minőségi kajára és van idejük testmozgásra (már ba erre van igényük).

Abban is igazad van, hogy van a szegénységnek az a foka, amikor kajára sincs pénz. Őket hívjuk mélyszegénységben élőknek. Nekem is van egy ilyen ismerősöm, nincs 40 kiló, jóformán csak a szociális alapon járó ingyenes ebédet tudja enni, meg néha-néha valaki megszánja egy kis házikoszttal.

2022. júl. 17. 17:05
 40/78 MolotovPunk ***** válasza:
21%
Meg vannak olyan emberek is, akik akármennyit zabálnak, akkor is vékonyak maradnak. Ezt valahogy kifelejtetted megint.
2022. júl. 17. 17:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!