Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Magyarország egy szegény...

Ha Magyarország egy szegény ország, akkor miért pakolják tele a bevásárlókocsit kajával, miért járkálnak Converse/Nike cipőben az emberek, honnan van pénzük IPhone telefonra, Balaton Soundra, éttermekbe menni?

Figyelt kérdés

Amint elnézem, jólétben élnek az emberek. Ez meg is mutatkozik a túltáplátságban is, rengeteg elhízott ember van.

Akkor sugallják egyesek azt, hogy ez egy szegény ország?

2022. júl. 17. 16:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/78 A kérdező kommentje:

"Ellenben veled, aki pár naponta leugrik a Lidlbe egy pizzáért, ráadásul ha még kocsival is mész, akkor méginkább pazarolsz."

Milyen jó, hogy te ennyire ismered a szokásaimat. Amúgy nem talált. Pedig az már kellene, hogy jelentsen valamit, hogy ezt az olcsó pizzát veszem (ha meg tudom venni), nem a drágábbat. Nincs amúgy kocsim jelenleg.

2022. júl. 17. 17:08
 42/78 MolotovPunk ***** válasza:
62%
Attól, hogy valaki vékony még nem feltétlenül szegény. És attól, hogy valaki kövér még nem lesz gazdag.
2022. júl. 17. 17:10
 43/78 anonim ***** válasza:
17%

A hajléktalanok más téma. Nem "tipikus" szegények, mert vagy csak átmeneti a helyzetük, vagy pár éven belül valóban meghalnak. Nekik tényleg konrétan nincs pénzük kajára, azt esznek amit találnak, kukáznak, vagy szimplán éhen maradnak. Hosszútávon nem tartható az állapotuk, vagy kimászik belőle, vagy meghal.

A szegény akinek van valami bevétele, annyi, ami éhen halni sok, minden másra kevés. A kevésből mit lehet főzni? Tésztát, lisztes-olajos "üres" levest-főzeléket, zsíros kenyeret, krumplit. Nem épp fitness kaják.

2022. júl. 17. 17:10
 44/78 anonim ***** válasza:
34%
#41, te írtad a 13-as válaszodban, hogy az isten áldjon meg egy gyerekkel...
2022. júl. 17. 17:11
 45/78 anonim ***** válasza:
20%

Mégegyszer:

Sajnos ezt nem te döntöd el. Nem így van. Hiheted ezt, csak akkor pont olyan tudomány-tagadó vagy, mint a laposföldhívők. Én linkeltem csomó forrást (oké, elég bulvárosak. Tudnék valódi tudományos minőségű tanulmányokat is, csak szerintem az ide kicsit magas szint lenne, mivel már ezek sem mentek át). Te meg csak hajtod a saját hülyeséged, mint egy papagáj. A tényeknek hiába mondod, attól még tények maradnak.

2022. júl. 17. 17:15
 46/78 A kérdező kommentje:

Szegénynek azt nevezzük az én definícióm szerint, aki csak ritkán teheti meg azt, hogy jól tud lakni, egyébként csak annyit tud enni, hogy ne haljon éhen. Feltehetően így élnek a brazil nyomornegyedekben is.

A magyarok kajelnak rendesen, többet, mint kellene, vagyis a lakosság vagy középosztályhoz vagy a gazdag réteghez tartozik. Azt meg hagyjuk már, hogy mi az egészséges, és mi nem. A magyarokat nem nagyon érdekli a Norbi Update féle dolgok, inkább az önértékeléssel küzdő nők többsége az, aki követi ezt az életmód-divatot. De a magyar mentalitást figyelembe véve, az átlag gazdag milliomos is falatja a sok hamburgert a mekiben, mert a magyar ember szeret kajelni.

2022. júl. 17. 17:19
 47/78 A kérdező kommentje:
*falhatja
2022. júl. 17. 17:20
 48/78 anonim ***** válasza:
96%
Sose volt 30 ezres cipőm, pedig hajlandó lennék gyűjteni rá, ha lenne rám való méretben jó minőség, ami nem megy szét 1-2 év után.
2022. júl. 17. 17:26
 49/78 anonim ***** válasza:
27%

"A szegénység nem itt kezdődik, hanem amikor a megveszik a 3 ezres kínai cipőt, ami persze 3 hónap múlva már elég kopottas, de nem cserélik ki azonnal, hanem csak majd a következő szezonban..."

Gondolom, te még nem próbáltál 35-ös (21,5 cm hosszú lábfej) felnőtt női lábra (ami nem olyan keskeny, mint a gyerek méret) cipőt vásárolni. 3 ezerért kínaiban sem kapsz. :-D Vennék én olcsón, ha lenne. Aztán amikor meglátom, hogy az egy számmal nagyobb van 3-5 ezerért, az én méretemben meg 10+, akkor továbbmegyek, hogy ennyiért nem tetszik, mert annyival nem jobb.

2022. júl. 17. 17:30
 50/78 MolotovPunk ***** válasza:
82%

Egyébként nagyon egyszerűen gondolod, hogy az már nagyon jól él Magyarországon, aki tud naponta mondjuk háromszor enni. Mint ha az evés valami nagy luxus dolog lenne. Egy normális jólét ott kezdődik egy családnál, hogy mondjuk van tartaléka, vagy hogy minden évben eltudnak menni legalább egyszer pl. nyaralni minimum a Balatonra, vagy külföldre. Nos pont ez az, amit sokan nem tudnak megtenni.

[link]

2022. júl. 17. 17:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!