Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha olyan jó a Fidesz akkor...

Ha olyan jó a Fidesz akkor miért van agyon adóztatva a minimálbér?

Figyelt kérdés

Hatalmas összegeket vonnak le a minimálbérből adó formájában, holott azt hangoztatják hogy ha munka van minden van. Ami hatalmas hazugság ilyen hatalmas adók és alacsony bérek mellett.

Miért van az hogy az egy-gyerekesek alig kapnak valami támogatást a több gyerekeseket meg tömik pénzzel?

Vagy a bérek esetében! Miért az alacsony béreket adóztatják agyon, míg a magasabb béreknél kevésbé??

2022. ápr. 6. 08:30
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
79%
A lusta mindig tud kifogàst hogy miért nem tanult..Világvégén levő szabolcsi faluból származom..Nem voltam lusta..Ennyi .
2022. ápr. 6. 09:20
 12/61 anonim ***** válasza:
27%

Jó, csá.

Megnézem, hogy melyik országban fognak emberként tekinteni rád, amikor úgy mutatkozol be, hogy "XY vagyok, azért léptem le, mert tőlem bele is dögölhet a másik, én több adót azért se fizetek".

Az ilyet a keleti, puha diktatúrákban nézik el. Nyugaton kiutálnak ugyanúgy.

És egyébkétn a legtöbb helyen több kulcsos adó van. Pl. az EU-ban összesen kb. 3 helyen van egykulcsos adó és érdekes módon mégse menekülnek az emberek, szóval mrá a feltételezésed is nevetséges.

"Mivel ha egy droid kiesik az pótolható..Egy szakember nem..Ezt orvosolta az Orbán-rendszer"

Akkor nem lenne szakember kb. egyik nyugati országban sem. Ezért hülyeség még mindig, amit mondasz.

Tehát mégegyszer, azért mert ostoba vagy, még más nem az.

Egyébként meg én is fejlesztő vagyok, csak nem egy gerinctelen szar, mint egyesek. :)

Csak én nem a lusta kifogásáról beszélek, hanem kutatásokról.

Ez pont egy olyan terület, amit a szakértők előszeretettel vizsgálnak és azok a tények, amiket leírtam.

Nem lusták, hanem a rendszer szar.

Erre egyébként bizonyíték, hogy érdekes módon mondjuk finnországban nem ilyen állapotok vannak.

2022. ápr. 6. 09:30
 13/61 anonim ***** válasza:
19%
Többen vannak a kevesebbet keresők, mint a sokat keresők. Plusz a Fideszesek is a felső tartományban vannak, nem ritkán milliós havi fizetésekkel. Hát jóhogy nem akarják magukat megadóztatni még jobban.
2022. ápr. 6. 09:37
 14/61 anonim ***** válasza:
71%

#7. Hát ez tényleg tök jó érv, ha a 100 nagyobb, mint a 3, akkor ők győztek. :))

"egy közösségben éltek, feleltek egymásért, aki jobban keres, az többet tesz a közösbe."

Épp ez az b+, hogy többet tesz bele, hányszor kell még, hogy leírja? :D A feleségem több, mint háromszorosát keresi az átlagbérnek, de nálunk sem folyik a csapból háromszor olyan meleg víz, meg hozzánk sem ér ki harmadannyi idő alatt a mentő. Bizony, ahogy a fejlesztő is írja fentebb, annál igenis nincs IGAZSÁGOSABB jövedelemadó-rendszer, amikor mindenki egy kulccsal, ugyanannyit fizet, nálunk ez még ráadásul kedvezményekkel csökkenthető. Aki minimálbért keres (tudnám amúgy, hogy ki a f@szt érdekel a minimálbér, még a minimálbérre bejelentettek jórésze is csak papíron kap annyit), az úgy segíthet magán, ha tanul vagy releváns tapasztalatot gyűjt és elkezd szépen magasabb fizetéséért dolgozni. Ebbe az államnak épp nem kell beleszólnia, pl. adómentes minimálbérrel meg főleg nem, mert akkor néhány multis alkalmazotton kívül már másnap mindenki minimálbérre lenne bejelentve, a többi meg menne szélén zsebre, mint a boldog szoci időkben. De tök jó lenne, mert a pályakezdő mérnök már megint adózhatna második kulccsal, mert 4 év BME-s szopás után merészel akár bruttó 300-as kezdőfizuért elhelyezkedni, miközben a BMW-ből kikönyökölő, kopasz "építési vállalkozót" nem firtatjuk, miért csak minimálbért "keres". Köszi srácok, ezeket már kipróbáltuk és nem véletlenül szavazatuk le a francba... nagyon nem volt jó időszak.

Amúgy én és a feleségem pont egy alföldi kistelepülésen töltöttük a gyerekkorunkat, az ő szüleinek konkrétan érettségije sincs, és hatalmas lumpenproletárok. A lányuk mégis tudott jó szakokon tanulni, és elmondása szerint éppen az adott neki kellő motivációt, hogy ő nem akart úgy élni, mint ahogy náluk volt megszokott...27 évesen kapta meg az első hétszámjegyű fizetését, és ha meghallja, hogy progresszív SZJA, rohan is a Fideszre leszavazni. Ez van.

2022. ápr. 6. 09:40
 15/61 anonim ***** válasza:
69%
A progresszív SZJA igazságtalan. Nem azért tanultam többet, h többet adózzak, mint az aki megelégedett egy 8 általánossal.
2022. ápr. 6. 09:44
 16/61 anonim ***** válasza:
65%
Úgy néz ki aki tanult vagy dolgozik az igazságosnak tartja a rendszert..Megint csak azok balhéznak akik nem tanultak,vagy az a baloldali aki most kapta a 4.pofont.
2022. ápr. 6. 09:47
 17/61 anonim ***** válasza:
24%

Mert mindenki megteheti, hogy tanul? A csomó minimálbéres, közmunkás, sokgyerekes, egyedülálló biztosan meg tudja oldani ezt. Én alapból nem tartom igazságtalannak azt, hogy aki többet keres, többet is fizessen. A közmunkát széjjel adóztatják, de aki milliókat keres, az nem nagyon érzi meg. Mert több marad neki. Mondjuk ösztönző lehet sokaknak, hogy ne ragadjanak le az 58 ezernél. A rendszeren mindig lehet javítani. Ha tenni akaró emberek ülnének a megfelelő helyeken, nem tartanánk itt.

Ha mindenki tanulna, és pl diplomával rohangálna, illetve ilyesmi munkákat akarna végezni, akkor jól működne szerinted a rendszer? Mindig kellenek kevesebbet keresők, meg kellenek olyanok, akik többet. Vezetők, illetve alkalmazottak. De amíg a vezető folyamatosan új járgányt vesz, a házába szaunát rakat, bizniszel itt-ott, addig a szegényebb ember örül, ha kijön a hónapban. A gyereket is kell etetni, illetve ruházni. A rezsit kell fizetni. Ha közbejön valami nem várt költség, akkor meg sz.pás van. A gazdag ezekkel könnyebben megbírkózik, mert van miből.

2022. ápr. 6. 09:52
 18/61 anonim ***** válasza:
80%
Most lett br 750 a fizum, ha mzp megnyerte volna és bevezeti a progressziv adót, orrba is vertem volna valakit. Nem azért szenvedtem ennyi fizuért, h után többet adózzak belőle.
2022. ápr. 6. 09:52
 19/61 anonim ***** válasza:
100%

"Miért van az hogy az egy-gyerekesek alig kapnak valami támogatást a több gyerekeseket meg tömik pénzzel?

Vagy a bérek esetében! Miért az alacsony béreket adóztatják agyon, míg a magasabb béreknél kevésbé??"

Nem adóztatják agyon az alacsonyabb bèreket, %-ban ugyanazt vonják. Nyílván akinek magasabb a keresete többet visz haza, de ez normális is. Most lehetne azon vitatkozni, hogy az mennyire lenne fer, hogyha magasabb adóval súlytanák azt, aki jobb fizetèst tudott kiharcolni magának? .

Mondok egy pèldát. Mi dolgoztunk a több kulcsos adórendszerben is. Aztán már eltöröltèk, de annyira beleivódott a köztudatba, hogy volt olyan munkatársam, aki a fizetèsemelèsnek sem örült különösebben, mert így tuti átkerül a magasabb sávba, ès a "hasznot" elviszi a plusz adó...

Az a rendszer sokkal jobban kedvezett a fekete munkának, mint a mostani, mert egyszerűen se a dolgozónak, se a munkáltatónak nem èrte meg a magasabb bejelentès.

Ami meg a gyerekesek kedvezmènyèt illeti: Fogy a magyar, próbálják ösztönözni a gyermekvállalási hajlandóságot. Èn őszíntèn szólva nem èrtem, hogy az egy hyerekeseknek mièrt sír a szája, hogy jóval kevesebbet kapnak a többgyetekesekhez kèpest. Nyílván, hisz sokkal több kiadás is, gond meg minden. Voltam 1 gyerekes is, most 3 van, ès nagyon èrzem a különbsèget. Pl. Akkor mèg bőven elvoltunk 1 autóval, ráèrtem sètálni, buszozni, akármi. Most bizony fenn kell tartanunk 2 autót, mert annyi a teendő, intèzni való, 3 felè menni èrtük, hogy minden perc ki van számolva, kell a 2 kocsi.... Ès az sem csak abból áll, hogy tankolok.. Bár most az is elèg sok.

Aztán a nyaralás... Egy gyerekkel a szállás kb annyi volt, mintha csak 2en mennènk, mert elalszik a szülőkkel egy szobában, ha beírom a 3 gyereket, legalább a duplájára ugranak az árak. Ès ez mèg csak a szállás. Ès nagyon sok ilyen pèldát tudnèk felsorolni. Azt gondolom, hogy támogatások ide vagy oda, egyáltalán nem vagyunk előrèbb anyagilag, mintha csak egy lenne, sőt! Szóval kár irigykedni ezèrt.

2022. ápr. 6. 09:55
 20/61 anonim ***** válasza:
22%
Ne akart meggyőzni a fejlesztő srácot..20 év körüli gyermektelen budapesti hippi lehet:)Fogalma sincs a felelősségről:)
2022. ápr. 6. 09:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!