A kultúrbalos elit fejében milyen kép él a vidéki emberről?
Egyre többet kerül elő megint az, hogy a vidékiek tehetnek a vereségről. Én a vidékizést leginkább feministák, LMBT-sek meg egyéb jólétből lázadó emberek szájából hallom leginkább.
Őket nem lehet persze elitnek hívni, de ők így tekintenek magukra, és az általuk elképzelt, valósághoz nem feltétlen igazodó vidéki ember színvonalához képest határozzák meg magukat.
De milyen pontosan ez a kép, milyen szerintük a vidéki ember? Asszonyverő, alkoholista, okosbamegoldjukos, Bödőcs Tiboros vagy mikisfalunkos? Melyik sztereotípia leginkább az, aminek felülnek azok, akik életükben nem láttak közelről vidéki embert?
Ez a kérdés sem jobb szerintem. Én pl. vidéki vagyok, meleg és liberális.
Sztereotípiákkal sztereotípiával harcolsz.
5 évig éltem Zuglóban (2016-2021) a lakótelepen egy 10 emeletesben. Vidékről (Fejér megye) költöztem Bp-re mert sokat kellett ingáznom napi szinten a munkába.
Nos én az alatt az 5 év alatt 100x több alkoholista, alul művelt fröccsös prolit láttam a környéken, mint a 15 ezer fős kisvárosomban 25 év alatt.
Ez az az "elit", akik pusztán csak az állandó Bp-i lakcímükre hivatkozva már egy felsőbbrendű fajtaként ítélik meg magukat.
Miből gondolod, hogy a fővárosiak, vagy akár csak a nagyvárosiak soha nem láttak vidéki embert? Én is egy nagyvárosban élek, de nagymamám vidéken, egy kis falucskában lakik. Tudod, ahol mindenki ismer mindenkit, ahol a kertben ásnak, kapálnak, termesztenek, az udvarban malacok, tyúkok meg kacsák vannak. Ahol van egy kisbolt meg egy kocsma, és mindenki függ valakitől, ahol nem lehet önerőből megélni. Ilyen egy falu, avgy egy kis község, és emiatt a függelmi rendszer miatt szavaznak sokan a fideszre. Mert ha a polgármester vagy a képviselő nem fideszes, akkor nem jön pénz, nem lesz munka, nem lesz támogatás, és az ott lakók nem fognak tudni egyről a kettőre jutni.
Nem gondolom hogy tudatlanok vagy butábbak lennének a vidékiek, de az tény, hogy sokkal kiszolgáltatottabbak, mint egy nagyváros polgárai, ahol ezernyi lehetőség és munka van az ott élők számára. Liberális vagyok, de nem tartom "asszonyverő, alkoholista" embereknek a vidékieket, és az olyan sztereotípiák sem vezetnek sehova, amit te, kérdező állítasz.
Egy-egy nagyobb cég is kb. úgy működik mint egy falu. Mindenki mindenkit ismer, mindenki jól ki van beszélve stb.
Szerintem a fő különbség a kereseti lehetőségekben rejlik. A vidék szegényebb. Emiatt (is) főként olyan értékekre helyezik a hangsúlyt, amik nem kerülnek pénzbe.
Nekem a vidék = az a város, ahol nincs egyetem.
Székesfehérvár, Győr, Debrecen, Miskolc, Szolnok, Szeged, Pécs, Kaposvár és Pest megye nekem nem vidék.
Amikor a vidékről beszélek, akkor nem városokról, hanem falvakról beszélek.
Vidéki vagyok, köztetek élek, szal elég szar kép él a fejemben rólatok.
Isten adná, hogy ne érezzem ilyen szarul magamat köztetek, mert veletek ellentétben én a neten kívül, a való életben is megtapasztalom hogy milyen rossz, amikor az emberek lenyomják a torkomon a hülye véleményüket.
Te gondolom sírsz-rísz majd egy sort ezen a fuh de bunkó kommenten, nekem meg havonta legalább ötször kell végighallgatnom vagy 10 kollégától, hogy jaj a köcsögb.uzifemnistametooballibsik miatt élni sem lehet :(
Hát bssza meg a vidék, mi mást lehet erre mondani?
#8 Ha ennyire retardált vagy, hogy találja meg egyáltalán a hülye ujjad a billentyűket?
Ne erőltesd túl magad, öreg...
Ha van még pár agysejt a nagy, üres fejedben, akkor te is pontosan tudod, hogy az emberek IMÁDNAK politizálgani. Kit akarsz becsapni azzal, hogy tagadod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!