A tanárok tényleg heti 22 órás munkaidőt követelnek, ez valami vicc?
"A pedagógus-munkakörben foglalkoztatottak neveléssel-oktatással lekötött munkaideje 2021.
szeptember 1-jétől heti 22 óra legyen!"
Ezek nem tudják, hogy egy teljes munkaidős állás heti 40 óra? Emellé akarnak béremelést? Ennyi órára vetítve már a mostani is sok. A minimum havi bruttó 260k, de fele annyi óraszámra. Ezt beszorozzuk kettővel, bruttó 520k. Vagy ők félállásra akarnak annyit kapni, mint más teljes munkaidőben?
7: "Fel sem fogom, hogy hihetik egyesek..."
Ők sem hiszik, csak veszekedést akarnak itt szítani.
Kérdező
A tanárok munkaideje nem 40 óra hanem sokkal több.
A TANÓRÁK száma most kötelezően 22-26 között kell legyen, hogy teljes fizetést lehessen kapni. Emellett van a többi feladat, amit mások már leírtak neked.
Ahogyan egy gyári munkásnak sem csak abból áll a munkaideje, ha elvégzi a feladatai egyik részét, hanem beletartozik az összes kisebb-nagyobb teendője, vagy ahogy egy irodai dolgozónak sem csak az a munkaideje amíg a számítógépén ír, van mellette bőven másféle munkája is, éppen úgy a tanárok munkaidejének is csak egy RÉSZE a megtartott órák száma.
Ez olyan, mintha egy diáknál én kijelenteném, hogy nem is foglalkozik többet a saját képzésével, mint amikor bent ül az órán és nem venném figyelembe, hogy van még mellette házi feladata, készülnie kell a dolgozatra, felelésre, mennie kell szakkörre, nyelvórára, sportolni, táncórára vagy zeneórára.
A munkaidőnk ennél sokkal több, csak nem szabható meg konkrétan napi 8 órában és nem kell 8-17 óra között bent lennünk az iskolában. van amikor hétvégén is van bőven munkánk, van amikor hajnalban kell menni ügyeletbe, nulladik órára, van amikor meg délután, kora este van teendőnk még. Egy részét pedig végezhetjük otthon, mert nem kell az iskola üres épületében ülnöm este amikor dolgozatot állítok össze vagy javítok, vagy nem kell a tanári gépe előtt ülnöm hogy kitöltsem az elektronikus naplót.
ma 21:23
32 órát kötelező nekik is suliban tölteni de már ezért is ment a rinyálás, hogy mégis hogy képzeli a kormány, hogy nem engedi haza a tanárokat amikor már nem tanítanak. Pedig én nem is értem ezt, mert ha tényleg 12 órát dolgoznak egy nap, a sok javítással, készüléssel akkor szinte mindegy lenne, hogy ezt a suliban vagy épp otthon teszik.
"Ezek nem tudják..."
Láthatóan te nem tudsz lószart sem a munkájukról, de azért csak kötekedj, Kérdező. Ma még úgy is csak 1-2 ilyen kérdés volt, meg kell lennie a minimumnak, különben nem tudsz aludni.
Aki annyira irigykedik, az menjen tanárnak és vállalhat állást akár 2 iskolában is, hiszen így kijön a heti 44 munkaóra.
Persze..
Párom tanár.
Heti 34 órát van bent fizikailag az iskolában.
Jelenleg nincs lyukasórája a hiányzó tanárok helyettesítése miatt.
Erre még otthon, "szabadidőben" napi kb 2 óra tanórára készülés, dolgozatjavítás, adminisztráció, online tanári értekezlet, szülők tájékoztatása...
Oké, ott van még a nyári szünet, ahol lehet plusz munkát vállalni, de évi 10 hónapon keresztül folyamatosan full stresszes a kirúghatatlan, kezelhetetlen, halmozottan kátrányos tanulók miatt.
Nem vagyok benne biztos, hogy sokáig fog ottmaradni.
15:
"Heti 34 órát van bent fizikailag az iskolában."
"Erre még otthon, "szabadidőben" napi kb 2 óra tanórára készülés, dolgozatjavítás, adminisztráció, online tanári értekezlet, szülők tájékoztatása..."
Ez bárhogy is számolom, 34+5*2=44. Tehát heti 44 óra, ami pont annyi, mint a legtöbb melósnak, akit benntartanak "kötelező" túlórán. De most maradjunk az egyszerűbb lehetőségnél, és mondjuk azt, hogy hetente 4 órával dolgoznak többet mint mások. Épp ezért nem sajnálnám egy pillanatig sem, ha 300 körül kapnának kézhez átlagosan, hisz ez egy kicsit ugyan hatásvadász kijelentés, de mégis csak emberi életekért felelnek.
Ellenben ahogy írtam, a heti 22 órát én nem tartom elfogadhatónak a többi igény mellett.
17
"Épp ezért nem sajnálnám egy pillanatig sem, ha 300 körül kapnának kézhez átlagosan, hisz ez egy kicsit ugyan hatásvadász kijelentés, de mégis csak emberi életekért felelnek."
220 nettója van.
15. voltam
Tanártól halottam hogy vannak páran akik szívüket lelküket beleadják és látástól mikulásig dolgoznak. A tanári kar többi tanára meg úgy el van mint a befőtt. Mert az igazgató rokona, a másik a helyi politikus felesége stb. Még órát is alig kell tartaniuk. Kv-zni trécselni mennek be stb... Nem érdekli őket semmi főleg nem a gyerekek előmenetele. Jól kereső (politikus, stróman stb...) férj mellett még a fizetésük se nagyon érdekli őket. Pedig a ledolgozott évek miatt lehet jobban keres egy ilyen mint egy kezdő tanár aki tényleg tanítani van ott. Előbb ezen kellene változtatni. Utána majd lehet fizetésemelésekről meg munkaidő csökkentésekről is beszélgetni. Erre jön még rá az is hogy az idős tanárok a modern informatikai eszközökkel számítógépekkel tabletekkel stb.. nagyon nincsenek képben. Egyszerűen nem tudják (ki és fel) használni és ez is meglátszik az oktatásuk minőségén.
Ja igen a törvény nagyjából az óraszámot veszi figyelembe a tesztek vizsgák kijavítgatását mindegyik tanár munka után bent vagy otthon nagyjából a szabadidejéből elrabolva végzi el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!