Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolja a 444, hogy...

Miért gondolja a 444, hogy most vissza kell vonnia a kormánynak a gyermekvédelmi törvényt?

Figyelt kérdés

[link]

Semmire nem kötelezi őket a szavazás eredménye, különösen úgy, hogy nem született egyértelmű válasz, csupán érvénytelen lett.

2022. ápr. 5. 16:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
25%
Hülyék.
2022. ápr. 5. 16:59
 2/13 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem azért, mert ha nem érdekel a nép véleménye, ha mindegy egy népszavazás érvényessége vagy érvénytelensége - akkor miért ír ki rengeteg pénzért egy népszavazást a kormány? Ha mindegy, mit válaszolunk, akkor miért nem tolják át kétharmados törvényerővel eleve, minek szórják a sok milliárd közpénzt?

Az érvénytelen szavazás is POLITIKAI VÉLEMÉNY, én is szándékosan érvénytelenül szavaztam. Ezzel tudod kifejezni, hogy a kérdés egy bullshit, aminek köze sincs Magyarország aktuális, valódi problémáihoz.

Tehát ha én, mint választó, vettem a fáradtságot és még ezt az agybeteg álkérdést is megtiszteltem annyival, hogy elmegyek az urnához és kifejezem - igen, egy érvénytelen szavazattal! - a politikai véleményem, de ezt a kormány lexarja és úgyis áttolja, amit akart, akkor mire jó még a népszavazás intézménye? Túl sok fölösleges pénz van az államkasszában?

2022. ápr. 5. 17:02
 3/13 anonim ***** válasza:
35%
Vergődnek.Mindegy hogyan csak vonják már vissza a törvényt az a fontos most nekik.Pedig váltig azt állítják a homopropagandisták ők nem akarnak az iskolákba menni "érzékenyíteni" akkor miért zavarja őket a törvény?
2022. ápr. 5. 17:04
 4/13 A kérdező kommentje:

#2 ebben igazad van, politikai vélemény, de jogilag semmire nem kötelez. Különösen úgy, hogy leginkább viccnek tartották az emebrek az egészet, nem pedig amellett szavaztak, hogy legyen törvény vagy ne legyen. Emlékeztetnélek, hogy a nemek nagy többségben voltak így is, nem az érvénytelen szavazatok tették érvénytelenné, hanem az, hogy sokan el sem vették a szavazólapot.

Sózval az, hogy te mit fejezel ki az érvénytelen szavazással, az a te egyéni problémád.

2022. ápr. 5. 17:05
 5/13 A kérdező kommentje:

#3: igen én sem értem, hogy miért baj.

Amúgy ha megkérdezel egy LMBTQ-st, hogy támogatja-e a nemátalakításról való tájékoztatást (itt is volt róla kérdés gyakorin), rögtön kiderül, hogy nagyon is.

2022. ápr. 5. 17:07
 6/13 anonim ***** válasza:
85%

#4 "Sózval az, hogy te mit fejezel ki az érvénytelen szavazással, az a te egyéni problémád." - egy népszavazáson mindenkinek az egyéni problémája, hogy hogyan válaszol vagy nem válaszol, vagy el sem veszi a szavazólapot (az is egy politikai vélemény: nem tartom fontosnak a kérdést).

Ha a polgárok "egyéni problémájára" nem kíváncsi a kormány, mégegyszer kérdezem: MIÉRT ÍRT KI NÉPSZAVAZÁST?

És akkor hozzátennék még egy kérdést: MIÉRT EMELTE FEL AZ ÉRVÉNYESSÉGI KÜSZÖBÖT ugyanez a kormány 2011-ben?

Ha csak az számít, hogy melyik válasz van többségben, akkor MIÉRT NEM TÖRÖLTE EL VAGY CSÖKKENTETTE AZ ÉRVÉNYESSÉGI KÜSZÖBÖT az Orbán-kormány?

Sokféle választás létezik, ahol nincsen is érvényeségi küszöb (pl. a parlamenti választasok is). Miért kellett megemelni, ha tökmindegy, hogy érvényes-e vagy sem a népszavazás?

Nagy elvárás egy kormánnyal szemben, hogy a SAJÁT TÖRVÉNYEIT legalább kövesse és tartsa be, és ha bevezet, sőt, megemel egy érvényességi küszöböt, akor az érvénytelenségből is vonja le a megfelelő következtetéseket?

Éppen a Fidesz által megemelt érvényességi küszöb miatt vált még nagyobb jelentőségűvé az érvénytelen szavazás. De az jellemző viszont, hogy a SAJÁT választási törvényét sem tekinti önmagára nézve érvényesnek a kormány. Szerinted ha egy ellenzéki kezdeményezésű népszavazás lenne érvénytelen, akkor is csak a többségi szavazatok lennének érdekesek? Elárulom: NEM. Akkor azt mondanák, hát sorry, érvénytelen lett a kezdeményezésetek, hiába lett több a nektek kedvező válasz.

Ez a kettős mérce az, ami nagyon szomorú. De ami ennél is szomorúbb: hihetetlenül DRÁGA és értelmetlen.

Ha úgyis tökmindegy az eredménye, akkor az árából nem lehetett volna akár csak egyetlen kórházat rendbe tenni, vagy odaadni a bérükért tüntető tanároknak?

Tényleg bele kellett tolni egy érvénytelen népszavazásba, aminek az érvénytelenségét úgysem veszik figyelembe?

2022. ápr. 5. 17:24
 7/13 anonim ***** válasza:
63%
Felsültek vele, itt is el akarták sütni ezt a hülye erős felhatalmazás dumát. Ettől még persze bevezetik, hiszen szarnak bele a szánkba, az egyetlen különbség, hogy mi utáljuk, hogy beleszarnak, a fideszesek meg élvezik, mert ők szeretnek hülyét csinálni magukból.
2022. ápr. 5. 17:48
 8/13 KereJó válasza:

1. A szavazás nem került külön pénzbe, maximum a papír ára, erre nem lehet hivatkozni. Ez elenyésző az ellenzékre feleslegesen kampányra költött sok 100 milliárdhoz képest a választók pénzéből.

2. Azok akik elhitték hogy nem aktuális problémáról van szó , akkor az LMBTQ miért akar minden óvodában és iskolában mégis foglalkozásokat tartani ???? Akikkel elhitették hogy álprobléma azért mert ők még nem találkoztak vele, akkor meg kell értsék a kormány feladata megelőzni és nem az események után kullogni amikor már az LMBTQ megfertőzte a gyerekeket. Az LMBTQ szeretné elérni az érvénytelenség hangoztatásával hogy mégis az óvodákba , iskolákba mehessenek a programjukkal. Akkor most aktuális téma vagy nem ???

2022. ápr. 16. 08:30
 9/13 anonim ***** válasza:
52%

8.

1. Szijjartó kidobott 300 mrd-ot felesleges lélegeztetőgépekre, az nem zavar?

2. Micsoda agymosott vagy. Nyugaton fel sem merül a kérdés. Aztán tele vannak az óvodák átoperált óvodásokkal? Naugye.

2022. ápr. 16. 12:23
 10/13 KereJó válasza:
2022. ápr. 17. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!