A PDSZ szerint drasztikusan nő majd a pedagógushiány? ez így lenne? ezt hallgatjuk 20 éve
"tanárnak az megy aki MIDENRE alkalmatlan és a munka büdös neki." aztán ez szerinted jól van így? Mert szerintem nagyon nem így kéne lennie. Azoknak kéne tanárnak menni, akik mind tudásukkal, mind emberileg példát tudnak mutatni a tanulóknak.
Abban sajnos egyerértünk, hogy ez jelenleg nagyon sok esetben nem teljesül.
"mivel 150 az egyszobás albi rezsivel."
Mit érdekel engem mennyi egy "albi" áruld már el? Tán abban élek ? De miért élnék?
"Esti képzésen kijön a teljes óraszámod? "
Könyörgöm már MIÉRT NE jönne ki?
Az esti oktatás annyit jelent hogy nem 8-15h vannak az órák, hanem 14-20h keretben zömében felnőttekek, 18 felettieknek. ennyi.
Óraszámban bérben ugyanott vagyok (sőt.....) mint egy nappalis tanár.És legalább ide EMBEREK járnak és nem vinnyogó 12 évesek.
Pont azért lenne jó a magasabb bér, hogy lehessen válogatni mindenütt, ne csak a nagyvárosi elit iskolákban. Mert jelenleg kisvárosokban az a helyzet, hogy ha valaki nyugdíjba megy, akkor csoda, ha van más a helyére, olyan "luxus" meg már szóba se jöhet, hogy esetleg válogatni lehessen. Meg így, ha egy tanárra sok a panasz, de nem botrányos, csak mondjuk annyiból áll az óraja, hogy kiosztja az érettségi feladatlapot, aztán mindenki javítsa ki magának megoldókulcsból, nehéz leváltani, sőt, ahová én járok, ott lehetetlen, mert nincs más jelentkező a helyére. Pedig egyébként megyeszékhely egyik nagyon jónak számító gimnáziumáról beszélünk.
Egyszerűen a jelenlegi bérezés mellett nem tud elválni a szr a víztől. Igen, van aki nem érdemli meg a munkájáért azt a bért sem, ami most van, de azzal, hogy nincs akkora emelés, hogy verseny legyen a tanári állásokért, pont ezeket az alkalmatlan embereket tartjuk a pályán. Nekik jó, mert ellébecolnak, érdemi következmény nélkül, aztán meg majd mindenki csodálkozik, hogy miért olyanok a fiatalok, amilyenek. Aztán majd egyszer összeomlik a rendszer, mert nem jön elég új tanár, a régiek, még a totál alkalmatlanok is, egyszer nyugdíjba mennek, vagy ha emeljük a nyugdíjkorhatárt a végtelenségig, akkor meg elhaláloznak. És mi lesz akkor ha ennél is kevesebb a tanár? Csak messze lesz iskola, és az is fizetős, aztán meg majd a kérdezőhöz hasonló mentalitással rendelkező emberek fognak a legjobban vergődni ezen.
Ha meg népszerűbb lenne a tanári pálya, akkor mondhatnánk azt, hogy aki nem jó, az mehet isten hírével, van a helyére vagy 5-10 jelentkező. Csak ehhez be kéne látni tömegesen, hogy azzal, hogy kollektíven puffogunk, hogy szrok a tanárok, mi az, hogy emelést akarnak, pont nem megyünk előre, semmi nyomást nem gyakorlunk a vezető politikusokra, akiknek mondjuk lenne lehetősége változtatni a helyzeten felülről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!