Miért ilyen brutál magas a valódi munkanélküliség Magyarországon? Miért nem ezen próbál javítani a Fidesz látszatintézkedések helyett?
Feltűnt milyen sok a fiatal munkanélküli, és utánanéztem, Ausztriában mintegy 2x akkora a fiatalok foglalkoztatottsága mint Magyarországon, ez brutális. Ami meg is felel a valóságnak, mert én azt látom, hogy 10-ből 9 pályakezdő diplomás munkanélküli. Tehát teljesen általános, hogy miután megszerzi valaki a diplomáját, az örömmámor után jön a hideg zuhany, hogy gcire nincs munka.
Még menő szakmák esetén is így van. Fejlesztői területen is az egyik legnagyobb országos cég a Dorsum-nál is Budapesten a kezdő fizu a legmagasabb (nettó 230 ezer), de így is akkora a verseny, hogy 30-40 jelentkező van, amiből a 4 legjobbat válogatják ki, első körben ilyen 6-7 órás AC verseny, utána meg 1,5 fizetetlen hónap alatt még másodszor is megszórják őket.
Szóval borzalmas a helyzet mondhatni minden szektorban. A Fidesz miért nem tesz ez ellen semmit?
Hát ez tiszta Amerika. A lehetőségek hazája mondhatni.
(Lehetőséged van szívni a f@szt egy életen át)
Sajnálom :(
Szerintem nagyon jó lehetőség vannak Magyarországon, ezért költöztünk ide végül a külföldi párommal.
21
Szerintem az a bajod, hogy nem találsz magadnak irodai melót, lehetőleg nem túl nagy képzettséggel, kötetlen munkaidővel, 400 nettóért, home officeban. Borzasztó, mindjárt sajnállak.
Összefoglalva elvégeztél valamilyen iskolát és megtanították a nagy semmit. Gondolom szakmai gyakorlatot nem szereztél az iskola mellett, mert nem mentél el gyakornokoskodni.
Aztán most várod a csodát, hogy nem túl piacképes gyakorlati tudással meghívó leveleket küldjenek a cégek a nagyságos úrnak milliós ajánlatokkal.
Nem a rendszerrel van baj barátom, hanem veled.
Mondom ezt neked 30 év IT tapasztalattal úgy hogy több mint 10 gyakornokom volt. Mind kapott ajánlatot még diploma előtt és nem hulladék pénzért.
Azért ilyen magas, mert az uniós pénzeket Orbán és bandája lenyúlta.
Virágozna az ország, munkahelyektől ha arra fordítják amire kell.
itt vagyok én 3 hónapja állás nélkül Szlovák határnál... Fuck Orbán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!