Itt az oldalon miért hülyézik le azt, aki a Fideszre szavaz?
Melyik pártra lett volba jobb döntés szavazni?
- Gődény, MEMO röhej.
- Kétfarkúak komolytalanok.
- Mi Hazánk radikális.
- Az Összefogás egy csőcselék, eleve utálták egymást, de ez a vereség éjszakáján csúcsosodott ki.
Akármelyik pártot nézem, nagyobb hülyeség rájuk szavazni, mint a Fideszre.
"ezt úgy írod mintha alap lenne a legalább nettó ezerötös fizetés minden szektorban."
Nem úgy írom. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Anélkül is mutathat az életszínvonal javuló tendenciát, hogy nettó 1500 lenne a fizetés mindenhol, és amellett is mutathat romlást, hogy megvan az 1500-as nettó fizu mindenkinek. Megpróbálom elmagyarázni, ha az alsó tagozatot kijártad biztos érthető lesz; nettó átlag fizu egyik évben 400, a következő évben meg 600, (közben az infláció 50% alatti) ez egy javuló életszínvonal, pedig 1500 alatt van a nettó fizu.
"legalább magadnak ne hazudj."
En nem hazudok, vitathatatlan tény, hogy az elmúlt 12 évben életszínvonalbeli növekedés volt Magyarországon. Te hazudsz ezzel az "úgy mondon mintha 1500 lenne a fizu" vonallal. Soha nem állítottam ilyet.
"nem tudom merre laksz de errefelé több tucatnyian nézik át a kukákat élelmet keresve minden nap."
Költözz el a gettóból.
41) igen,mutathat, csakhogy az árak már majdnem utolérték az uniós szintet.márpedig ennek a kettőnek az aránya határozza meg hogy mennyit tud vásárolni az ember az élelmen felül.
A nettó 400 meg 600-as átlagfizura nem is reagálnak hiszen a fizikai dolgozók, közalkalmazottak ennek csak a töredékét kapják,
42# nem akarok beszállni a vitába, DE mondok a környezetemben néhány példát, melyek nem versenyszféra felső kategóriás bérek:
Fodrászom, autószerelőm nettó minimum 500, vízvezeték szerelő ismerős 400-500 nettó, unokatesóm igaz Pesten, néhány éves szakmai múlttal élelmezés vezető és dietetikus öregotthonban, nettó 420 ezer, a párom barátnője Lidl pénztáros és valami túrvezető, nettó 330, egy klímakkal foglalkozó kis cég tulajdonosa haverom. Ó megtartja szándékosan a melósait, velük dolgozik évek óta, a minimum 300 ezer nettó, van akinél ez melós szinten 400 ezer....
Szóval az szerintem mindenképp igaz, hogy Magyarországon van egy erős réteg, akik simán 300-500 ezer nettót keresnek, és mondom ez nem a csúcsfizetés.
Arra is tudnék példát mondani, a volt sógornőm Budapesten egyik kerületi bankfiók vezetője volt kb 4-5 éve. Akkor nettó 1 millió forint volt a fizetése....
"igen,mutathat, csakhogy az árak már majdnem utolérték az uniós szintet."
Nem igaz. Az Unión belül Magyarországok a legolcsóbb országok között van.
A Cost of Living indexünk 40.66, a legtöbb nyugati ország ennek majdnem a duplája. Messze vagyunk árban az uniós átlagtól.
"márpedig ennek a kettőnek az aránya határozza meg hogy mennyit tud vásárolni az ember az élelmen felül."
Így van, és Magyarországon az elmúlt 12 évben a bérek nagyobb ütemben növekedtek, mint az árak, emiatt növekedett a reálbér, vagyis az életszínvonal.
"A nettó 400 meg 600-as átlagfizura nem is reagálnak hiszen a fizikai dolgozók"
Akkor legyen töredéke. Legyen netto 100 Euro, meg netto 150, és közben az infláció 50% alatti. Ez is életszínvonalnövekedés.
Nem értem miért tagadod, hogy növekedett az életszínvonal, ezt még a legelvakultabb ellenzékiek sem tagadják, max a konjunktúrára fogják.
Nem esik le, hogy troll kérdés?
43) az Alföldről is hozzál már fel példákat.biztosan itt is vannak ismerőseid.
45) országos sztrákjsorozat volt az elmúlt pár évben, legalább ebből leszűrhetnéd hogy váz életszínvonal folyamatosan csökken ha már nekem nem hiszel.és lapozz már fel egy osztrák vagy német Lidl katalógust az árak összehasonlítása végett,ez sem nagy dolog.az átlagot amiről beszélsz nyilván felnyomja skandinávia luxemburg hollandia, azért írtam német nyelvterületű országokat.
Miylen jelentős sztrájksorozat volt az elmúlt pár évben, áruld már el. Nyugaton jelentősebbek voltak. Most akkor ott is gáz az életszínvonal?
Te meg lapozz fel jó pár évvel korábbi akciós újságokat és hasonlíts össze az akkor bérekkel, majd tedd meg ezt ma is. Jelentősen több élelmsizert tudsz venni a fizetésedből manapság. Ezek az árak a feburári Tesco akciós újságokból valók:
Ez nem úgy működik, hogy te kitalálod, hogy romlik az életszínvonal, és erre annyit tudsz hozni "alátámasztásnak", hogy tüntetnek az emberek. (Köze nincs hozzá). Számokkal, objektíven bizonyítsd, hogy életszínvonal romlás következett be a Fidesz kormányzása alatt!
"az átlagot amiről beszélsz nyilván felnyomja skandinávia luxemburg hollandia, azért írtam német nyelvterületű országokat."
Utánanéztél a Cost of Living indexnek, amiről beszéltem?
Németország 65, Ausztria 71, mi meg 40. Jelentősen drágább itt is minden, az EU-s átlagtól messze vagyunk.
47) autóipar!szívesen.
Ha továbbra is a 4-600ezres bérekből indulsz ki akkor igen,most több kajára futja,de unalmas folyton ismételgetni hogy nem az az átlag.
'az EU-s átlagtól messze vagyunk.'-bérekben egyre messzebb..amit linkeltél az rendben van, szerintem nem vagy tisztában azzal hogy mit linkeltél,mi lenne a lényege ennek a listának.
A vitába nem megyek bele, csak a kérdésre válaszolva:
Nem csak ezen az oldalon és nem minden fideszest h*lyézünk le. Viszont azokat teljesen jogosan lehet h*lyének nevezni, akikre még mindig lehet hatni a Gyurcsányozással (aki 16 éve volt utoljára miniszerlenök), akiknek elég a szavazatához egy zsák krumpli, vagy ingyen gulyás leves falunapra, akik egy 21. századi európai, EUs országban komolyan elhiszik azt, hogy nemi átalakító műtétek vannak gyerekeknek nyugatabbra és minden második ember b*zi, utcára nem lehet kimenni, mert mindenhol terroristák járkálnak.
Egy ilyen Albánia, Egyiptom, India féle elmaradott országokban még (sajnos) oké, hogy ilyen könnyű befolyásolni az embereket, de itt Európa közepén ez egy marha nagy szégyen.
"Ha továbbra is a 4-600ezres bérekből indulsz ki..."
Áruld már el, hogy mikor indultam ki 4-600ezres bérekből!
"most több kajára futja,de unalmas folyton ismételgetni hogy nem az az átlag."
Mondd, te nem tudsz szöveget értelmezni, vagy valami fogyatékos vagy?
A kép, amit beszúrtam a MINIMÁLBÉRHEZ viszonyít. Átlagbérről, 4-600ezres fizuról szó nincs.
"'az EU-s átlagtól messze vagyunk.'-bérekben egyre messzebb.."
Ismét egy fedezet nélküli kijelentés. Te benyögsz mindenfélét, ami az esezdbe jut anélkül, hogy utánanéznél.
Bizonyítsd, hogy egyre nagyobb a lemaradásunk fizetések terén az EU-s átlagtól!
2010-ben az átlag éves jövedelem az Unióban 14.521 euro, Magyarországon 4.241 euro, ami az EU-s átlag 29%-a.
2020-ban az átlag éves jövedelem az Unióban 18.237, Magyarországon 6.478 euro, ami az EU-s átlag 35%-a.
Szóval nem vagyunk a bérekben egyre messzebb, hanem mégha minimálisan is, de közelebb kerültünk.
“amit linkeltél az rendben van, szerintem nem vagy tisztában azzal hogy mit linkeltél,mi lenne a lényege ennek a listának.”
Én tisztában vagyok vele, de akkor magyarázd el te, hogy miről szól ez a lista.
“aki 16 éve volt utoljára miniszerlenök”
13, de mindegy.
“Nem csak ezen az oldalon és nem minden fideszest h*lyézünk le.”
Itt, ezen az oldalon általában bármilyen értelmes kormánypárti véleményre érkezik olyan komment, hogy krumpli, birka, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!