Ha olyan jó a Fidesz akkor miért van agyon adóztatva a minimálbér?
Hatalmas összegeket vonnak le a minimálbérből adó formájában, holott azt hangoztatják hogy ha munka van minden van. Ami hatalmas hazugság ilyen hatalmas adók és alacsony bérek mellett.
Miért van az hogy az egy-gyerekesek alig kapnak valami támogatást a több gyerekeseket meg tömik pénzzel?
Vagy a bérek esetében! Miért az alacsony béreket adóztatják agyon, míg a magasabb béreknél kevésbé??
A sokat keresőknek ahogy itt látom nagyon fájna, ha a sok fizuból kicsivel többet vonnának le. Lehet néhány hónappal később tudná csak lecserélni az alig használt verdát egy zsír újra.
A "nagy tudásúak" itt is abból indulnak ki, hogy mindenkinek olyannak kéne lenni, mint ők. Tehát mindenki legyen többdiplomás, mindent is tudó, aki mindenkinek is meg akarja mondani, hogy mit kell csinálni. Oké, persze:D
#41. "látom nagyon fájna, ha a sok fizuból kicsivel többet vonnának le. Lehet néhány hónappal később tudná csak lecserélni az alig használt verdát egy zsír újra"
Köszi az illusztrációt, pontosan ez volt az irritáló a szocik többkulcsos SZJA-jában. A szemét villamosmérnök meg a sebész, amiért tanult meg leckét írt, azoktól vegyük el, és adjuk a "szegényeknek", akik nem csináltak semmit, csak megkívánták. Abba miért nem gondoltok bele, hogy mekkora szociális érzéketlenség azt b@aszogatni és gazdagnak csúfolni, aki meg meri keresni szorgalmasan az átlagbér dupláját? És akkor elkezdesz róla úgy beszélni, mintha valami multimilliomos cégvezető lenne, miközben csak a gyerekét akarja magántanárhoz járatni, hogy esetleg belőle is átlag feletti képzettségű ember legyen, akinek az adójából megintcsak lehet a lumpeneket eltartani. És akkor erre mondjátok, hogy ezeket kell jól megkopasztani, pfejj, de visszataszítóak vagytok, öregem! :)
Maradjunk annyiban, hogy majd mindenki annyit keres, amennyit sikerült kiharcolnia magának a munkaerőpiacon, meg majd akkor cserél autót, amikor ő akar, és nem akkor, amikor a zsebében turkáló büdös kommunisták megengedik neki, oké, picim? :)
Te úgy beszélsz azokról akiknek alacsony a fizetésük mintha ingyen élnének.
Holott ők is dolgoznak.
Aki meg dolgozik az miért nem érdemel annyi fizetést hogy még tudjon élni? Csak mert te azt mondtad?
#43. Szerintem a mostani egy működő megoldás. A többség szerint is. Lehet sírni, picinyem.
#44. "Te úgy beszélsz azokról akiknek alacsony a fizetésük mintha ingyen élnének."
Nem azokról beszéltem, hanem az ingyenélőkről. Tudod, amikor ugyanis magas az SZJA, pont rájuk költik az így megszerzett bevétel nem kis részét, ezzel kampányoltak a balok most is pl. a "meg kell emelni a családi pótlékot" címszó alatt.
"Aki meg dolgozik az miért nem érdemel annyi fizetést hogy még tudjon élni?"
Aki alacsony bérért dolgozik, az majd eldönti maga, hogy az neki mekkora probléma. Ha nagy, akkor majd tesz ellene. Amúgy emelkedik évről évre a minimálbér, meg az átlagbér is. Te ezt tényleg úgy képzeld el, hogy majd valami erőltetett egyenlősdivel elveszel pénzt a jobban keresőktől, a minimálbért pedig nem, vagy alig adóztatod, hogy kiegyenlítsd a játékot? Hát nem játszunk ilyet, srácok. Lehet szépen kipróbálni, hogy milyen áldozatos munkával és mennyi szorgalommal lehet átlag felett keresni, garantálom, hogy nem fogod magad gazdagnak érezni, és nem akarsz majd önként lemondani a pénzed egy részéről sem azért, hogy azokat támogasd belőle, akik lazán kimennek óránként tíz percre cigizni, munkaidő végén meg szó nélkül leteszik a stresszt és rá sem szarnak a feladatokra másnap reggelig, a multis alkalmazott meg benn van péntek este is 8-ig, hogy aztán éjfélig forgolódjon az ágyában, ha nem sikerül valamit megoldani. De fizessen a rohadék, ha merészel 400-500 nettót hazavinni, mintha azt ő ajándékba kapná b@zmeg. Tényleg nem fogjátok fel, hogy miért utálták ezt az emberek, míg a ti kedvenceitek voltak kormányon? :))
"többet tesz bele, hányszor kell még, hogy leírja? [...] nálunk sem folyik a csapból háromszor olyan meleg víz, meg hozzánk sem ér ki harmadannyi idő alatt a mentő"
Akkor miért vannak települések ahol 20 kilométerre van a legközelebbi bolt? Miért lehet a középiskolákat sorrendbe állítani, ha szerinted mindenhol ugyanolyan jó? Sorolhatom még ha szeretnéd.
Nem, nem fizetnek többet.
"a fejlesztő is írja fentebb"
Fejlesztő vagyok, kösz hogy igazat adsz nekem.
" igenis nincs IGAZSÁGOSABB jövedelemadó-rendszer, amikor mindenki egy kulccsal, ugyanannyit fizet"
Szóval mégis ugyanannyit fizet. Kicsit se szánalmas, hogy még be is ismered.
Csak gerinctelen módon magadnak akarsz több pénzt. Amikor valami kedvezmény van, akkor az ilyen emberek lökik fel még a legidősebb néniket is, amikor meg segíteni kéne másokon, akkor az elsők, akik lelépnek.
"az úgy segíthet magán, ha tanul vagy releváns tapasztalatot gyűjt és elkezd szépen magasabb fizetéséért dolgozni."
Na, mondj meg szépen te nagyon okos gyerek, hogy aki az oktatási rendszerből funkcinális analfabétaként jön ki, az hogy tanul? Hogy szerez tapasztalatot?
Te egyáltalán nem vagy tisztában a vidékiek helyzetével, és próbálsz meg nagyon okosakat mondani.
"Ebbe az államnak épp nem kell beleszólnia, pl. adómentes minimálbérrel meg főleg nem"
De az oktatásba igen? Az egészségügybe igen? Hm, milyen érdekes. Pont ahogy fentebb írtam, ha olcsóbb tudsz valamit megúszni, akkor azért kiállsz, pl. az oktatás neked így olcsóbb, mintha magántanárt kellene fizetni.
Egy államnak pont az a feladata, hogy segítse felzárkóztatni a lemaradott réteget, mivel hosszútávon jobban jár. Ha pl. elkezd egy nagyon jó felzárkóztató programot, ahol a szegény elmaradott családokat segíti és ott van a szociális munkás is a családnál, jól megfizeti a tanárokat is, akkor ennek a szegény családnak a gyerek kitörhet.
Ha pedig felzárkóztatja őket, akkor az országnak is jobb lesz ,mert a gyerekre, amikor már felnő, nem kell költeni.
Hosszútávon ezzel mindenki jól jár.
"multis alkalmazotton kívül már másnap mindenki minimálbérre lenne bejelentve"
Persze, ha ostoba vagy, akkor tényleg ezt hiszed.
Érdekes módon nyugaton is progresszív adó van a legtöbb helyen és mégsincsenek minimálbérre bejelentve.
Egyébként ez részben az oktatásnak is köszönhető, amit meg kellene már csinálni. Ha elmagyarázod, hogy nincs nyugdíj, ha nem fizet adót, akkro adót fog fizetni.
El lehet húzni vidékre, ott már ott van az a nyugdíjas réteg, aki panaszkodik, hogyha tudta volna, hog ynem lesz nyugdíja, akkor rendesen adózott volna.
"a pályakezdő mérnök már megint adózhatna második kulccsal"
Vagy idézd a programból, vagy ismerd be, hogy hazudsz.
Senki nem beszélt ilyen adókulcsról.
"Köszi srácok, ezeket már kipróbáltuk és nem véletlenül szavazatuk le a francba"
Nem, soha nem próbáltuk ki, mert akkor ott tartanánnk, ahol nyugat van, és igaz, az áraink felzárkóztak a nyugati árakhoz, de a béreink még keletiek.
Ami most van, na azt próbáltuk ki rendszerváltás előtt. Hatósági árazás meg ilyen komcsi módszerek.
"nagyon nem volt jó időszak"
Tényleg nem, ezért nem kellene a mostani komcsikat se hatalomban tartani.
"elmondása szerint éppen az adott neki kellő motivációt"
Mégse sikerült normális oktatásban résztvenni, neked legalábbis semmiképp, mert akkor tudnád, hogy ezt érvelési hibának hívják.
Egy egyedi esetet nem lehet átlagra vonatkoztatni, mert a többség nem ilyen. Érdekes módon a lakosság 25%-a még mindig funkcionális analfabéta.
"ha meghallja, hogy progresszív SZJA, rohan is a Fideszre leszavazni"
Jó, hát tényleg szar oktatása volt, ha ilyen ostoba.
A progresszív adó nem csak azt jelenti, hogy a jól kereső többet fizet, hanem jelentheti azt is, hogy az alacsony jövedelműek kevesebbet.
Egyébként potn ezt hirdette MZP, a jól keresőket semmiben sem érintette volna.
Ebből egyébként tényleg jól látszik, hogy mennyire sikerült a feleségnek értelmiségivé válnia. Semennyire.
"Nem azért tanultam többet, h többet adózzak, mint az aki megelégedett egy 8 általánossal."
Akkor a tanárok mellett miért nem állt ki ez a tanult réteg? Ők is sokat tanultak.
Ja, hogy igazából hazudsz és nem is erről van szó.
"Úgy néz ki aki tanult vagy dolgozik az igazságosnak tartja a rendszert."
Ez csak simán a helyzet nem ismerete.
Én is tanult vagyok, a környezetem is az, és egyet értene ezzel, de persze ahogy fentebb írtam ez nem érv.
Viszont Amerikában volt felmérés is, ahol pont az jött ki, hogy a jól keresők többsége fizetni több adót, ha azzal segítené a társadalmat.
"ha mzp megnyerte volna és bevezeti a progressziv adót, orrba is vertem volna valakit"
Kezd mondjuk magaddal, ha olyan ostoba vagy, hogy azt képzeled, hogy rád vonatkozott volna.
"Nem adóztatják agyon az alacsonyabb bèreket, %-ban ugyanazt vonják"
A kettőnek nincs köze egymáshoz. Az hogy agyonadóztatják az nem függ attól, hogy a jobban keresők mennyi adót fizetnek.
"Az a rendszer sokkal jobban kedvezett a fekete munkának, mint a mostani, mert egyszerűen se a dolgozónak, se a munkáltatónak nem èrte meg a magasabb bejelentès."
Mivel rosszul volt kidolgozva, de ez nem a progresszív adózás ellen szól, hanem az adott rendszer ellen. Ha olyan átmenet van a két kulcs között, hogy mindig többet vigyen haza, akkor nem lesznek ilyen gap-ek.
Egyébként MINDIG jobban megéri ilyen alapon minimálbérre bejelenteni az embert, mivel akkor fizet a legkevesebb adót most is.
De egyébként a többség ezzel pont, hogy sosem élt, és amúgy oktatással meg is lehetne oldani, hogy ne olyan ostobák legyenek az emberek, mint a kollégád.
"Fogy a magyar, próbálják ösztönözni a gyermekvállalási hajlandóságot"
A születések száma és a halálozások száma között kb. 30-40 ezer a különbség. Pont annyi, amennyi ember az EU jelentése szerint meghal a rossz oktatás miatt.
Vagyis ez egy megoldható probléma lenne, csak nem akarják.
Egyébként a születési számok, amik elsősorban nőttek és a fidesz nagyszerű oktatáspolitikájának köszönhető, az a tinédzserkori terhességek száma.
"Nyílván, hisz sokkal több kiadás is, gond meg minden."
Több autót fenntartani is több kiadás. Sőt, nagyob hazát felfűteni is. Több kiadás TV-n túl netre is előfizetni. Az is több kiadás, ha valaki egy fűtött medencét tart fenn.
Nagyon sok minden több kiadást jelent, de emiatt ezeket nem támogatni kellene.
Pont az lenne a lényeg, hogy felelős emberek jöjjenek ki az iskola padból, akik a saját jövedelmük alapján el tudják dönteni, hogy mi fér bele anyagilag és mi nem.
A gyerekvállalásnak nem anyagi haszonnal kellene járnia.
"Aztán a nyaralás"
Nagyon cuki, hogy ilyen gondjaid vannak, amikor a többség nem vagy csak alig nyaral.
"Ingyen van az érettségi és az egyetemen is vannak állami helyek. Sőt a szegényeknek van koli is."
A minőségi oktatás nincs. Valamiért a bp-i iskolák vannak a top helyen.
Jelenleg alkalmatlan az oktatásunk arra, hogy felzárkóztassa a lemaradott családok gyerekeit. Az emberek nem választják, hogy funkcionális analfabéták legyenek.
"Sokgyyerek? Már nem azért, de amíg valaki minimálbéres, az minek vállal sokgyereket addig, amíg csak ennyi pénze van?"
Igen, ez választás kérdése. Véletlenül sem arról szól, hogy szar a szexuális felvilágosítás az iskolában, és a fogamzásgátlás pénzbe kerül.
Huhh, hát te nagyon nem vagy tisztában azzal, hogy mi a helyzet vidéken.
És még az ellenzékieket belpestizik...
"Milyen felelősségről beszél? Mindenki magáért meg a családjáért felelős. Engem nem érdekel, h a szomszéd csak netto 133 keres"
Jó, akkor majd ne érdekeljen akkor se, amikor bekattan az alacsony bére miatt és le akar téged és a családodat kaszabolni.
"magának csinálta"
Pontosan, ő döntötte el, hogy a kormány szarja le és hagyja magára, amikor iskolába járt.
Hgoy lehet valaki akkora féreg, hogy tizenéves gyerekeket hibáztat?!
Szánalom ez az ország...
"A saját fizetésemet én is magamnak csináltam"
Egyébként ez bizonyítottan nem igaz.
Tény, hogy ma jelenleg a fizetést elsődlegesen az befolyásolja, hogy ki hova született, nem pedig az egyéni adottságok.
"tanulatlanok"
A kommented alapján te már így is elég tanulatlan vagy.
"tőlük nem sajnálom, mert több személyre eleve több pénz kell és a pénz a munkavállalónál marad"
Nagyobb házra is több pénz kell.
Több autóra is több pénz kell.
Drágább telefonra is több pénz kell.
Nagyobb marhaságot nem tudsz mondani? :D
"Viszont a többkulcsos adó azt jelentené, h a jobban keresők vannak megbüntetve és meg az államnak a többlet adójuk."
Egyrészt, nem, a progresszív adó azt is jelentheti, hogy aki kevesebbet keres az kevesebb adót fizet, vagyis nem lenne senki büntetve.
Másrészt, csak akkor gondolja valaki büntetésnek, ha nagyon ostoba. Egyébként felfogja, hogy mi az értelme.
Ma jelenleg a 210 év kell egy szegény család felzárkózásához.
Vagyis ennyi ideig fizeted ennek a családnak a támogatását, ahelyett, hogy ma kicsit többet fizessenek páran, következő generáció már felzárkózna és a következő 160 évben egy forintot nem kellene erre költeni.
Aki értelmes, tudja, hogy ez egy hosszútávú befektetés. Persze aki leszarja a gyerekeit, azok életét, azt nem fogja ez se érdekelni.
"Kimondott ilyet? Tanuljanak valami normálisat"
Hogy? Hallgatlak? Egy funkcionális analfabéta, aki az oktatási rendszerből így jött ki, az mit is tud elérni?
"A jobban kereső eleget szenvedett azért, hogy jobban keressen."
Jah, te nagyon megszenvedtél, amikor hajnali egyig kellett tanulnod. Biztos az éhező gyerekeket a fűtetlen házban jól érzik magukat és nem szenvednek.
Ekkora férgeket, akik még a valóságot is eltagadják...
2014-ben 200 ezer gyerek élt olyan házban, amiben nem volt áram.
Neked közöd nincs a magyar valósághoz. Inkább ne is szavazz a amgyar választásokon, mert láthatóan nincs meg a kellő tudásod, hogy felelősségteljes döntést hozz.
"A tanárok tudták előre, h mire vállalkoznak"
Az előbb meg érv volt, hogy mennyit szenvedtek, akik sokat tanultak, meg azért tanultak, hogy jól keressenek. Most meg hirtelen már ez se érv.
Nem baj, fő a következetesség. :DDD
Szánalmas...
"Az ilyeneket nem tudom sajnálni."
Jó, aki meg azért tanult, hogy jól keressen, az meg legyen szépen tisztában, hogy neki kell felhúznia a szegény réteget. Aki azért panaszkodik, az meg is érdemli.
ITt csak a te logikádat alkalmaztam.
"Ha tízszer annyit keresek mint te tízszer annyi adót fizetek."
Egyébként pont nem.
Amint tudsz félretenni már nem igaz az állítás.
Ha tudsz félretenni és nem vagy ostoba, akkor nem akarod, hogy a pénzed elértéktelenedjen, illetve adott esetben hasznot is szeretnél belőle, így befekteted. A befektetés utáni nyereség pedig alacsonyabb adóval rendelkezik, illetve bizonyos esetekben nulla adót kell fizetni.
"Az átlag tanár br 360.000-et keres..A 2.adókulcsót br.250.000 felett akarták meghúzni"
Hazugság.
Magasabb adókulcsot nem akartak bevezetni, csak alacsonyabbat. Senki nem adózott volna többet, csak lettek volna, akik kevesebbet adóznak.
"A br 950-es megdolgozott azért a pénzért, nem kéne büntetni azért, mert a br 200-as meg nem csinált semmit."
A tanár is megdolgozott a több pénzért, ő még is le van szarva, vagyis az érved majd akkor állja meg a helyét, ha kimegy a tanárokkal tüntetni kb. 2 millió ember.
Addig ez csak gerinctelen mentegetőzés, miközben a tanárok többet dolgoznak ,mint te.
"Az emberek 4.alkalommal szavazták meg a kormányt "
IGen, az emberek. Azok.
Mert véletlenül sem mondta ki a bíróság már 2014-ben is, hogy csalt a fidesz. :D
Azért ez a valóság tagadás nem semmi. :DDD
A fideszre az a réteg szavaz, akinek az olvasással gondjai vannak, egy adórendszert pláne nem tud értelmezni.
Menj le szépen falura, ahol magas volt a fidesz támogatottsága és kérdezd meg, hogy szeretnének-e több pénzt kapni ott az emberek a gazdagok kárára. Mind azt fogja mondani, hogy igen, mivel nem az adórendszer alapján szavaztak most sem.
"A szemét villamosmérnök meg a sebész, amiért tanult meg leckét írt"
Mármint akinek volt áran és fűtés a házában, hogy tudjon kényelmesen tanulni, miközben más gyerekeknek ez nem adatott meg, és ezért szeritned az a gyerek, aki gyerekként éhezett és fázott, az éhezzen és fázzon felnőttként is.
Uhh, ekkora férget mint te... Ritkán látni.
"nem csináltak semmit, csak megkívánták"
Igen, a tanárok lószart sem csináltak. :DDDD
"bba miért nem gondoltok bele, hogy mekkora szociális érzéketlenség azt b@aszogatni és gazdagnak csúfolni, aki meg meri keresni szorgalmasan az átlagbér dupláját?"
A szociális annyit jelent, hogy a többség, a társadalom érdekét nézik. Ha neked egy kicsit többet kell fizetned, ami kb. meg se látszik a megélhetésed színvonalán, hogy a társadalom jobban járjon, az pont, hogy szociális érzékenység és nem érzéketlenség, mivel a társadalom érdeke volt szemelőtt tartva.
Akkor lenne szociális érzéketlenség, ha azért kellene több adót fizetned, hogy többet lopjon a fidesz pl.
"miközben csak a gyerekét akarja magántanárhoz járatni, hogy esetleg belőle is átlag feletti képzettségű ember legyen"
A "belőle is" szófordulat arra utal, hogy te az vagy, de nem vagy az és ez a kijelentés bizonyítja.
Ha átlag feletti képességű ember lennél, akkor tudnád, hogy az lenne a legjobb, ha a közoktatás lenne olyan szinten, hogy a gyereked lehessen átlag feletti.
Továbbá itt eddig az volt az érv, hogy mennyire fel lehet zárkózni a közoktatásból a szegényeknek, most meg hirtelen már magántanár kell hozzá.
Vagyis beismered, hogy az oktatás erre alkalmatlan, vagyis szükséges lenne több kulcsos adórendszerre.
Egyéébként meg, ha tényleg átlagon felüli lenne a szülője, akkor nem lenne szüksége magántanárra sem, mivel a szülő fel tudná húzni.
"visszataszítóak vagytok"
Inkább te.
Elmondod más szépen próbálkozzon felzárkózni a szar oktatásban, amiben te is tudod, hogy nem lehet, és közben te magántanárhoz vinnéd a gyereked, ahelyett hogy fizetnél kicsit többet egy normális közoktatásért, ami azzal járna, hogy neked nem kell magántanárt fizetned és még a szegényeknek is több esélyük lenne.
Elég féreg dolog.
"zsebében turkáló büdös kommunisták megengedik neki, oké, picim?"
Mondja ezt az, aki a komcsi gazdaságpolitikával rendelkező fideszre szavazott. Az árstop meg ilyen szarságok a komcsik alatt voltak, remélem tudod.
"Átlagon felüli képességű..." Aha, kevés ostobább emberrel találkoztam, aki értelmesnek meri hazudni magát...
Folyt.köv.
"Szerintem a mostani egy működő megoldás"
Attól függ, mint hívsz működőnek. A rabszolga tartás és sokáig ment, akkor az is működő volt?
"Nem azokról beszéltem, hanem az ingyenélőkről."
Nem, te az alacsonyabb fizetésűekről beszéltél, ezért fáj neked ha neked többet kellene adóznod és az alacsonyabb fizetésűeknek kevesebbet.
SEnki nem ingyenélőkről beszélt. Kizárólag te, mivel csak így tudod legitimálni a gerinctelen viselkedésedet.
"ezzel kampányoltak a balok most is pl. a "meg kell emelni a családi pótlékot" címszó alatt."
Nem, nem kampányoltak sehol SZJA emeléssel, sőt, kifejezetten azzal kampányoltak, hgoy nem lesz adóemelés.
De te olyan átlag feletti képességekkel rendelekzel, hogy ezt se sikerült felfognod. :DDDD
"Aki alacsony bérért dolgozik, az majd eldönti maga, hogy az neki mekkora probléma."
Akkor viszont ne panaszkodj, amikor a gyereked kaszabolja le valaki, mert funkcionális analfabétaként jött az iskolából, az állam nem segített neki, magától meg nem tudott tanulni.
"Amúgy emelkedik évről évre a minimálbér, meg az átlagbér is"
Az infláció meg megeszi.
"Lehet szépen kipróbálni, hogy milyen áldozatos munkával és mennyi szorgalommal lehet átlag felett keresni"
A tanári munkához képest kb. nulla munkával keresem a bérük többszörösért, miközben tudom, hogy adott esetben a tanár ismerőseim simán dolgoznak hajnali 3-ig is, hogy dolgozatokat javítsanak.
Szóval nem, te nem tudod, hogy milyen áldozatos munkát végezni.
"garantálom, hogy nem fogod magad gazdagnak érezni"
Én annak érzem magam.
"és nem akarsz majd önként lemondani a pénzed egy részéről sem azért"
Én de, ha azzal a társadalmat segítem, akkor igen, megteszem.
És főleg mert vagyok annyira értelmes, hogy tudom, hogy ez hosszútávú befektetés.
Persze ehhez kormányváltás kell, hogy végre elkezdjék rendbe tenni a dolgokat.
"multis alkalmazott meg benn van péntek este is 8-ig, hogy aztán éjfélig forgolódjon az ágyában, ha nem sikerül valamit megoldani"
Multinál dolgozom. Eddig sosem kellett túlórázni, jól fizetnek, a juttatások is baromi jók, a céges kultúra is kiemelkedően jó és a kollégáim is jó fejek.
A végeztem az aznapi munkával, akkor nem is gondolkodom rajta és nem is várják el.
Te szar helyen dolgozol és ezt akarod leverni másokon, hogy nem tudsz normális munkát találni.
Pár az értelmi képességeidet látva, megértem. :)
"mintha azt ő ajándékba kapná b@zmeg"
Elég sok mindenkihez képest ajándékba kapja.
Leginkább azokhoz képest, akiket ingyenélőknek hívtál, csak azért mert nem szarják le a következő generációt, mint te.
"Tényleg nem fogjátok fel, hogy miért utálták ezt az emberek, míg a ti kedvenceitek voltak kormányon?"
Az érdekes dolog az, hogy sosem volt ilyen kormány kormányon. Ebből látszik, hogy mennyire ostoba vagy, mert egyáltalán nem fogod fel, hogy mit magyaráznak neked emberek.
Elképzelsz valami szar helyzetet, ami neked nem tetszik és azt képzeled, hogy más azt akarja.
Takarodj már ki külföldre! Az árstop bevezetése után londoni ismerősöm írt, hogy 6-ból 4 termék ott olcsóbb, és úgy, hogy 3-szoros bérek vannak.
Hogy lehetséges, hogy nyugaton magas bérek mellett arányaiban alacsonyabbak a termékek árai, jobb minőségű az oktatás és egészségügy és progresszív adózás van?
Na? Mindenki hülye nyugaton? Akkor miért nálunk megy szarul minden?
#46#47
Teljes mértékben Egyettértek veled.
Azért van pár szenzációhajhász abban a 46-ban, főleg ez, ami a témához kapcsolódik:
"A progresszív adó nem csak azt jelenti, hogy a jól kereső többet fizet, hanem jelentheti azt is, hogy az alacsony jövedelműek kevesebbet."
Vagyis a többet kereső többet.
Fogjátok már fel, a többet kereső még azonos százalék mellett is többet fizet. Amit az idézett hozzászólás említ, hogy ugyanannyit fizet mindenki, az ugyanakkora arányt jelent, nem kell kiforgatni mások szavait.
"Azért van pár szenzációhajhász "
Kizárólag tényeket írtam.
"Fogjátok már fel, a többet kereső még azonos százalék mellett is többet fizet"
Jah, ezzel érvelt más is, amíg be nem írta véletlenül, hogy most igazságos, amikor "ugyanannyit" fizetnek.
Kvázi ő sem gondolja komolyan, hogy többet fizetnek.
"az ugyanakkora arányt jelent, nem kell kiforgatni mások szavait"
Nem forgattam ki, azt idéztem, amit írt, ami mellesleg szintén nem igaz.
Tegyük fel, hogy van, aki bruttó 200 ezret keres és van aki 2 milliót.
A hónap végére a 200 ezres valószínűleg a teljes fizetését elkölti, ami után adózik kb. 55%-ot.
Ha a 2 milliós fizetésű a teljes jövedelmét elkölti, akkor igaz lenne, de jó eséllyel félre tesz. Csak valószínűleg ő félretesz, és mindent amit félreteszel, azután nem adózol ÁFÁ-t, vagyis kevesebbet adózik a gazdak.
Ahogy továbbá már fentebb írtam, ha pedig részvényeket vesz vagy egyéb más befektetést használ, akkor adott esetben még kevesebbet adózik.
Tehát ez tény, hogy hazugság.
És igen, egyébként ebből kifolyólag el tudunk érni egy pontot, amikor már nominálisan is kevesebbet adózik, pl. ha teljesen a részvényekből él.
Vagyis hosszútávon a szerinted igazságos adózás pont oda jut, hogy a gazdag nem fizet semmit (mivel 5 év után a részvények nyereségére nem kell adózni), míg a szegény nem jutott sehova, mivel nem tud félretenni.
Ez a te nagyon fair modelled. Elég gerinctelen, mit ne mondjak.
Továbbá igen, ez még mindig egy látlelet arról, hogy ez a jól kereső réteg mennyire ostoba, ha nem fogja fel a hosszútávú előnyeit számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!