Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha olyan jó a Fidesz akkor...

Ha olyan jó a Fidesz akkor miért van agyon adóztatva a minimálbér?

Figyelt kérdés

Hatalmas összegeket vonnak le a minimálbérből adó formájában, holott azt hangoztatják hogy ha munka van minden van. Ami hatalmas hazugság ilyen hatalmas adók és alacsony bérek mellett.

Miért van az hogy az egy-gyerekesek alig kapnak valami támogatást a több gyerekeseket meg tömik pénzzel?

Vagy a bérek esetében! Miért az alacsony béreket adóztatják agyon, míg a magasabb béreknél kevésbé??

2022. ápr. 6. 08:30
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 anonim ***** válasza:
20%
Mindenki egyenlően adózik..Én fejlesztő vagyok havi nettó 1.6 misit keresek.Nekem százalékosan ugyanannyit vonnak.Ez igazságos.Miért adóztassák jobban azt aki nem egy lusta disznó s tanult?Nekem csak az adóm több mint a minimalbéresnek 1 havi jövedelme..
2022. ápr. 6. 08:32
 2/61 anonim ***** válasza:
87%

#1 tegnapelőtt még 2 diplomas gazdasági szakember voltál 🤣

Egyébként nem, nem adózik mindenki egyenlően.

Most ha lőrincet és a haverokat nem is vesszük ide, akkor is például a gyerekesek sokkal kevesebbet adóznak, a 25 év alattiak is valamivel kevesebbet, akik friss házasok, azok is kevesebbet.

2022. ápr. 6. 08:45
 3/61 anonim ***** válasza:
75%
Mert kell kampányra, hogy a fidesz örök időkig hatalmon maradhasson.
2022. ápr. 6. 08:51
 4/61 anonim ***** válasza:
9%
A gyerekes gyereke meg majd ki fogja termelni a gyerektelen nyugdíját..Egyenlôen adózik mindenki..Csak egyes rétegek az adót visszaigénylehetik..Képzeld ha vállalkozóként átalányadózól akkor mellékállásban 2 millióig adómentes..Na bumm.De pörgeti a gazdaságot .Értéket teremt..Oks.Akkor a gyermekes ne kapjon adókedvezményt..De akkor számoljuk fel a nyugdíjat teljesen..Mindenki annyit kapjon csak amemnyit befizetett!A gyerekeseknek meg a gyerektől levont tb felét is megkapják mert gyereket nevelni..Azért ne haragudj de engem is feldühit hogy egy senki aki egész életében minimálbért kap utána ha nyugdijas lesz akkor a diplomás fiam adója tartja el..Semmi részt nem vett a nevelésében oldja meg..Ha a minimálbéres csak a 40 év alatt befizetett tb-t kapja meg az neki durván 1.5 évig elég..Utána oldja meg.Lehetett volna takarékoskodni..Kezd idegesítő lenni hogy az aluliskolázott buta minimálbéres réteg rajtunk középosztályon élősködik mint egy kullancs..Amikor beteg lesz a szar kis TB-je egy betegbeutaló nem lehet elég..Meg lehet nézni a TB történetbe mennyi egy vizsgálat..Azt is a központba tőlem vonják,mert csak a TB-m több mint a minimalbér.
2022. ápr. 6. 08:52
 5/61 anonim ***** válasza:
68%
Mert közös teherviselés van. Miért csak a nem minimálbéreseknek adózni? Senki se mondta, h elégedjél meg a minimálbérrel, lehet munkát váltani vagy költözni az országból, ha nem tetszik valami.
2022. ápr. 6. 08:54
 6/61 anonim ***** válasza:
27%
Utolsó teljesen igazad van.Üdv a kapitalizmusban..Aki nem tanult egyetemen vagy szakmát,így járt..
2022. ápr. 6. 08:55
 7/61 anonim ***** válasza:
25%

#1 - Miért van több mint 100 országban progresszív jövedelemadó, függetlenül attól, hogy jobb vagy bal oldali a kormány és kb 3-ban egykulcsos?

Tudom, hogy mi vagyunk a legokosabb nemzet a világon, de ha csak mi ülünk fordítva a lovon, azon azért érdemes lenne elgondolkodni, hogy miért van.

A progresszív SZJA az igazságos társadalmi szinten.

Azt kell jobban adóztatni, akinek megtakarításai vannak, nem azt, akinek hónap végére egy fillérje se marad.

Nem tartom jó ötletnek a minimálbér adómentességét, de 500bruttó felett egy 25%-30%-os második kulcsot igen. Nem kell szétadóztatni, aki átlagfizetés fölött keres, de a közteherviselésből a felső 3decilis (akibe én is tartozom) jobban kiveheti a részét.

2022. ápr. 6. 08:59
 8/61 anonim ***** válasza:
100%
7, így is jobban kiveszi a részét, mert összegszerűen többet adózik. Nem kell még pluszban terhet tenni rá, mert kezdenek majd beindulni a csalások.
2022. ápr. 6. 09:03
 9/61 anonim ***** válasza:
76%

"Én fejlesztő vagyok havi nettó 1.6 misit keresek.Nekem százalékosan ugyanannyit vonnak"

Jó, akkor én meg 100 milliárdos vagyok, nem dolgozom. Kizárólag osztalékból és részvény kereskedésből élek. Ezek után az adó 15%, ami kb. fele annak, amit mások fizetnek.

Nagyon igazságos. :)

"Ez igazságos."

Nem az, a társadalmi együttélésnek pont az a lényege, hogy egy közösségben éltek, feleltek egymásért, aki jobban keres, az többet tesz a közösbe.

A logikád alapján, aki kevesebbet keres az meg azt fogja mondani, hogy "hát én kevesebbet keresek, mégis ugyanazok a törvények vonatkoznak mindkettőnkre, ezzel nem értek egyet úgy, hogy megtámadom a 1.6 milliót kereső fejlesztőt".

"Miért adóztassák jobban azt aki nem egy lusta disznó s tanult?"

Igen, a 6 évet tanult tanárok lusta disznók.

Te nagyon ostoba vagy. Mit fejlesztesz? Kutyaszart?

Másrészt, ha tényleg fejlesztő lennél, akkor lennél annyira értelmes, hogy a jelenlegi oktatási és szociális rendszerünk nem biztosít mindenkinek ugyanolyan lehetőségeket. Ha te is az Alföldön a semmi közepén egy kis szegény faluban nőttél volna fel, akkor nem fejlesztő lennél, mivel otthon nem láttál volna példát arra, hogy a tudás érték.

Amíg pedig nincsenek egyenlő esélyek, addig nem az adott ember volt lusta disznó, hanem ezt tanulta el a környezetétől.

2022. ápr. 6. 09:09
 10/61 anonim ***** válasza:
17%
Utolsó Fejlesztő vagyok..Mobilis..Ha bevezetnék a 30% SzJa vagy 40% Szja már másnap olyan országba mennék ahol nem kell ennyit adózni s akkor az eddigi 16% helyett 0-t kapna a büdzsé..Vagy közölném a főnömömmel hogy akár az alsóbb szintek béremelési terhére is,de ha nem emeli annyival a fizum hogy ne érezzem meg akkor felmondok..2010 előtt ez volt..A minimalbéreseknek évekig nem igazán emeltek mert a felsőbb szinteket kellett szinten tartanak..Mivel ha egy droid kiesik az pótolható..Egy szakember nem..Ezt orvosolta az Orbán-rendszer
2022. ápr. 6. 09:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!