Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fiatalok, akik tervezitek...

Fiatalok, akik tervezitek elhagyni az országot! Áruljátok már el, hogy mi ennyire elviselhetetlen itt nektek?

Figyelt kérdés

A 444 már a sokadik sirámot nyomja arról, hogy a választás után szegény fiatalok (így az összes fiatalt egy kalap alá véve) elhagyják Orbán miatt az országot...

https://www.youtube.com/watch?v=CqCJXKEAzIU

Igazából mi olyan nagyon rossz? Az SZJA-támogatás? A CSOK, a babaváró, életkezdési járadék? Állami támogatás, ösztöndíjak a felsőoktatásban? Vagy magasak az ingatlanárak, miközben Németországban, Kanadában a lakosság 50%-s bérel, és arányaiban itthon sem kiugróak a lakásárak? Ahol kávégépet meg nem vásárolni tudó Lucának már most 26 évesen mégiscsak lett sajár lakása, ráadásul hitel nélkül? Az eggyel jobb kocsimárka, amiért cserébe itt hagyjátok a családotokat, barátaitokat és olyan heyre mentek, ahol soha nem lesztek igazán otthon?

Mi a kínotok pontosan, mi fáj ennyir nektek?

2022. máj. 1. 09:56
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
81%
#9 Mindig bírom amikor valaki önérzetesen megvallja, hogy szarik az egyetemes emberi kultúra fenntartására és továbbadására.
2022. máj. 1. 10:10
 12/62 anonim ***** válasza:
16%

10#

Én megnéztem.

A videó csak egy kis része szól arról,hogy sz_rok a fizetések, drágák az albérletek.

A nagy része csak liberális hiszti.

Egyedül az orvostanhallgató srác volt, aki normálisabb volt.A többiek csak hisztiznek.

2022. máj. 1. 10:12
 13/62 anonim ***** válasza:
15%

Kérdező, a fiataloknak lendülete, energiája van, ismerete, tudása még kevés. de ez mozgatja a világot, hogy menni akarnak, csinálni akarják amit elképzelnek - aztán persze ahogy telik az idő és tapasztalatokat szereznek, okulnak, változnak majd ők is, ezt nevezzük fejlődésnek.

Nem baj ha a fiatalok ki akarnak menni, a baj az van, hogy meg sem nézik hova mennek és ott mi a valós helyzet, csak elhiszik sokan - nem mind - a szép meséket. Aztán meg már ciki bevallani, hogy tévedtek.

Fiatalon én is akartam külföldre menni dolgozni, nem a rendszer elől meg valami szabadságvágy miatt, hiszen már szabadon dönthettem - pont ezért volt lehetőségem menni. Csak aztán itthon is akadt hasonló vonzó lehetőség és azt választottam. Testvéreim meg nem, ők kimentek. Az egyik pár év alatt szerzett annyi élményt és pénzt, hogy itthon már el tudta kezdeni azt az életet amit elképzelt magának és azóta is itthon él, már családdal. Másik kint is maradt és soha nem fog hazaköltözni, kint találta meg azt a világot amiben jól érzi magát, harmadik hazajött majd visszament és egyenlőre kint is szándékozik maradni.

Szóval nem baj az ha ki akarnak menni, csak tudják azt, hogy kint sem tökéletes a világ. Akkor nem csalódás lesz belőle meg kényszer, hanem öröm és pénzszerzés, ami után tényleg el tudja majd dönteni, hogy hazajön vagy sem.

Nem azok okozzák a nagyobb gondot akik dolgozni mennek ki, mert nekik magukat kell ellátniuk és vagy sikerül vagy nem. Akkor hazajön és ennyi. Azokkal van nagyobb gond akik egyetemre mennek ki, csak mert azt hiszik a magyar egyetemek nem érnek semmit, bezzeg majd egy német, osztrák vagy brit egyetemen hú milyen diplomájuk lesz muciológiából, és ezzel a családjukat viszik bele hatalmas kiadásba. Mert még egy magyar egyetemen tanuló diákot ellátni is nehéz a magyar családoknak, fizetni a megélhetését amíg tanul, akkor is ha állami képzésen, azaz ingyen tanulhat, ez külföldön hatványozott. Hiába mehet ösztöndíjjal vagy ingyen tanulni Londonba vagy Kölnbe, ott bizony a lakhatását, utazását, kajáját a családjának kell kifizetnie és a végén semmivel sem lesz jobb a diplomája, mintha itthon járt volna egyetemre.

2022. máj. 1. 10:13
 14/62 anonim ***** válasza:
19%
Először is tudatosítani kéne a fiatalok agyában, hogy azért mert elvégez egy büfészakot, utána nem fog kánaánban milliomosként élni. Aki ilyen szabadbölcsész, meg info-könyvtáros szakot végez, az nem is értem mire számít.
2022. máj. 1. 10:16
 15/62 anonim válasza:
86%

A hatalmas mértékü korrupció zavar és az hogy Orbán kb ellehetetlenítette hogy az ellenzék nyerjen. A környéken ahol élek a gazdag Fidesz közeli emberek felvásárolnak mindent és a gazdagoknak építenek luxus létesítményeket, ahelyett hogy a lakosok szükségleteire fordítanák a kormány a pénzt.

Az árak meg nagyon el vannak szállva maguktól itt is. Bemész a boltba egy kisebb bevásárlás majdnem 10 000ft.

2022. máj. 1. 10:17
 16/62 anonim ***** válasza:
75%
#12 Nem hiszti az, de mivel te egy egyszerű proli vagy és nem pedig egy polgár ezért számodra nyilván csak a bérek és a költségek számítanak, minden más a szűk látókörödön kívül esik. Bár a pénz se érdekelhet igazán, mert akkor már te se itt élnél, hanem kint, bár valószínűbb, hogy egyszerűen nincsenek meg azok a kvalitásaid, amikkel meg tudnál élni külföldön.
 17/62 anonim ***** válasza:
14%

Az, hogy nyugaton sokkal jobban lehet keresni, nem érv. A Fidesz előtt is így volt, a Fidesz-mentes kelet-, és középeurópai országokban is így van. Ha most az ellenzék nyert volna, akkor sem lennének jobbak a fizetések, így ez nem lehet indok arra, hogy a választási vereséget követően kiköltözzenek.

Én ebből semmit nem tapasztalok. Igaz, nem is nagyon nézek TV-t. Bár Facebookon a kormány bejelentéseivel kapcsolatos posztok alatt rendre megjelennek a gyűlölködő ellenzéki hangok.

De 2006-ot követően sokkal rosszabb volt a közhangulat.

18/62 anonim ***** válasza:
17%

A sok hüjje lirebbális fijatal már 1900-ban ment kifele Ámerikába.

Nincs ebben sok rendszerfüggő dolog.

ui: tudok helyesen írni :)

2022. máj. 1. 10:19
 19/62 anonim ***** válasza:
91%

"a végén semmivel sem lesz jobb a diplomája, mintha itthon járt volna egyetemre."

Ez nem igaz. Ez egyetem függő. Ha te mondjuk Oxfordba vagy MIT. Yale, Harvard vagy valami hasonló egyetemen diplomázol akkor magasabb beosztásba és magasabb bérezéssel kezdesz ,mintha mondjuk egy nevenincsen egyetemről mész oda. Tehát nem mindegy, hogy hol diplomázol. ha összevetsz egy magyar elit egyemet mondjuk a BME-t a hasonló kaliberű Amerikai műszaki egyetemmel az MIT-ve akkor sokkal több lehetőség van az MIT-n. Pl Doktori fokozatanál ott olyan projektekben vehetsz részt amikről a BME esetében nem is álmodhatsz nem gyenge fizetésért cserébe ráadásul.

Tehát szerintem ez egyetem függő , hogy melyik egyetemre mész. Az elit egyetemekre érdemes kimenni tanulni de a Gábor Dénes főiskolai szintű intézménybe azért annyira nem. Maximum a nyelv miatt

2022. máj. 1. 10:22
 20/62 anonim ***** válasza:
85%

Én nem szeretem, hogy hülyének néznek, leginkább ez zavar, hogy megmondják, hogy mit kéne gondoljak!

Tudod csak egy példa: éveken keresztül nyomjuk, hogy nem kell ide migráns, miközben tömegével jönnek migránsok dolgozni az országba, hogy ott tartunk, hogy vidéki kisvárosban vannak fekete párok például, és ne értsd félre én nem vagyok rasszista, csak vicces számomra, hogy totál hülyének vagyok nézve! Tehát engedjük befele a migránsokat, miközben elvileg nem engedjük befele a migránsokat! Most akkor melyik, és ez csak egy ilyen, hogy úgy érzem full hülyének vagyok nézve!

2022. máj. 1. 10:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!