Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fiatalok, akik tervezitek...

Fiatalok, akik tervezitek elhagyni az országot! Áruljátok már el, hogy mi ennyire elviselhetetlen itt nektek?

Figyelt kérdés

A 444 már a sokadik sirámot nyomja arról, hogy a választás után szegény fiatalok (így az összes fiatalt egy kalap alá véve) elhagyják Orbán miatt az országot...

https://www.youtube.com/watch?v=CqCJXKEAzIU

Igazából mi olyan nagyon rossz? Az SZJA-támogatás? A CSOK, a babaváró, életkezdési járadék? Állami támogatás, ösztöndíjak a felsőoktatásban? Vagy magasak az ingatlanárak, miközben Németországban, Kanadában a lakosság 50%-s bérel, és arányaiban itthon sem kiugróak a lakásárak? Ahol kávégépet meg nem vásárolni tudó Lucának már most 26 évesen mégiscsak lett sajár lakása, ráadásul hitel nélkül? Az eggyel jobb kocsimárka, amiért cserébe itt hagyjátok a családotokat, barátaitokat és olyan heyre mentek, ahol soha nem lesztek igazán otthon?

Mi a kínotok pontosan, mi fáj ennyir nektek?

2022. máj. 1. 09:56
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
84%

De érv a jobb fizetés, pláne most, amikor egy kisebb bevásárlás is egy vagyonba kerül. Max. a vérfideszesek szerint nem, de velük sosem fogja senki a valóságot megértetni.

2022. máj. 1. 10:23
 22/62 anonim ***** válasza:
27%
Ha valaki targoncásként 2000 eurót kereshet, az egy nyomós indok. De gondolom az illető személy mielőtt elment volna, nem 2 éven keresztül zöldre festett hajjal ajvékolt a 444 riporterének a jogállamiságról az Elte Campus előtt, hanem csinálta, amit csinálni kellett... Minden normális ember ezt csinálja, a panasz áradat pedig fárasztó.
2022. máj. 1. 10:25
 23/62 anonim ***** válasza:
84%

Még annyi, hogy ha esetleg egy Fideszfan megpróbálja nekem megmagyarázni, hogy van jó migráns meg rossz migráns, köszi ne tegye.

üdv. 20.

2022. máj. 1. 10:25
 24/62 anonim ***** válasza:
96%

Mi 5 éve költöztünk ki Németországba, mint fiatal pár. Én informatikus, a párom óvonő. Egyszerűen nem találtuk otthon a helyünket. A párom kritikán aluli fizetést kapott. Én csak Budapesten találtam jól fizető állást, de nem szerettünk ott élni. Ráadásul hiába kerestem jól, esélytelennek tűnt, hogy saját házunk legyen belátható időn belül.

Így eljöttünk, megtanultuk a nyelvet, felépítettük kint az életünket. Párom továbbra is óvonő, nekem sikerült felküzdenem magamat a szakterületemen az egyik legelismertebb céghez. Azóta a második gyerekünket várjuk. Egy olyan helyen lakunk, ami ugyan csak albérlet, de otthon esélyünk nem lett volna hasonló helyen lakni. Reális esélyünk van pár éven belül saját házra a környéken. A legjobb döntésünk volt kijönni:

az emberek sokkal nyugodtabbak, jobb a közbiztonság, a sok zöld felületnek, bicikli utaknak köszönhetően élhetőbbek a városok, munkahelyen jobbak a körülmények, jobb az egészségügy, az oktatás, az emberek nyitottabbak. Az, hogy annyi pénzt teszünk el havonta, mint otthon fél év alatt az csak hab a tortán.

Ettől független nyilván kint sincs kolbászból a kerítés, de ha küzdesz, sokkal előrébb juthatsz.

2022. máj. 1. 10:30
 25/62 A kérdező kommentje:

#7 és van-e már kedves öcsédnek saját lakása, egzisztenciája? Ha ennyiből ott van neki, akkor gratuálok. Nekem 5-600 "csak" a nettó havi jövedelmem, mégis képes voltam összegyűjteni egy másfél szobás lakásra albérlet mellett, miközben sokkal több forintra átszámolt nettóból (1800 euró) ismerősöm 10 év alatt nem jutott el oda, hogy ne albérletben éljen.

Úgyhogy szerintem te gondolkozz el azon, hogy mennyire van kinn kolbászból a kerítés és mit vetít neked az öcséd a nyugati királyságból.

2022. máj. 1. 10:30
 26/62 anonim ***** válasza:
11%

Egy kérdés: ha az ellenzék nyert volna, nem kerülne egy vagyonba egy bevásárlás? Ha az ellenzék nyert volna jobbak lennének a fizetések?

2022. máj. 1. 10:31
 27/62 anonim ***** válasza:
6%

Kontrollálhatatlan, sehogyan sem nevelt fiatalnak mi öröm lehet egy rendszerezett, konzervatív életben?

Semmi.

Elég megnézni a videóban ezeket a kis nyomorékokat, már a bicska kinyílik a zsebemben tőlük, főleg attól a felnyírt hajú orrpiercinges majomkától.

Mondjuk megnézném egyik másikat, hogy dolgozik bármilyen formában...

2022. máj. 1. 10:31
 28/62 anonim ***** válasza:
88%
Hát meg most is küldik ezt a jogállamisági levelet, a Gulyás hablatyol itt gyermekvédelmi törvényről, amikor a levélben ilyen nem is szerepel, csak a korrupció. Engem ez is zavar. Ilyen más országban nincs, hogy a politikusok úgy beszélnek, mint a retardáltak
2022. máj. 1. 10:32
 29/62 anonim ***** válasza:
89%
Amire a fideszes kommentekből rájöhettünk az az, hogyha fel van nyírva/be van festve a hajad, akkor nem lehetsz egy szorgalmas, dolgozó ember, ezek természetesen kizárják egymást. Ezzel a csököttagyú hozzáállással, amúgy ők is válaszoltak a kérdésre.
2022. máj. 1. 10:41
 30/62 anonim ***** válasza:
89%

Nekem meg páromnak speciel a pénz volt szintén a motiváció. Mi Hollandiában élünk lassan 3 éve. Én CNC Gépbeállító vagyok és megkeresek nettó 2500-2800 eurót. Én otthon egy olyan környéken éltem ami eléggé lepusztult a rendszerváltás után és a környéken 1 vállalkozó volt aki CNC-zet de ő ezért a munkáért adott 230 nettót. Barátnőm meg rendőr volt. Sima járőr. Heti 5-6 nap munka 12 órába nettó 220 ezerért. Idekint pincérkedik és megkeres olyan nettó 1700 eurót normális munkaidőben. Én azt tapasztaltam, hogy nem csak a pénz a lényeg. Sokkal nyugotabb az élet idekint. Fele annyira nincsen stresszbe az ember. Meg más a hollandok mentalitása mint a magyaroké.

A lakhatás valóban nagyon drága tehát mi is albérletet bérlünk. De speciel nekem a lakásvásárlás az sohasem tartozott a kedvenceim közé. A saját múltból ki indulva , hogy senki sem tudja, hogy mi fog történni 20-30-40-50 év múlva. Lehet, hogy addigra az a környék lepusztul és kész. Hány ilyen város ment tönkre ez miatt a 90es években ,mint Ózd vagy Salgótarján stb. Okés tudom Ott van Budapest az biztos pont de azért 10 millió ember nem lakhat Budapesten

2022. máj. 1. 10:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!