Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lehet az oka, hogy a...

Mi lehet az oka, hogy a baloldaliaknak teljesen más a világlátásuk a migránsokról, LMBTQ-ról, nyugatról, stb-ről, mint nekem?

Figyelt kérdés

Mások nevében nem tudok beszélni, de mindig baloldalról jön a teli pofájú arroganciával, hogy én biztos vidéki vagyok (téves) meg biztos csak tévében, interneten láttam külföldet, migráns, melegekről közvetítést, azt is az M1-en vagy a Mandineren (téves) meg ha egyik sem igaz, akkor meg biztos a CSOK miatt (0 gyerekem és 0 párom van) vagy Fideszes hátszelem van (szintén téves, soha semmilyen politikai hátszelem nem volt).

Tényleg ennyire eltér az emberek valóságérzékelése, miközben ugyanazt látjuk? A baloldali Magyarországon nem látja a fejlődést, ami végbement ha meg sorolom, akkor megmagyarázza, hogy mi miért nem a kormány érdeme, ha meg fordítva én látom a nyugaton a hanyatlást, akkor meg azt magyarázza meg, hogy miért én látom rosszul?

És ez nevezi magát toleráns, elfogadó oldalnak? Amikor tűzzel-vassal irtani akarja az ellenvéleményt, ha meg nem tudja, akkor lefitymálni, hogy azért más a véleményem, mert hülye, sötét, buta vagyok, ő meg a szuper mindenen átlátó haladó értelmiségi?

Vagy én vagyok a szociopata, amiért az erőszakot az élet velejárójának és az emberi természet részének tekintem és már nem hallja meg a mondandóm végét, hogy elítélem és nem tartom követendőnek, ellenben ő a buddhista békegalamb képében tetszeleg, csak éppen közvetetten, gazdaságilag döntene nyomorba embereket, csoportokat, régiókat, kontinenseket és megvonná a vállát, hogy ilyen az élet? Esetleg ha nagyon látja szenvedni meg vergődni őket, akkor átveszi a szintén békegalamb keresztapa szerepét, hogy "adok pénzt, kisegítelek, csak éppen kérek érte cserébe ezt meg azt" és persze ezt teljesen korrektnek érzi azzal érvelve, hogy aki adja a pénzt döntheti el, hogy mire adja aki meg kapja vagy elfogadja vagy nem. Ami jogos is, csak éppen TEKINTTETTEL ARRA, hogy volt előzménye a dolognak ez a tipikus hiéna mentalitás, csak itt a sérültet nem elpusztítják, hanem "függővé" teszik, hogy nekik termeljen és közben még ők maguk is elhiszik, hogy ezzel jót cselekszenek.

2022. ápr. 7. 12:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
44%

Nyugati propaganda, ennyi. Ezért zárkózik be kína és putyin is, amire már így rá lehet fogni h diktatúra.

Az oroszok, akik a saját határaikat védik, a krímet akarják vissza jogosan, most az ördög megtestesülései.

Amerika évente kétszer támad meg, száll meg szuverén országokat, volt vele bárkinak gondja az utóbbi 50 évben? Nem, miről is beszélünk?

2022. ápr. 7. 13:03
 2/18 anonim ***** válasza:
83%
Ne rinyálj már ennyit.
2022. ápr. 7. 13:07
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Amiket írsz, azok nem baloldali, hanem liberális vonások. Amúgy én is sokszor elcsodálkozom, hogy hogyan láthatják az emberek ugyanazt ennyire különbözően.

Nyilván számítanak az élettapasztalatok illetve a vele született személyiség. Én még a kettő kombinációjából született eq-t tartom meghatározónak illetve, hogy valaki mennyire lát át bonyolultabb folyamatokat.

De sokszor még ez se indokolja a gondolkodásbeli különbséget.

Végül arra jutottam, hogy az a legmérvadóbb, hogy ki mi alapján ítéli meg az embereket. Mitől számít számára valaki jó vagy rossz embernek. Milyen tetteket ítél meg pozitívan és miket negatívan. Ezek meg talán a neveltetésből fakadnak elsősorban.

2022. ápr. 7. 13:09
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
1-es minek is vagy a tagja ? EU? Nato? miről is beszélünk?? nem vagyok se balos, se jobbos.. azért megkérdezném: milyen határt védenek is a ruszkik?? ki támadta meg a határaikat??chatteltem egy orosz gyerekkel..tényleg üldözési mániája van ,simán lefasiztázott és azt mondta ,hogy rajtunk is átgyalogolnak..kit is kell sajnálni egyeske
2022. ápr. 7. 13:10
 5/18 anonim ***** válasza:
50%

4 és? Eu és nato, ez nem azt jelenti, hogy relativizálom más bűneit, és kettősmércét alkalmazok.

Az oroszok mindent feladtak, megállapodtak az usaval h n visznek fegyvert a határaihoz stb. Felrúgták ezt. A krímet oroszok lakják, plusz ukrajna ajándékba kapta anno.

Most mi van, nem ismerik el a krímet, fegyvert visznek, plusz belebegtetik a nato felvételt.

Ne mondd már, h semmi igazuk nincs az oroszoknak.

Az eunak egyébként a saját érdekeit kéne nézni, nem asszisztálni amcsiknak, hogy lenyúlják az eu gázpiacot.

Nem véletlen lépett ki anglia, az eu halott úgy ahogy van.

A nato meg nem érdekel, senki nem fog világháborút robbantani értünk sem, javaslom a történelmet, egy forintot nem érünk senkinek. Némi arcvesztéssel, hagynának minket is ahogy számtalanszor esdig is.

2022. ápr. 7. 13:18
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Az ország egy lépést megy előre, és 10 lépést hátra. Neked az 1 lépés fontosabb, mint a 10, és ezért nem hat meg senkit amikor elkezded sorolni a koncokat amit elénk dobnak.

A világnézetünk meg azért más, mert a balos megérti, hogy az adott csoportok amikről beszélünk nem csak elméletben léteznek, amikről a neten lehet filozófálgatni, hanem hús-vér emberekből állnak.

Azok akikre úgy gondolsz, mint lmbtq+ sorosista propagandisták igazából csak Pistike, aki a trafikban pénztáros, és melegként szeretne tartással élni ebben az országban, ami pedofil gyerekzaklatónak állítja be.

A femináci k..rva csak Katika, aki a bankodban ügyintéző, és aki figyelemmel követi a híreket, ezért pontosan tudja hogy milyen veszélyes hely a világ neki is, meg a lányának is.

A Nyugat pedig nem egy sátánista, hedonista hely, ami ellenünk szövetkezik, hanem ugyanolyan emberek, mint mi, ugyanolyan sorokkal, problémákkal és örömökkel, csak épp kilométerekkel arrébb születtek.

Talán nem csak a neten kéne beszélgetned más véleményű vagy életvitelű emberekkel, akkor könnyebben meglátnád bennük az emberséget (és téged sem kevernének össze vidékiekkel).

Ők nem az ellenség, akik ellened szövetkeznek, és tűzzel-vassal próbálnak téged elpusztitani. Pont hogy te vagy az aki kívülállóként gondol rájuk, miközben pontosan ugyanolyan honfitársaid, mint a konzervatív családod/ismerőseid.

A netes fórumozgatás, meg a propaganda elhiteti veled hogy ez nincs így, ami baromi veszélyes...

Ezt pedig mégis hogy lehet toleránsan kezelni?

2022. ápr. 7. 13:21
 7/18 anonim ***** válasza:

az orosz igazság mögött atom fenyegetés van .. a haverodnak nem azért van igaza ,mert ha nincs ,,szájba vág???...

és kettősmércét alkalmazok.......????? talán inditsunk egy-két békemenetet a ruszkikért is ---az ugyis megy

meg ki lehet lépni az Eu-ból, a Nato-ból is ..nem kötelező

2022. ápr. 7. 13:26
 8/18 anonim ***** válasza:
48%

6 a nyugat nem sátánista hely valóban, mégis ezt mondja keletről lásd oroszok vagy kína. Ottani pisti és katika ugyanúgy semmiről nem tehet.

El kéne gondolkozni, ha propagandát tolsz, miért tartod magad semleges, középen álló istennek, aki mindent is tud, és jól cselekszik.

2022. ápr. 7. 13:29
 9/18 A kérdező kommentje:

"Talán nem csak a neten kéne beszélgetned más véleményű vagy életvitelű emberekkel, akkor könnyebben meglátnád bennük az emberséget (és téged sem kevernének össze vidékiekkel)."

Egyrészt nem csak neten beszélgetek emberekkel, másrészt rájöttem a 3-as válaszoló gondolatmenetéből kiindulva még egy fontos dologra.

Mi TETTEK és LÁTHATÓ/KÉZZEL FOGHATÓ TAPASZTALATOK alapján ítéljük meg az embereket, ti meg szavak és felszín alapján.

Ezt próbáljátok meg több-kevesebb sikerrel visszatükrözni ránk, mikor a ti oldalatok rasszistáz meg homofóboz meg stb.

Mi MEGALAPOZOTT tapasztalatok alapján ítélünk GONDOLATBAN, de adunk esélyt (ha nem érezzük fenyegetve magunkat) arra, hogy valaki rászolgáljon a bizalmunkra.

Ti pedig a szép szavak miatt, mint globalizáció, világpolgárság, szolidaritás sutba dobjátok még a saját ösztöneiteket is, aztán csodálkoztok, mikor megszívjátok.

Példa: Akit kirabolt már 9 cigány az a tizediket sem fogja egyedül hagyni a lakásába vagy ellopható formában a közelében hagyni az értékeit, illetve ha történik valami lopás, akkor ő lesz az első, akit át akar majd kutatni.

A te oldaladat meg annyira felülírja ez az "ő is ember" dolog, hogy ugyanazt csinálod vele, mint a szerencsejátékfüggő a szerencsejátékkal. Na majd most nyerni fogok, na majd most. Na majd most. Most már nyernem kell, nem létezik, hogy sosem nyerek. Múltkor is nyertem, tehát van példa rá, hogy lehet nyerni, na majd most.

Ugyanez pedig az összes többi felsoroltra is igaz. Aki azt látta, hogy aki meleg (mármint a homlokára senkinek nincs írva) az eddig is vígan feltűnési viszketegeskedett meg affektálva beszélt és ő lóbálta a legjobban a farkát a Pride-on, hogy rákerüljön 3 portál főcímfotójára is) az többnyire így is elég szabados és egyenesen élvezi, ha megbotránkoztathat másokat, akkor nem fogja még a lovat is adni alájuk, mert még az eddigi példák is azt bizonyítják, hogy nem a normális melegekkel van a baj, hanem ezekkel a barmokkal, ezek meg minél jobban adod alájuk a lovat, annál harsányabbak lesznek, ezeket verték össze régen is a fociultrák, nem a normálisakat. A normális meg pont emiatt nem fog előbújni, mert aki eddig elfogadta őket az előtt eddig se titkolta csak nem reklámozta, aki meg fenntartással kezelte annak az ilyesmi még inkább olaj a tűzre, ha eddig nem akarta kiirtani őket, ezek után pláne azt akarja majd.

De mit is várunk ugyanattól az oldaltól, aki Gyurcsánnyal akar negyedszerre is nyerni. :D

A migránsok dettó. Köztük is van értelmes, akivel elbeszélgettem és elmondta, hogy le ugyan ő személy szerint nem néz engem, de náluk annyira erős a vallás, hogy igazam van, sokan valóban alacsonyabb rendűnek tartanak minket, ahogy azt is elmondta, hogy Magyarország nekik nem ártott a történelem során, ők az USA-n akarnak bosszút állni elsősorban. Azt szintén kihangsúlyozta, hogy nekik csak szórakozni, szexre kellenek a mi könnyű nőink, mert ne haragudjak meg én biztos másképp látom, mert más kultúra, de az ő nőik sokkal tisztábbak, háziasabbak és nem egoisták. Feleségnek csak muszlim nő jöhet szóba vagy a kereszténység azon ága, ami náluk van.

A fekák is miért a partinegyedben legyeskednek állandóan a sok esetben tőlük 10-15 évvel fiatalabb, ránézésre még 18-at be sem töltött kis csitrik között?

A nyugatiak meg valóban nem ellenségek, csak üzletileg ellenérdekelt felek, ezért képviselni kell velük szemben a saját érdekeinket is.

"A netes fórumozgatás, meg a propaganda elhiteti veled hogy ez nincs így, ami baromi veszélyes..."

Legalább annyira, mint az angol telepesekre voltak veszélyesek azok a csúnya-gonosz indiánok... Illiberálisan skalpolgattak a saját hazájukban, fene a pofájukat!

Mi vagyunk azok, akik élni szeretnénk és egyetlen bűnünk annyi volt a történelem során, hogy olyan országban születtünk, ami ásványkincsekben gazdag és jó területi adottságokkal rendelkezik, ezért addig támadtak meg cseszegettek minket a kietlenebb területeken élők, hogy felvettük a kesztyűt és időnként mi is támadtunk.

Egy idő után rájött a világ, hogy ez így nem mehet tovább, majd a béke helyett a gazdasági hadviselésre helyeződött a hangsúly, ahol megint csak ki támad kit? Na kit?

Valahogy lépten-nyomon az van évtizedek óta, hogy az amerikai, angolszász kultúra az, ami tör előre és kebelezi be az egész világot.

Ahelyett, hogy ők is megmaradtak volna otthon és nem akartak volna kultúrát terjeszteni, még olyan országokat is megfertőztek, mint India (bollywood) meg Dél-Korea (K-Pop). Meg olyasmiket is eltorzítva adtak tovább, mint a keletről jövő dolgok (Káma-Sutra, akupunktúra, jóga, meditáció) vagy sajátokat csináltak (anime).

Ha az orosz lenne az, aki nem hagy békén a vodkájával és a cirill karakteres nyelvére kényszerít meg miatta a BMW helyett a Lada lenne a menő csajozós kocsi, akkor róluk lenne ugyanez a véleményem.

"meg ki lehet lépni az Eu-ból, a Nato-ból is ..nem kötelező"

Azért azzal az angoloknak is meggyűlt a bajuk, csak nekik volt nem kevés ütőkártyájuk, hogy az EU benyelje a presztízsveszteséget. Minket úgy tudnának szankcionálni (és nem, nem csak az eus pénzekkel, az már kevés lenne), hogy nem tudnánk nekik semmivel visszavágni, amitől elrettenve végül mégsem szankcionálnának.

2022. ápr. 7. 14:53
 10/18 anonim ***** válasza:

nem pont erre gondoltam:

--Azért azzal az angoloknak is meggyűlt a bajuk, csak nekik volt nem kevés ütőkártyájuk, hogy az EU benyelje a presztízsveszteséget. Minket úgy tudnának szankcionálni (és nem, nem csak az eus pénzekkel, az már kevés lenne), hogy nem tudnánk nekik semmivel visszavágni, amitől elrettenve végül mégsem szankcionálnának.

természetesen nem egy "boldog pillanat " senki számára egy kilépés..

inkább az zavar ,hogy utólag mindenki veri a tam-tam-ot ,hogy a Nyugat igy meg úgy...hát tetszettek volna nem belépni (ahogy a klasszikus mondaná)

2022. ápr. 7. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!