Aki szerint az árstop rossz, az miért használja ki?
Nem kötelező olcsón tankolni, bárki kérheti piaci áron.
Csirkemellet sem kötelező enni, rengeteg jobb minőségű hús van.
Cukor, liszt az meg főleg felesleges, nem is egészséges.
2: azért nem jó, mert hiányt okoz:
Hernádi: Túl vagyunk azon a ponton, ameddig a 480 forintos ársapka tartható volt
Én még nem tapasztaltam hiányt. Talán el is tudnám viselni egyszer-kétszer.
Inkább legyen hiány párszor, minthogy 480 helyett 760-at fizessek, szerintem az előbbivel jobban járok. Ha meg nem akarok máshova menni, akkor veszem a 100-asat (10 alkalomból mondjuk 2x belefér), abból nincs hiány és még mindig előrébb vagyok, mint ársapka nélkül.
Szimplán azért, mert nincs így. Ha így van, akkor meg támaszd alá. Szó nincs arról, hogy a kutak bármiféle állami kompenzációt kapnának, leszámítva a 20 Ft/l-t a kiskutak esetén, de még az is baromi messze van az árkülönbözettől.
Havonta kb 2x-3x tankolok. 95-öst mindig tudtam venni. OMW-nél már megesetett, hogy az OMW Maxxmotion 95-ből hiány volt, de a sima 95 volt.
Vezesd le matematikailag.
12: a MOL vezetője csak képben van, a cikkben mondja, hogy "a hazai üzemanyagfogyasztás az ársapka következtében növekszik, az üzemanyagimport gyakorlatilag leállt"
Már most is sorállás van gyakran a kutakon, és ez fog romlani, mert az emberek fogyasztása nem csökken, viszont a nagykereskedők külföldről már nem hoznak, mert nem akarják veszteséggel árulni.
Imádom ezt a demagógiát, de a másik oldal vajon hol van ilyenkor?
Én nem kértem, hogy olyan gazdaságpolitika legyen, ahol 400 forint felett van euró árfolyam és azt sem, hogy olyan üres legyen az államkassza, hogy csak EU-s pénzből lehessen a pedagógusoknak fizetésemelést adni. Különadókat is nekem kell megfizetni. Arról nem is beszélve, hogy talán Európában egyedüliként csak nálunk nagyobb a maginfláció az inflációnál.
A kis kutak a túlélésre játszanak és a pillanatnyi veszteséget elviselik annak a reményében, hogy ha megszűnnek az árstopok, akkor majd megkeresik a most kieső pénzt. Ez volt az első árstopnál is, amikor még csak rövidebb időszakra szólt a szabályozás. Amint tehették drágábban adták, mint a nagyker ár.
De a kutak többsége MOL, amiről ugye tudjuk, hogy állami és államközeli tulajdonú, akik így gyakorlatilag összefonódnak az állammal és a hiányt simán tudják egyéb pénzekből (pl.: adó, átmosott eus pénz) fizetni.
3-
3-
""amikor a Gyurcsányék az adódat arra használták, hogy ingyenesen kapjál egy csomó mindent,""
Mik voltak azok a "csomó minden" amit Gyurcsány ingyen adott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!