Aki szerint az árstop rossz, az miért használja ki?
Nem kötelező olcsón tankolni, bárki kérheti piaci áron.
Csirkemellet sem kötelező enni, rengeteg jobb minőségű hús van.
Cukor, liszt az meg főleg felesleges, nem is egészséges.
Te kérdezted, hogy mit adott a Gyurcsány ingyen? Én válaszoltam. Koronként és országonként eltérő, hogy mi számít alapnak, amikor arról van szó, hogy milyen feladatai vannak egy államnak.
Amúgy bírom a fideszeseket, amire nem tudnak válaszolni, azt átugorják, mintha mi sem történt volna és mennek a következő általános témára. Úgyhogy hiába próbálod terelni a szót arra a 13-dik havi nyugdíjra, amiről a fidesz 12 éven át megfeledkezett, ugye még te is látod, hogy ez nem ehhez a kérdéshez tartozik.
De a témát lezárva, hogyha legközelebb tankolsz, akkor legalább boldo glehetsz, hogy bár ugyanannyit fizetsz a benzinért, mint máshol, legalább értelmes dologra ment el az adód. JÓ, éjt. :)
""Egy gyenge próbálkozás volt a 300 forintos vizitdíj bevezetésére, amit a gyakorlatban szinte sehol sem szedtek be és gyorsan ki is vezettek.""
Dehogynem! Fizetni kellet ám rendesen. Szerencsére a Fidesz népszavazást kezdeményezett aminek köszönhetően a retkes baloldal kénytelen volt eltörölni ezt a szégyenletes sarcot.
"Koronként és országonként eltérő, hogy mi számít alapnak, amikor arról van szó, hogy milyen feladatai vannak egy államnak."
21-ik századi Európai társadalomban az ingyenes oktatás és egészségügy alap, ez vitán felül áll. Köszönjük meg Gyurcsánynak, hogy nem vitte vissza a középkorba az országot? :)
"Amúgy bírom a fideszeseket, amire nem tudnak válaszolni, azt átugorják, mintha mi sem történt volna"
Töki, nem velem vitáztál arról, hogy Gyurcsány mit adott ingyen, én csak hozzáfűztem valamit.
Itt te voltál az, aki nem tudott válaszolni az én kérdéseimre. Például nem bírtad alátámasztani, hogy valóban az adómból fedezik a kutak működését.
Ahogyan azt sem tudtad kinyögni, hogy a kutak mit adtak drágábban, mint a nagyker ár.
"De a témát lezárva, hogyha legközelebb tankolsz, akkor legalább boldo glehetsz, hogy bár ugyanannyit fizetsz a benzinért, mint máshol"
Nem ugyanannyit fizetek, hanem 480-at, más helyeken 700-nál kezdődik. :)
#31 nem ugyanannyit fizet mint máshol! Itthol 480, máshol kb 700-900 Ft.
És egyszerűen nem értem az ellenzéket. Ők nyomták, hogy legyen már ár stoppos üzemanyag. Lett. Most meg az a baj. Tudnám ajánlani a Belga Az a Baj című számát. 😂
Ez kb. olyan kérdés, hogy aki ellene van a Csoknak, miért használja ki?
Na most, ha én ellene voltam/vagyok a Csoknak és túltolt családtámogatásoknak a keresletfelhajtó és árnövelő hatása miatt, és nem veszem fel, akkor majd olcsóbbak lesznek nekem az ingatlanok, annyiért veszem majd, mintha nem is lett volna mesterséges keresletfelhajtás?
Nem, ugye? Nekem is a drágább árat kell megfizetnem, hiába nem értek egyet a kiváltó okával, akkor még nyilvàn élek vele, mert nem vagyok hülye.
13: Magyarország az oroszoktól kapja az "Ural" típusú nyersolajat, mivel erre az EU is engedélyt adott, és mert Százhalombatta csak ezt tudja jelenleg feldolgozni. Ez jön a csövön.
Csakhogy: ez az "Ural" átlagban mindig 30 dollárral olcsóbb hordónként mint a világpiaci árakat érvényesítő "Brent" típusú...
A kormány kommunikációja mindig a világpiaci árakról szól, ami a "Brentet" jelenti - de mi az "Uralit" használjuk, és azt fizetjük!
A hiány abból adódik, hogy a feldolgozott üzemanyagot a MOL világpiaci áron eladja, és ebből napi 3 milliárdocska jön össze... Tehát a kormány ezen is nyerészkedik, miközben már előre nyekergik, hogy hány lesz a "szankciók" miatt, miközben ennek köze sincs a szankciókhoz, mi kívül esünk azon!
Azért tartják sokan rossz ötletnek, mert egy piacgazdaságban csak zavart okoz ha egy adott kormány ötletszerűen, kézi vezérléssel beleavatkozik az üzleti folyamatokba! Ezt látjuk a mai Magyarországon is!
38: a MOL-os Hernádi már mondta, hogy nemsokára hiány lesz, mert a MOL önmagában a hazai piacot nem tudja ellátni:
Hernádi: Túl vagyunk azon a ponton, ameddig a 480 forintos ársapka tartható volt | 24.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!