Miért ilyen brutál magas a valódi munkanélküliség Magyarországon? Miért nem ezen próbál javítani a Fidesz látszatintézkedések helyett?
Feltűnt milyen sok a fiatal munkanélküli, és utánanéztem, Ausztriában mintegy 2x akkora a fiatalok foglalkoztatottsága mint Magyarországon, ez brutális. Ami meg is felel a valóságnak, mert én azt látom, hogy 10-ből 9 pályakezdő diplomás munkanélküli. Tehát teljesen általános, hogy miután megszerzi valaki a diplomáját, az örömmámor után jön a hideg zuhany, hogy gcire nincs munka.
Még menő szakmák esetén is így van. Fejlesztői területen is az egyik legnagyobb országos cég a Dorsum-nál is Budapesten a kezdő fizu a legmagasabb (nettó 230 ezer), de így is akkora a verseny, hogy 30-40 jelentkező van, amiből a 4 legjobbat válogatják ki, első körben ilyen 6-7 órás AC verseny, utána meg 1,5 fizetetlen hónap alatt még másodszor is megszórják őket.
Szóval borzalmas a helyzet mondhatni minden szektorban. A Fidesz miért nem tesz ez ellen semmit?
Szerintem, te nem Magyarországon élsz, vagy csak nagyon szerencsétlen vagy.
Budapesten egy pályakezdő közgazdász, műszaki diplomás kap nettó 300-at.Aki IT területen van, még többet.Persze, nyelvet rendesen kell tudni.
Nagyobb munkanélküliség Dél-Dunántúlon van és az ország keleti részén.
Az a baj, hogy az ilyen félkegyelműnek hiába beszélsz.
Csak fújja a hülyeséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!