Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Erről ki mit gondol? Nyugatabb...

Erről ki mit gondol? Nyugatabbra már tényleg ilyen szinten megy a transz-gender lobbi?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=QIDGdSU_q2M&ab_channel=H%C3%..

Amikről beszámol a nő nagyon súlyos.

2022. febr. 14. 11:26
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:

30: és miért gondolod úgy, hogy a testedet kell a tévképzetedhez alakítani, nem pedig a tévképzetedet helyreállítani a testedhez?

Szerinted totál természetes és normális dolog, hogy át kell magadat műttetni ahhoz, hogy boldog légy? Ilyen még az állatvilágban sincs.

2022. febr. 14. 23:22
 32/41 anonim ***** válasza:
Amióta önmagamként élek azóta szinte megszűnt a depresszióm, és élvezem az életet. És ahogy sokan mások is mondták hogy voltak úgymond átnevelő táborok ahol pl a melegséget akarták "gyógyítani" zéró sikerrel, helyette mégroszabbul érzte magát az illető. És nem véletlenül vannak a pszihiátriai vizsgálatok és a pszihológusnak is ki kell szűrni uogy nincs semmi befojásoló tényező mint pl személységzavar
2022. febr. 14. 23:28
 33/41 anonim ***** válasza:
Állatvilágban pl szájban lévő nyelvre ráfüggő és mesterséges nyelvet képező rákok nőstényei akik vért szívnak el a haltól függnek rá a nyelvre míg le nem rohad, majd miután átvették a nyelv helyét, addig tölti be, míg el nem pusztulnak, de amint ők is elpusztulnak, akkor jön egy hím amelyik átveheti a nöstény hal társa szerepét, kvázi nemváltással: [link]
2022. febr. 14. 23:28
 34/41 anonim ***** válasza:
Egyébként kérdező, még mindig dühös vagy? Még mindig nem elég a pofonok amikett itt kaptál képletesen? Én pl felajánlottam egy ötletet, hogy menj el olyan korábbi klinikai szakpszichológusokhoz és pszichiáterekhez akik korábban a 33-as törvény előtt kiadtak a transzoknak a jogi és műtéti nem váltáshoz szükséges dokumentumokat, és kérdezd meg tőlük, hogy most hasraütés szerűen adták ki a dokumentumokat a 18 év feletti magyar állampolgárokna, vagy elkezdett öngyilkossággal fenyegetőzni a transz páciense (amit nem hinném, hogy ilyen esetben kiadnának egy transznak bármiféle szakvéleményt) vagy pedig megfenyegette őt egy transz, hogy ráküldi az LMBTQI szervezetek képviselőit, (ez pl rendőrségi vagy jogi ügy lenne), ha mondjuk beszélték velük, akkor vedd fel titokban vagy engedélyükkel ezen videókat és töltsd fel egy youtube csatornára. Valószínű azért nem csinálod meg, mert tudod, hogy hatalmas bukás lenne ebből.. mármint nem a klinikai szakpszichológusok és pszichiáterek buknának le, hanem te az ostoba és korlátolt elméletteddel :).
2022. febr. 14. 23:34
 35/41 A kérdező kommentje:
32: és nálad kimutatták a pszichológusok, hogy ez nem személyiségzavar, hanem egy normális dolog? Így kimondták?
2022. febr. 15. 00:28
 36/41 A kérdező kommentje:
33: és jön a haldoki és átoperálja a másik neművé?
2022. febr. 15. 00:34
 37/41 anonim ***** válasza:
Ebből látszik kérdező, hogy kb egyszinten vagy a vakcina ellenesekkel, akik azt hiszik, hogy chipet raknak beléd meg hogy mérgező gáz keletkezik a beadott anyagtól, meg hogy az oltás autizmust okoz... valószínű jó pár általános iskolai biológiai óráról hiányozhattál, de még középiskolában is csak szakmunkásképzőbe jártál, és ott is ellóghattad az összes órát... meg csak zsebhokizhattál, ennyi volt a biológiai tudásod....
2022. febr. 15. 00:55
 38/41 anonim ***** válasza:

Egyébként kérdező, tudod én azért kerülhettem humánökológia szakra, úgy hogy én is szakmunkásképzős osztályból vergődtem át magam szakközépbe, mert volt egy erőteljes érdeklődésem a téma felé és szabadidőmben sok mindenről olvasgattam, révén, hogy otthon pl megörököltem 3 bátyáimtól a könyveket, így pl tudtam az ember okozta fajkihálásokról is, csillagászatról is olvastam, sőt mgújuló energiaforrásokról is olvastam, meg atomenergiáról is, meg úgy érdeklődő voltam, mert pl mikor uszodába jártam gyógyúszásra, akkor már utána olvastam, hogy az épületet termálvízzel fűtik, és én ezt meg is kérdeztem a tanáromtól, ő meg a földgázról beszélt, én meg a geotermikus energiáról beszéltem neki, mind ezt általános iskolás felsőtagozatában.

Tudod van aki utána néz, és szabad idejében is szívesen képzi magát, akár még közel 31 évesen is, van aki meg 31 évesen hülyeségeket fog megosztani és provokál különböző fórumokon, úszít, hol a migrik ellen, hol a homik ellen, hol a transzik ellen... Én örülök annak, hogy a szüleim, tanáraim arra neveltek, hogy mindennek nézek utána, mélyüljek el, szemléljen kritikusan a világot.

Hidd el, bőven kritizálhatom az LMBTQI embereket, módszereikben pl, vagy pl hogy polkorrektség tönkreteszi és humortalanná teszi a világot, már pedig nekem van egy erőteljes sötét fekete humorom van, csipkelődni is szoktam, be is szólógatok, öniróniában is jó vagyok, pl ha fiatalos pofim miatt már megint 18 év alattinak néznek miközben dohányboltban tölteném fel a telefonomat és akkor elkezdek viccelődni, hogy ma ajak feltöltésem volt, holnap botox kezelésem lesz, aztán utána oda teszem a legvégén a személyimet...

Mondjuk a humorban vannak határok ez is tény, mert nem nézném jó szemmel, ha anyum mozgásszervi problémáján gúnyolódnának.

Én komolyan azt javaslom neked, hogy első körben olvass utána minden aktuális pszichológiai könyvet, ezeket kitudod kölcsönözni a könyvtárakból is, lehet még faluban is van, ahol laksz... hidd el még ezek is lehetnek jók és tanulságosak számodra, de biológiai témájú könyveket is olvashatsz, sőt National Geographicsot is olvashatsz. Remélem segítettem...

2022. febr. 15. 01:10
 39/41 anonim ***** válasza:
Olvass vissza 30-as vagyok. És ezeket a papírokat ilyenekre szakosodott dokik adhatnak ki. Pl egy mezei pszihiáter vagy pszihológus nem állíthat ki.
2022. febr. 15. 06:15
 40/41 anonim ***** válasza:

A nem jogi elismerése

A hatályos törvények nem rendelkeznek róla, hogy ki és milyen feltételek fennállása esetén kérheti nemének jogi elismerését, vagyis változtathatja meg hivatalosan nevét és nemét. Az anyakönyvekről szóló jogszabály mindössze annyit mond ki, hogy az adatok változása esetén a születési anyakönyvben anyakönyvezni kell a gyermek nemének megváltozását.

A jogi szabályozatlanság ellenére az elmúlt évek során kialakult egy szokásjogon alapuló gyakorlat a nem megváltoztatásának engedélyezésére. A nem megváltoztatására vonatkozó kérelmet Budapest Főváros Kormányhivatala Névváltoztatási és Anyakönyvi Osztályának kell benyújtani.

A kérelemhez csatolni kell egy pszichiáter, egy pszichológus és egy urológus/nőgyógyász által készített szakvéleményt, amely igazolja, hogy a kérelmező transzszexuális. Ezen kívül nyilatkozni kell róla, hogy a nem megváltozása után a kérelmező milyen nevet szeretne viselni. A kérelem benyújtásának nem feltétele, hogy a kérelmező korábban a külső nemi jellegeket megváltoztató orvosi beavatkozásokon essen át.

A beérkezett kérelmet a Minisztérium véleményezésre megküldi az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségpolitikai Főosztályának, amely a szakértői vélemények alapján nyilatkozik róla, hogy szakmailag indokolt-e nemváltoztatási kérelem. Pozitív elbírálás esetén a Kormányhivatal értesíti a születést nyilvántartó anyakönyvvezetőt, aki bejegyzi az anyakönyvbe az új nemet és nevet. A kérelem benyújtásától annak elbírálásáig maximum 2x30 nap telhet el.

A módosított anyakönyvi kivonat birtokában kerülhet sor a személyazonosító okmányok (személyigazolvány, útlevél, jogosítvány), illetve más okiratok (érettségi bizonyítvány, diplomák, szerződések stb.) cseréjére, illetve módosítására. A módosításnak olyan formában kell megtörténnie, hogy abból az érintett korábbi nemére következtetni ne lehessen.

Ha a Kormányhivatal az engedély kiadását elutasítja, a közigazgatási eljárásra vonatkozó általános szabályok szerint a döntés ellen fellebbezni lehet, illetve a fellebbezés elutasítása esetén bírósági felülvizsgálatot lehet kérvényezni.

A nemváltás jogkövetkezményei

A nem hivatalos megváltoztatását követően az érintett a jog szerint minden tekintetben az új nemmel bíró személynek minősül: az új neme szerint köthet házasságot vagy bejegyzett élettársi kapcsolatot, az új neme szerinti nyugdíjkorhatár vonatkozik rá, stb.

Nemi megerősítő orvosi beavatkozások

A hatályos törvények nem rendelkeznek róla, hogy ki és milyen feltételek fennállása esetén vehet igénybe nemi megerősítő orvosi beavatkozásokat (hormonkezelést,műtéti beavatkozásokat). Az elmúlt években az a gyakorlat alakult ki, hogy az ilyen beavatkozások megkezdéséhez előbb a nem jogi elismertetésére van szükség: tehát előbb kell elintézni a papírmunkát, utána lehet belekezdeni az orvosi beavatkozásokba.

Az egészségbiztosítási törvény és az az alapján készült kormányrendelet szerint a külsődleges nemi jellegek megváltoztatására irányuló beavatkozások esetén a társadalombiztosítás csak a kezelés árának 10%-át finanszírozza, a fennmaradó 90%-ot a betegnek magának kell előteremtenie. Ugyanakkor méltányossági kérelem alapján lehetőség van – a kérelmező vagyoni helyzetétől függően – akár a teljes költségtérítés elengedésére is. Ezt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél kell kezdeményezni.

Semmilyen jogszabály nem akadályozza, hogy a nemi helyreállító beavatkozásokat valaki külföldön vegye igénybe, azonban ebben az esetben sem jár magasabb társadalombiztosítási támogatás, akkor sem, ha az adott ország saját állampolgárai számára esetleg ingyenesen nyújtja ezeket a szolgáltatásokat.

2022. febr. 15. 12:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!