Erről ki mit gondol? Nyugatabbra már tényleg ilyen
szinten megy a transz-gender lobbi?
Egyébként kérdező én ismerek olyan szülőket ma Magyarországon akik 3 gyerekéből 1 non-bináris transz fiú lett, és a szülők elfogadták a gyerekek döntését, és mindig támogatóan viszonyultak hozzá, egyedüli félelme az anyának volt, hogy milyen nehézsége lesz a legkisebb gyerekének.
2022. febr. 14. 14:55
22/41 A kérdező kommentje:
Nemtom milyen az a nonlineár degenerált sárkányfióka, szóval megköszönöm ha nem beszélsz nekem retardul
https://www.youtube.com/watch?v=Xd86CVvFm5s nézd meg a filmet, a Verzió emberi jogi fesztiválon is újra látható... :). és utána ítélkezz, de valószínű azért nincsenek empatikus kézségeid, mert szerintem nincsen még családod, nem beszélgettél 1 db LMBTQI közösséghez tartozó emberrel sem, 3. szakemberekkel se beszélgettél erről...
2022. febr. 14. 15:38
24/41 A kérdező kommentje:
23 a kommentjeid alapján te is csak szekemberekkel beszélgethettél eddig életed során
Mivel ismerek pszichológusokat és jártam is egy két trauma miatt, amiatt szorongová váltam, meg önelfogadás miatt, és tudod ez a két pszichológus nem ajánlotta fel nekem, hogy engem kvázi meglehet javítani melegként, ők is azt mondták, hogy fogadjam el magam...
2022. febr. 14. 15:47
26/41 A kérdező kommentje:
És elmondták, hogy normális ha kisfiúként kislánynak érzed magad?
Én is jártam sőt járok pszichológushoz, komoly szorongási zavaraim vannak, de soha nem mondták nekem azt, hogy ez normális és én így vagyok rendben.
1-2 évtizede is még elvittek volna kivizsgálni ha azt állítod magadról hogy más neműnek érzed mgaad. Ma ezt nem szabad, mert rögtön homofóbnáci vagy. Nem a tudomány fejlődött, hanem a szélsőbalos politika nyert tert.
Nézd, mivel én 18 éves korom előttig én erről nem beszéltem otthon, majd utána mondtam el, hogy meleg vagyok, így bár nehezen, de elfogadta a rokonságom.
Egyébként én melegként sose éreztem magam nőnek, csak férfinak, mi sem bizonyítja azt, hogy itt nyaraló lengyel nagynéném kezecskéjét szétcsaptam, mikor női wc-be akart engem pisiltetni.... én mondtam, hogy én a strand férfi wc-jébe fogok... de ugyanakkor emlékszem, hogy 6-7 évesen már megnéztem óvodai csoporttársam Gergőként, hogy milyen egy klassz vagánysrác... és 12 évesen is megnéztem egy sportosabb szőke adoniszt.... ebből már sejthető volt, hogy én meleg vagyok utólag visszagondolva....
2022. febr. 14. 15:57
28/41 A kérdező kommentje:
Akkor nem értem, hogy ha nem a transz-gender témában írsz ide, akkor mit háborodsz fel? Nem a melegekről szólt a kérdés, tudsz még értelmezni mondatokat?
Úgy, hogy vannak transznemű barátaim akikről tudom, hogy már 18 éves koruk előtt is pontosan tisztában voltak, hogy rossz testbe születtek bele? és amint betöltötték a 18. évet elkezdték a tranzíciót?
2022. febr. 14. 16:07
27 éves transz nő vagyok és a kérdezőt szeretném felhomályosítani. Elsős koromban éreztem hogy valami nem okés. Sose érztem magam túl fiúnak, annak ellenére hogy szerettem az extrém sportokat és a szerelést. Gyerekkoromban semmi ilyesmit nem láttam se a tv-ben, se a suliban, sehol. 18 éves koromban már tisztán tudtam hogy transz vagyok de nem tudtam még hogy mi ez mert nem ismertem. 25 éves koromig elleneztem az érzéseim hogy én nő vagyok de fiúnak születtem. Elég erős depresszióhoz vezetett ez (nállam szerencsére nem volt olyan erős hogy öngyilkossági kísérlet, de sok másnál előfordulhat). Voltam szakpszihiáternél és szakpszihológusnál hogy megszerezzem a szakvéleményeket, és nem volt egyszerü mert minden kis érzést el kell mondani és ezt tényleg nem kaphtja meg bárki. Év eleje óta megvan az urológusi vizsgálat is hogy hormont kaphassak. És a műtétig min 1 évet kell várni. 18 év alatt pedig csak késleltetik a pubertás kort, és közben állandó megfigyelésen van. Ha betölti a 18-ik életévét az illető és mindkét doki megadha a teljes papírt hogy igen transz, akkor utánna kaphat hormont és így is várni kell a műtétre ami senkinek se kötelező. Hanem egymásnak is csak annyit mondunk hogy légy önmagad. A hormont se eröltetjük ha valaki nem akarja. És külföldön is szinte ugyan ez a szitu. Mert ezekről a bwavatkozásokról nem az állam dönt hanem az ORVOSOK.
2022. febr. 14. 22:53
Kapcsolódó kérdések: