Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fiatalok, akik tervezitek...

Fiatalok, akik tervezitek elhagyni az országot! Áruljátok már el, hogy mi ennyire elviselhetetlen itt nektek?

Figyelt kérdés

A 444 már a sokadik sirámot nyomja arról, hogy a választás után szegény fiatalok (így az összes fiatalt egy kalap alá véve) elhagyják Orbán miatt az országot...

https://www.youtube.com/watch?v=CqCJXKEAzIU

Igazából mi olyan nagyon rossz? Az SZJA-támogatás? A CSOK, a babaváró, életkezdési járadék? Állami támogatás, ösztöndíjak a felsőoktatásban? Vagy magasak az ingatlanárak, miközben Németországban, Kanadában a lakosság 50%-s bérel, és arányaiban itthon sem kiugróak a lakásárak? Ahol kávégépet meg nem vásárolni tudó Lucának már most 26 évesen mégiscsak lett sajár lakása, ráadásul hitel nélkül? Az eggyel jobb kocsimárka, amiért cserébe itt hagyjátok a családotokat, barátaitokat és olyan heyre mentek, ahol soha nem lesztek igazán otthon?

Mi a kínotok pontosan, mi fáj ennyir nektek?

2022. máj. 1. 09:56
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
94%

Ugyan provokatív a kérdésed, sőt, igazából nem is kérdés, de megpróbálom komolyan venni:

Engem leginkább az alacsony bérszínvonal, az állami szolgáltatások alacsony színvonala, a következmények hiánya és a demokrácia teljes hiánya zavar. Ha ezek meglennének, valószínűleg nem vágyódnék el.

De azok közül, amit említettél:

"Az SZJA-támogatás?"

Én ennyire már nem vagyok fiatal, úgyhogy kiesek belőle, de ez is csak egy megnyilvánulása a választás előtt közpénzből szavazatvásárlásnak. Egy számomra ideális világban ezért konkrétan börtön járna.

"A CSOK, a babaváró, életkezdési járadék?"

A CSOK tipikus példa arra, hogy ha nem csináltak volna semmit, vagy akár nem is lett volna kormánya az országnak az elmúlt években, sokkal jobban állnánk. A CSOK-ot egyből beárazta a piac, a támogatás mértékével rögtön meg is ugrottak az ingatlanárak. Aki igánybe tudja venni, az gyakorlatilag ugyanannyiért vehet lakást, mintha nem lenne CSOK. Aki viszont nem tudja igénybe venni, annak eszméletlenül megdárgult és gyakorlatilag elérhetetlen lett. Tehát senki nem járt vele jól (kivéve aki 8 éve vett 3-4 lakást befektetési céllal), viszont sokan nagyon rosszul jártak. És ezt eladják sikerként. Az emberek meg tapsolnak érte. Agyhalott ország...

"Állami támogatás, ösztöndíjak a felsőoktatásban?"

Ha jól emlékszem, a fidesz tett fizetőssé nagyon sok szakot. Ugyan van kamattámogatott diákhitel (ami szerintem önmagában teljesen rendben van), csak előtte meg sok szak állami támogatással ment, ami mmost nem.

"Németországban, Kanadában a lakosság 50%-s bérel"

Igen, nyugaton sokan bérelnek. Csak ott a bérkést nem úgy kell elképzelni, hogy beköltözöl egy lakásba, ahol semmi jogod nincs, azt is megtiltják, hogy lakcímet létesíts (amit kötelező lenne csinálnod), a tulajdonos nem adózik a bevétele után, majd egyszer csak azt mondja, hogy bocs, kell a lakás az unokaöcsémnek, úgyhogy lécci költözz ki. Ott kultúrája van a bérlésnek, és a bérlő is elég nagy biztonságban van, arról nem is beszélve, hogy a bérleti díjak a jövedelemhez képest azért általában barátibbak. Szóval nem ördögtől való dolog a bérlés, csak a magyar típusú bérlés szívás.

2022. máj. 1. 10:43
 32/62 anonim ***** válasza:
80%

Én pár év múlva tervezek elmenni, miután elvégeztem az egyetemet.

Miért? Mert szánalmasnak tartom azt, amit az ország eltűr a vezetésétől,

a mértéktelen lopást, a gyűlöletkeltő kommunikációt. Miniferi...Komolyan ez a mi szintünk? Folyamatosan hazudnak és ha nem is akar az ember politizálni, valamiért akkor is ömlik rá a youtube és facebook hirdetéseken keresztül is.

Bekapcsolod a KÖZTÉVÉT és csak a propagandát hallod. Szánalmas és nyomasztó a légkör.

2022. máj. 1. 10:43
 33/62 anonim ***** válasza:
13%

29.

Ne haragudj, de egy műv.töri diplomával mire mennél külföldön?

Mert az elvárt, rugalmas munkaidős, home officeos szellemi munkát nem kapná meg.

Azzal a diplomával max mosogatna vagy pénztáros lenne a Reweben.

2022. máj. 1. 10:45
 34/62 anonim ***** válasza:
17%

#15 "A hatalmas mértékü korrupció zavar és az hogy Orbán kb ellehetetlenítette hogy az ellenzék nyerjen. "

HOGYAN???

Magyarázd már el nekem, hogy hogyan lehetetlenítette el Orbán, hoyg az ellenzék nyerjen, mikor a szavazók 47%-a minden gond nélkül szavazott valamelyik ellenzéki párt listájára és az egyéni körzetekben is minden gond nélkül képesek voltak győzni ellenzéki jelöltek.

Magyarázd már el nekem mi gátolta meg az embereket abban, hogy többen szavazzanak nem fideszes jelöltekre - azon kívül, hogy nem akartak nem fideszes jelöltre szavazni?

Pont erről szól a kérdés, az ehhez hasonló liberális hisztiről, amikor azt hiszitek az a demokrácia ha mindenki úgy gondolkodik és szavaz ahogy ti akarjátok.

Hat nem! A demokráciában mindenki szabadon dönthet és ez történt most már zsinórban sokadik választáson. 2002-ben és 2006-ban meg úgy döntöttek a szavazók ahogy nekem nem tetszett. És? Attól még nem gyurcsány meg az mszp lehetetlenítette el hoyg a fidesz nyerjen, nem szűnt meg a demokrácia, csak az emberek másképp döntöttek mint ahogy nekem tetszett volna.

2022. máj. 1. 10:56
 35/62 anonim ***** válasza:
69%
Találd meg önmagad és megtudod.
2022. máj. 1. 10:58
 36/62 anonim ***** válasza:
87%

1. Külön kéne választani a vidéki és pesti fiatalokat, mert nem egyformák. Az olyan nyugatos liberális balos pártok mint a Momentum, LMP, Párbeszéd, gyakorlatilag vidéken nem léteznek, csak Budapesten. A vidéki fiatalok nem szavaznak rájuk. Az a világ amit a Telex, 444 bemutat az szinte csak Budapesten létezik.

2. A kivándorlásnak elsöprő többségben nem politikai okai vannak, hanem anyagi oka. Lehetne itt 12 év balos kormányzás is, akkor is kimennének az emberek, mert mindig lesz Magyarországnál gazdagabb ahol jobbak a fizetések. Kétféle ember van aki kimegy, kb én is ilyeneket ismerek: az első réteg a nyelvtudás nélküli gyakorlatilag végzettség nélküli ember, vagy a büfészakos diplomás, ezek általában pár éven belül visszajönnek, mert nem kellenek oda. A másik réteg akinek versenyképes szakmája, diplomája van azok kint sokkal jobban élnek és bejön nekik az élet.

2022. máj. 1. 10:59
 37/62 anonim ***** válasza:
84%
A korrupcio, lopas, diktatura, orbangetzi amokfutasa.
2022. máj. 1. 11:12
 38/62 anonim ***** válasza:
13%

A magasabb fizetési igény politikától függetlenül is reális.

Diktatúrával érvelni nevetséges, amikor nyugaton nincs ilyen jó világ az ellenzéknek, mint itthon. Aki nem liberális, azt eltapossák. Itt meg az állítólag halálos rettegésben élő belpesti fiatalokból ömlik az O1G az interneten, szóban, de egyeseknek még a ruháján is.

Ami az erőszakot illeti, elítélem, de továbbra is szükségesnek tartom a bizonyítékot, ha nem akarjuk, amit a metoo művelt, lásd Amber Heard sztoriját. Ez az első nevesebb botrány, ahol egy nő lebukott, de mennyi hazug nő lehetett még, aki kedve szerint tett tönkre férfiakat, a jog pedig alanyi jogon mellé állt.

Ugyanez elmondható az LMBTQ politikai szervezet gátlástalan nyomulásáról. A normális melegek semmiben nincsenek korlátozva itthon, a többi meg őrjönghet a pride-on.

2022. máj. 1. 11:30
 39/62 anonim ***** válasza:
93%

Ugyan nem engem szólítottál meg, de hadd reagáljak:

Nem arról van szó, hogy fizikailag lehetetlen az ellenzékre szavazni. De finoman szólva nem egyenlőek a feltételek.

Volt egy konszenzusos választási törvény. A fidesz ezt teljesen egyedül, más pártok támogatása nélkül 6-8 lényeges helyen úgy változtata meg, hogy kivétel nélkül minden változás azt az egyetlen célt szolgálja, hogy a fidesznek ugyanakkora támogatottság mellett nagyobb hatalma legyen a parlamentben. Ezt aligha lehet demokratikusnak nevezni, függetlenül attól, hogy kinek melyik párt mennyire szimpatikus.

Tavaly még ugye úgy változtattak a választási törvényen, hogy ne tudjon az ellenzék két listán indulni.

A fidesz és a kormány gyakorlatilag összefonódik, így a fidesz korlátlan közpénzből tud kampányolni.

Az egyik legfontosabb viszont a média, amit a fidesz teljesen leuralt. A közmédiában és a többi közpénzből működő pártcsatornán gyakorlatilag éjjel-nappal az ment, hogy az ellenzék átműttetné az óvodásokat és háborúba küldené a fiatalokat. Az ellenzék erre reagálni sem tudott, őket nem hívják meg. A sok egyszerűbb ember meg ezek alapján egyszerűen leszavaz a fideszre.

Nem attól nincs demokrácia, hogy nem az nyert, aki nekem szimpatikus. Az, hogy melyik párt mennyire szimpatikus és ki kinek a győzelmének örül, teljesen szubjektív. A demokrácia megítélése már jóval objektívebb és gyakorlatilag teljes egyetértés van abban, hogy sokkal rosszabb a helyzet, mint 15 éve volt. Az, hogy olyan intézmények, mint pl a médiahatóság, versenyhivatal, köztársasági elnök, ügyészség, alkotmánybíróság, maga a média, stb. fideszes kézivezérlés alatt állnak, független attól, hogy kinek mi szimpatikus. És ezek 2010 előtt nem voltak mszp-sek. Nem azért, mert ők annyira demokratikusak lettek volna, hanem azért, mert ők nem kaptak akkora hatalmat, hogy ezeket szétverjék.

De egy dologban egyetértek veled. Szó nincs arról, hogy OV megszüntette a demokráciát. Magyarországon soha nem volt és sajnos soha nem is lesz demokrácia, amit meg lehetne szüntetni. Egyszerűen nincs igény rá. Volt viszont valamikor egy demokratikus intézményrendszer, ami többé-kevésbé működött. Na, ezt viszont tényleg szétverte OV.

2022. máj. 1. 11:39
 40/62 anonim ***** válasza:
24%

"Volt egy konszenzusos választási törvény. A fidesz ezt teljesen egyedül, más pártok támogatása nélkül 6-8 lényeges helyen úgy változtata meg, hogy kivétel nélkül minden változás azt az egyetlen célt szolgálja, hogy a fidesznek ugyanakkora támogatottság mellett nagyobb hatalma legyen a parlamentben."

Ettől függetlenül nem gátolja semmi hogy valaki az ellenzékre szavazzon, ugyanúgy nyerhet, ahogy Budapesten is nyert Karácsony és adott esetben az ellenzéknek is ekkora túlhatalma lehet ha eléri azt a szavaz limitet a 2/3-hoz.

"A fidesz és a kormány gyakorlatilag összefonódik, így a fidesz korlátlan közpénzből tud kampányolni."

Ez 2010 előtt is igy volt, a szocik is közpénzből kampányoltak és tudott nyerni a Fidesz. Mondjuk a különbség még annyi hogy ma az ellenzéki pártokat nyugatról rengeteg pénzzel tömik, még a Fideszt 2010-ben senki nem tömte és láss csodát nyertek.

"Az egyik legfontosabb viszont a média, amit a fidesz teljesen leuralt. A közmédiában és a többi közpénzből működő pártcsatornán gyakorlatilag éjjel-nappal az ment, hogy az ellenzék átműttetné az óvodásokat és háborúba küldené a fiatalokat."

Teljesen mindegy mi megy a közmédiában ha senki nem nézi. Az M1-nek van az összes politikai TV csatorna közül a legalacsonyabb nézettsége, a százezret alig verdesik. Az ellenzéki RTL-t meg pl milliók nézik. Ez megint nem indok. Az ilyen csatornák mint mondjuk M1, Hir TV, ATV alacsony nézettségűek, az átlag szavazó az RTL-ből és TV2-ből tájékozódott, az egyik fideszes a másik ellenzéki. A média uralomról meg annyit hogy 2010 előtt 1db (!!), jobbos csatorna volt az alacsony nézettségű Hir TV, minden más a kormány szekerét tolta. Most ha megnézzük csak a TV viszonyokat sokkal kiegyenlitettebb a pálya. Lehet jönni még a megyei lapokkal is de alig olvassák, annyira nem tudják már fenntartani magukat hogy közpénzből tartják fent. Hónapról hónapra mondják le, mert vagy öreg volt és meghal vagy nincs rá pénze. Dolgoztam újságkihordóként egy ideig, havonta csomó lemondás volt. Ellenben ott van az internet aminek a nézettsége folyamatosan emelkedik és ezen a platformon gyakorlatilag a fidesz láthatatlan. Tudsz mondani akár egy fideszes youtube csatornát aminek olyan százezres nézettségei vannak mint a Partizánnak, ZshowTime-nak, Telexnek, 444-ek stb stb? Ugye hogy nem.

Én nem szoktam TV-zni kb csak internetről tájékozódok, a választási kampány alatt ha mindent összevetek beleértve netet, plakátokat, szórólap, TV, rádió stb 3/4 részben ellenzéki véleményeket hallottam. Nem igaz, hogy vidékre nem jut el az ellenzék és hogy csak a kormány propagandát hallják az emberek, tényszerűen nem igaz. Főleg hogy vidéken is kb mindenki telóval a kezében járkálva netezik, meg otthon van több száz csatorna. Persze könnyebb erre fogni mint elgondolkodni hogy miért nem érdekli az ellenzék a társadalom többségét.

2022. máj. 1. 12:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!