Helyretennétek bennem ezeket a dolgokat?
2008ban a valasztásokra nővérem éppen betöltötte a 18at. Emlékszem rá, az egész csaladnak el kellett menni szavazni, még nekem is meg kellett jelennem 12évesen, mert anya és nevelőapám meg volt indulva, hogy le kell váltani a baloldalt, mert az országot veszélyeztetik.
Megvalasztották a fideszt, nevelőapám még pezsgőt is bontott. 12évesen éjfélig a tv elött kellett még nekem is ülnöm, várni az eredményeket.
Azota eltelt pár év, politikáról a család nem nagyon beszélt.
Én 23 évesen (egy családi veszekedés alkalmával) egyik napról a másikra elköltöztem akkor még csak párom, ma már férjemhez.
Tavaly 23 évesen felvettük a babavárót, abbol vettük meg a házunkat.
Nevelőapám már akkor huzta a száját, mert csak azért mentem férjhez, csak azért szülök gyerekeket, mert orbán akarja. Nem ám azért, mert ez az élet rendje. Ők meg 1 fillért nem adtak, magunk oldottuk meg a lakhatásunk, és éltünk inkább ezzel a babavároval (mert gyereket ugye akartunk) mint egy lakáshitellel.
Már a választások elött szováltásba keveredtem nevelőapámmal. Mert a baloldal a jó, csak a baloldal nyerhet, ha a fidesz marad csődbe megy az ország. Ha nem az összefogásra szavazok, ne is menjek többet hozzájuk.
Ma anyával beszélgettem telefonon. Még mindig siratja márkizayt.
Komplett előadást tartott, aminek a lényege, hogy minden fideszes agymosott.
Hogy 2006ban a nagy világválság hatására a gyurcsánynak köszönhető, hogy nem került csődbe. Aztán jött a bajnai és mégjobban kirangatta az országot. Majd 2008ban sajnos elvesztették a választásokat.
Hogy a gyurcsány idején az infláció a válságban sem ment 7%ig, most meg 10%on tartunk.
Olvastak egy cikket, hogy 4hónap mulva egy gazdasagpolitikus szerint államcsődöt jelent a kormány. De ha az ellenzék nyert volna minden más lett volna.
24 éves vagyok. A politika mindig is hidegen hagyott.
En megmondom őszintén, a fideszre szavaztam, mert nekik köszönhetem, hogy lett egy saját ingatlanunk, hogy otttartunk, ahol tartunk.
Nekem az ellenzék egyáltalan nem volt szimpatikus sosem.
Segítenétek abban, hogy anno ez hogy is volt?! Hogy a gyurcsányt tenyleg most ennyire kell isteníteni anyáméknak, mikor kristály tisztán emlékszem, hogy anno hogy kívanták a vesztét.
Neten olvasgattam, de ott természetesen 2 féle variáció van. A baloldalé, és a jobboldalé.
Lásd olajozás, fidesz alatt szűnt meg. Mszp meg nézte mi folyik a hajógyárin, plusz tárgyalt velük h járassanak le fideszeseket. Viktor lecsukta őket és szétverte a nemzetbinztonsági kockázatot jelentő, évtizedes növekedésű maffiát.
Vissza vette a közműveket, bulgária után itt a legolcsóbb az áram és a gáz, kiszorította a külföldi földtulajdonosokat, behívta a mercit pl, munkát adva az elmaradott régióknak. Közmunkaprogram, a romák vissza integrálása a társadalomba. Én se hittem, amíg nem aldöldi fiatal romák nem mondták el, h ez nekik nagyon is kell, mert nincs ott más, és be tudnak ülni a barátnőjükkel valahova férfinak érezve magukat, abból a pénzből amit nem ellopniuk kellett.
Haderőfejlesztés, perfekt. Több forrásból, ide hozva a gyártást stb. Vehetnénk mzp által elavult amcsi technikát is, kiszolgáltatvaagu kat az usanak, mint anno az oroszokkal.
Sose érek a végére, mondjatok valamit 89 óta, amit a baloldal tett. Ja hogy semmi, az nem sok barátaim.
"nemzetbinztonsági kockázatot jelentő, évtizedes növekedésű maffiát."
Ma a maffia az a Fidesz.
"behívta a mercit pl, munkát adva az elmaradott régióknak"
Pontosan. Európa Kínája vagyunk
"romák vissza integrálása a társadalomba"
Gyere el hozzánk Enyingre és megláthatód, hogy milyen sikerült ez a művelet.
"Haderőfejlesztés, perfekt"
Ja csak semmi értelme. Egy nyomorult drónt nem tudtak észre venni és lelőni. Másrészt gyakorlatilag nem a 21. Századi hadviselésre fejlesztenek. Ma egy háborút Drónokkal, ballisztikus rakétákkal és kiber támadással vívják leginkább ezeket nem lehet tankokkal kivédeni.
"Vehetnénk mzp által elavult amcsi technikát is, kiszolgáltatvaagu kat az usanak, mint anno az oroszokkal."
A modernet kell megvenni azt kész.
"Kb. mintha mi vissza akarnánk foglalni Erdélyt meg Székelyföldet és ..."ű
Vagy inkább mintha mi vissza szeretnénk foglalni Székelyföldet, ezért azt hazudnánk, hogy Erdélyben irtják a magyarokat, majd szarrá bombáznánk Bukarestet. Amikor Románia a NATO védelmét kérné, mi ráfognánk, hogy a NATO biztonsági kockázatot jelent ránk nézve, és azt hazudnánk, hogy nekünk meg lett igérve, hogy Románia nem lehet NATO tag. Aztán ha Szlovákia és Szerbia is elkezd rinyálni, hogy biztosan oda is bemegyünk - elvégre ott is a nagy MO területe található - akkor mondhatjuk, hogy Brüsszel kavarja a szart, és nyomja a propagandát, milyen hülyeség már.
Közben meg ott felejtjük magunkat Székelyföldön arra hivatkozva, hogy mi már ezer éve ott voltunk, és Románia nem is létezik, csak a Nyugat csinálta. Persze, ennyi erővel nyilván Olaszország is eljöhetne a Dunáig, mondván Pannonia provincia a római birodalom része, de hát akkor persze szuverén ország vagyunk. Románia meg nem, mert azt tőlünk vették el ugyebár.
Hagyjuk már..
12# a legmodernebb technikát vesszük a németektől harckocsikat, csehektől kézifegyvereket gyártási licencel, izrael fullos legmodernebb vaskupola rendszerét és drónjait is, stb stb
Az amcsik nem adnak modern technikát, se gyártási jogot, se licencet, szervizelni se tudjuk a levedlett eszközök et, nem hogy gyártani ha háború törne ki.
A holdról látszik, h fogalmatlan vagy már ne haragudj.
"izrael fullos legmodernebb vaskupola rendszerét "
Nem, csupán egy radart veszünk de mi a NASAMS rendszert vesszük ami Norvég és az légvédelmi sem mint rakétavédelmi rendszer.
Pontosan milyen drónokat is ? Semmilyen támadó drónra nincsen szerződése a magyar hadseregnek.
"németektől harckocsikat, csehektől kézifegyvereket gyártási licencel"
Ajánlom az Azeri-Örmény konfliktust, hogy mit érnek a tankok a drónok ellen.
"Az amcsik nem adnak modern technikát"
De adnak németek is vesznek tőlük F35 gépeket. Ahogyan pl Franciaország is vesz Amerikai drónokat.
"se gyártási jogot"
Azt is adnak. Japán, Dél-Korea is kapott csak nem kompletten. Hanem bizonyos részeit.
A rendszer az alacsonyan repülő repülőgépek, helikopterek, pilóta nélküli légi járművek, rakéták és tüzérségi lövedékek észlelésére és bemérésére képes.
Idéztem a cikkedből. Ami szerinted nem rakétavédelmi rendszer.ez a legjobb jelenleg a piacon.
Drónból még nem mondták ki, de utalások voltak h az izraelit vesszük. Vagy a török bayraktart, ami olcsóbb, talán jobb opció is. Amcsiból vegyünk egyet, izraeliből 12, vagy törökből 24et? Szerintem az utóbbi. Ne hasonlítsinket a franciákhoz, kis pénz, kis foci
F35 nálunk is esélyes, még nem eldöntött, de baromi drága. Én itt is a több jobb elven vagyok, a lényeget az f35höz nem adják el, a modern érzékelőket, programokat stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!