Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért akarnak sokan elköltözni...

Miért akarnak sokan elköltözni az országból a választási eredmény után?

Figyelt kérdés

Most láttam egy influencer posztját arról, hogy gondolatban ma elköltözött a választás miatt, és alatta sok sok komment ugyanerről. Hogy ők már költözni fognak hamarosan.

Ezek az emberek tényleg elmennek, vagy majd lehiggadnak 2 nap múlva?

Sajàt tapasztalatot is írhattok. Ti is költöztök külföldre?

2022. ápr. 4. 22:34
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

Kb 4 éve a cégem partnercége kihívta a csapatomat, hogy ott élőben csináljuk a munkát és találkozzunk a más országokban lévő csapatokkal akikkel a folyamataink egymásra épülnek.

Ez egy 2 hetes trip volt. Persze a cég fizette, úgyhogy taxiztunk mindenhova.

Mikor mentem haza 2 hét után, a hotelből a Schipolra vezető úton a taxissal szóba elegyedtünk és a nők oktatási helyzetéről beszélt, nyelvoktatási programról meg ilyesmi.

Ferihegyen is kértem egy taxit (ott ugye fixen egy társaság biztosítja ezt).

Egyrészt feltűnt milyen ordas mennyiségű óriásplakát van. Itthon élve megszokja az ember szeme, de elég volt 1-2 hét távol, hogy aztán feltűnjön, hogy kb minden bokorban van egy reklámtábla. Nagyon zavaró volt. És akkor nem is kampányidőszak volt, szóval ez az átlagos mennyiség volt cak.

Ráadásul hazafelé a taxis megjegyezte, hogy "aztbaszod, hát hog ymész már?" utalva egy másik autósra. Meg panaszkodott, hogy "látta? És ilyen hülyékkel van tele az út" meg ilyenek.

Majd a lakóhelyem közelébe érve engem kérdezett, hogy merre kéne innen menni. Mondom nemtom, ha vezetnék, nem taxiban ülnék. Végül belebonyolodott a mellékutcákba és mondtam neki, hogy okés, rakjon ki itt, innen már haza tudok sétálni.

Persze, nem egyetlen taxis alapján kell megítélni a különbséget, de azért eléggé azt éreztem, hogy nem csak térben, de időben is utaztam. Visszafelé.

2022. máj. 4. 11:50
 32/38 NTBS ***** válasza:
34%
Mert csalódottak. Bár én nem tudom mennyivel nőttek volna itthon a fizetések, ha az ellenzék nyer.
2022. máj. 4. 14:16
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

Engem pl. nem feltétlenül a fizetés érdekel, mármint nem ez lett volna az ok amiért szerettem volna ha sikerül a kormányváltás. Szerintem sokan vannak hasonlóan.

2022. máj. 4. 14:36
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

33, dettó, egyetértek.

Sokan a puszta pénzmennyiségben mérik az adott kormány sikerét. És tény, a Fidesz ordas összegeket adott a lakosságnak, főleg az elmúlt fél évben.

Ugyanakkor az, hogy többet keresek, még nem oldja meg azt a kérdést, hogy ki fogja tanítani a gyerekemet.

Azt részben megoldja, hogy hogy oldjam meg, hogy hónapokat kell várnom egy reumatológiai időpontra, vagy hogy még sürgősségivel is hetekbe telik egy CT eredmény megérkezése, hiszen több a pénzem, átmegyek a magánegészségügybe. Deeee mi lenne, ha inkább nem lenne erre szükség?

Szóval nem a fizetések mértékétől lett volna jobb egy kormányváltás. Bár azt is nehéz tagadni, hogy azért sokkal nem lett volna jobb az a töketlen banda sem, de legalább egy változást elindíthatott ovlna:D

2022. máj. 4. 14:51
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Ráadásul a fidesz nem "adott" semmiféle pénzt. Nincs ingyen pénz.

Pl. a rezsicsökkentés nem vonatkozik a cégekre, tehát számukra nagyon nagyot drágult az energia amit nyilván bele fognak építeni az áraikba, hiszen nem szeretetszolgálatként működnek.

Amit nem költ el az egység sugarú lakos villanyszámlára, annyival többet hagy ott az autószerelőnél meg a boltban.

Csak sokan elhiszik(?) hogy az ilyen pénzosztáshoz és kedvezményekhez a fán terem a pénz. :D

2022. máj. 4. 15:15
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
Az a pénz Pakson terem, meg a mátrai erömüben, meg a Fertö tónál épülö hotelben, a Tiborc féle lámpasoron, az új vakcinagyár is tíz pénzt fog termelni vakcinákként, valamint a felcsúti stadionban, a kisvasút is pénzt jár. A sok kilátó ahhoz kell, hogy majd ki tudjunk mászni a rengeteg pénzböl ha már ellepi az országot.
2022. máj. 4. 15:32
 37/38 anonim ***** válasza:
81%
Kedves kérdező, igen jelentem kiköltöztünk;)
2022. jún. 15. 22:47
 38/38 anonim ***** válasza:
79%
Mert nem akarják megvárni, míg az ispánok és vármegyék után a jobbágyságot is újra bevezetik.
2022. júl. 2. 12:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!