Egyes abortuszpártiak miért hivatkoznak parazitaként a magzatra, mikor közben azt állítják, hogy az a nő testének része?
A parazita egy külön élőlény, ami élősködő életformát végez - egyes abortuszpártiak így tekintenek a fejlődő gyerekre.
Azonban egy élősködő nem lehet a gazdatest része, és nem lehet élettelen "sejtcsomó" sem, ahogyan szokták még nevezni - tehát mindenképpen élőlény, és nem része az anya testének: így elpusztítása gyilkosság.
#44: Igen, de csak gondolj bele abba, hogy milyen lehet egy olyan nőnek a lelkiállapota, akit megerőszakoltak, pszichésen nincs olyan helyzetben, hogy mérlegeljen. Nem azért, hogy az apák bűneiért a fiak bűnhődjenek.
Hasonlóan, ha az anya életét veszélyezteti. A kényelmi abortuszt tiltanám.
Ha a közegemben lenne ilyen nem kívánt terhesség, akkor megpróbálnék segíteni, hogy szerető családba jusson a gyerek.
Saját fajba tartozó egyedeknél is előfordul parazitizmus (pl. párzás után a hím a nőstényen marad, összenő, és táplálkozásra szolgáló szervei is elcsökevényesednek ).
Jellemzően akik egyik fajta érvelést használják, azok nem használják a másikat.
Én pl. a parazitát és a tumort szoktam használni.
Aki az élettelen jelzőt használja, az nem parazitázik.
A kiskutya az én testemben él?
Nem.
Remélem azt is tudod Pistike, hogy az állatvilágban máshogy működnek a dolgok.
Javasolnám, hogy a nem kívánt embriókat dugják fel a kérdezőnek, és hordja ki és szülje meg ő.
Verja a sajátjával a csalánt!
7:
a kiskutyát csak a kisgyerekkel lehet párhuzamba állítani.
A humán embriót meg a kutyaembrióval.
Ha olyan végzettséged van, mint amiről regélsz, akkor talán felismered az érvelési hibádat ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!