Ha olyan jó a Fidesz akkor miért van agyon adóztatva a minimálbér?
Hatalmas összegeket vonnak le a minimálbérből adó formájában, holott azt hangoztatják hogy ha munka van minden van. Ami hatalmas hazugság ilyen hatalmas adók és alacsony bérek mellett.
Miért van az hogy az egy-gyerekesek alig kapnak valami támogatást a több gyerekeseket meg tömik pénzzel?
Vagy a bérek esetében! Miért az alacsony béreket adóztatják agyon, míg a magasabb béreknél kevésbé??
#1 tegnapelőtt még 2 diplomas gazdasági szakember voltál 🤣
Egyébként nem, nem adózik mindenki egyenlően.
Most ha lőrincet és a haverokat nem is vesszük ide, akkor is például a gyerekesek sokkal kevesebbet adóznak, a 25 év alattiak is valamivel kevesebbet, akik friss házasok, azok is kevesebbet.
#1 - Miért van több mint 100 országban progresszív jövedelemadó, függetlenül attól, hogy jobb vagy bal oldali a kormány és kb 3-ban egykulcsos?
Tudom, hogy mi vagyunk a legokosabb nemzet a világon, de ha csak mi ülünk fordítva a lovon, azon azért érdemes lenne elgondolkodni, hogy miért van.
A progresszív SZJA az igazságos társadalmi szinten.
Azt kell jobban adóztatni, akinek megtakarításai vannak, nem azt, akinek hónap végére egy fillérje se marad.
Nem tartom jó ötletnek a minimálbér adómentességét, de 500bruttó felett egy 25%-30%-os második kulcsot igen. Nem kell szétadóztatni, aki átlagfizetés fölött keres, de a közteherviselésből a felső 3decilis (akibe én is tartozom) jobban kiveheti a részét.
"Én fejlesztő vagyok havi nettó 1.6 misit keresek.Nekem százalékosan ugyanannyit vonnak"
Jó, akkor én meg 100 milliárdos vagyok, nem dolgozom. Kizárólag osztalékból és részvény kereskedésből élek. Ezek után az adó 15%, ami kb. fele annak, amit mások fizetnek.
Nagyon igazságos. :)
"Ez igazságos."
Nem az, a társadalmi együttélésnek pont az a lényege, hogy egy közösségben éltek, feleltek egymásért, aki jobban keres, az többet tesz a közösbe.
A logikád alapján, aki kevesebbet keres az meg azt fogja mondani, hogy "hát én kevesebbet keresek, mégis ugyanazok a törvények vonatkoznak mindkettőnkre, ezzel nem értek egyet úgy, hogy megtámadom a 1.6 milliót kereső fejlesztőt".
"Miért adóztassák jobban azt aki nem egy lusta disznó s tanult?"
Igen, a 6 évet tanult tanárok lusta disznók.
Te nagyon ostoba vagy. Mit fejlesztesz? Kutyaszart?
Másrészt, ha tényleg fejlesztő lennél, akkor lennél annyira értelmes, hogy a jelenlegi oktatási és szociális rendszerünk nem biztosít mindenkinek ugyanolyan lehetőségeket. Ha te is az Alföldön a semmi közepén egy kis szegény faluban nőttél volna fel, akkor nem fejlesztő lennél, mivel otthon nem láttál volna példát arra, hogy a tudás érték.
Amíg pedig nincsenek egyenlő esélyek, addig nem az adott ember volt lusta disznó, hanem ezt tanulta el a környezetétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!