A tanárok tényleg heti 22 órás munkaidőt követelnek, ez valami vicc?
"A pedagógus-munkakörben foglalkoztatottak neveléssel-oktatással lekötött munkaideje 2021.
szeptember 1-jétől heti 22 óra legyen!"
Ezek nem tudják, hogy egy teljes munkaidős állás heti 40 óra? Emellé akarnak béremelést? Ennyi órára vetítve már a mostani is sok. A minimum havi bruttó 260k, de fele annyi óraszámra. Ezt beszorozzuk kettővel, bruttó 520k. Vagy ők félállásra akarnak annyit kapni, mint más teljes munkaidőben?
ma 21:06
Egy tanár jelenleg teljes fizetést akkor kap ha 22-26 óra között tart órákat és bentmarad még annyit, hogy heti szinten meglegyen a 32 órája. Ha el tudja ezalatt végezni az órákra való készülést akkor király, ha nem akkor még dolgozhat otthon is.
Szóval igen, ha beleszámoljuk hogy mennyi szabadnapjuk van meg hogy az 1 munkaórájuknak is a negyede szünet akkor nagyon közel jöhetünk ki ahhoz, hogy ténylegesen munkával jó ha a felét töltik annak mint amit egy gyári melós.
A heti 22 óra az a megtartott tanórákra vonatkozik! Ezen felül még rengeteg teendőnk van! Fel sem fogom, hogy hihetik egyesek, hogy a dolgozatok kijavítják magukat, a tanórára az óraterv meg magától összeállítódik és stb...
Leírom a mai napom, tanárként:
7:30ra mentem mert ügyeltem, kettőig megtartottam 5 tanórát, 1 lyukasórámban adminisztráltam. Délután fél5-ig versenyt vezettem le, majd siettem haza mert fél6tól online értekezletünk volt fél7-ig. Utána készültem másnapra meg adminisztráltam még 8-ig! Lehet irigykedni!
Egy gyári munkás minden nap órakat tölt azzal, hogy felkészül a munkájára, kijavítja a többi fogyi papírjait, 8-tól 4ig mindig bent van :D gyárban dolgozom, mkint vezető, egy gyári munkás fele annyit nem dolgozik, mint bármely más értelmes ember.
Csak az ostoba emberek hiszik azt, hogy a tanárok 22-26 órat dolgoznak egy héten
ma 21:16
Minden napod így néz ki? Pl. nyári hónapokban mit csinálsz? Mennyire kemény egy nyári munkanap? Hány szabadnapod van egy évben? Hány perc a szünet a letanított 5 órádból?
Nekem is vannak tanár ismerőseim és érdekes módon ezt a napi 12 órázást nem látom náluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!