Ha az abortuszról kizárólag a nő dönthet, akkor a tartásdíjról kizárólag a férfi dönthessen?
A nő egy személyben dönthet úgy, hogy "kiszáll" a gyerekprojektből, ellenben az apa nem dönthet így, őt a bíróság kényszeríti, hogy tartásdíjat fizessen egy olyan gyerek után, akit adott esetben el akart volna vetetni - amit azonban a nő döntése miatt nem tehet.
Az apának tehát 0%-os döntési joga van, míg a nő 100%-ig dönthet a kérdésben.
265/
A semminél vagyis ami most van ez is sokkal jobb amit te mondasz, ezzel csak 1 gond van, mivan akkor ha a ffi nem tud egy nagyobb összeget kifizetni de szeretné a gyereket felnevelni akár az anya nélkül is ha a nő nem akarja.
Ez csak akkor működne ha fordítva is lehetne azaz ha a ffi nem akarja akkor még időben kiszállhat az egészből. Ami engem illet én 1x voltam ilyen helyzetben és mi elvetetük , bármikor amikor rá gondolok baromi rosszul érzem magam pedig már 10 éve volt és biztos hogy soha többé nem döntenek így, azóta van egy 3 éves kisfiam de ha kell ha nem biztos hogy akár 2 3 munkahelyet vállalva valahogyan de egyedül is felnevelném akár az anyja nélkül is ha ő nem akarja de mindent megtennék hogy legyen esélye neki.
"Ez csak akkor működne ha fordítva is lehetne azaz ha a ffi nem akarja akkor még időben kiszállhat az egészből."
Akkor mégegyszer:
Ha ezt törvénybe foglalnák, akkor a következmény az lenne, hogy a férfiak abszolút nem akarnának semmikor védekezni, mivel a törvény pont arra irányul, hogy őt SEMMILYEN felelősség nem terheli.
Egyszerre akár több nőt is felcsinálhatna, nem járna következményekkel, elsétálna, hogy innentől a nő(k) oldja('k) meg.
Persze, tudom, a nő is dönthet úgy, hogy nem fekszik le az ilyen pasival.
De akkor is ez a nőkre hatalmas felelősséget nyomna, mert bármi beüt, egyedül vinnék el a balhét. (Ami mondjuk így is gyakori.)
Így abszolút nem lenne motiváció a megelőzésre, mert minek...
Hiába húzná rá a nő a farkukra a gumit, amit ő vett meg. Úgy lennének vele, ugyan minek, nem az ő bajuk...
Ahogy fentebb írta valaki, akkor nem lenne szex. De lehet emelkedne a nemi erőszakok száma pl.
#266! “ ezzel csak 1 gond van, mivan akkor ha a ffi nem tud egy nagyobb összeget kifizetni de szeretné a gyereket felnevelni”
Ha nincs tartaléka, amiből ki tudna fizetni ennyit, akkor miből akar gyereket nevelni? Miből akar megélni, amég otthon van a gyerekkel?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!