Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tanárok tényleg heti 22...

Tisztelt Miszter Miniszter kérdése:

A tanárok tényleg heti 22 órás munkaidőt követelnek, ez valami vicc?

Figyelt kérdés

[link]

"A pedagógus-munkakörben foglalkoztatottak neveléssel-oktatással lekötött munkaideje 2021.

szeptember 1-jétől heti 22 óra legyen!"

Ezek nem tudják, hogy egy teljes munkaidős állás heti 40 óra? Emellé akarnak béremelést? Ennyi órára vetítve már a mostani is sok. A minimum havi bruttó 260k, de fele annyi óraszámra. Ezt beszorozzuk kettővel, bruttó 520k. Vagy ők félállásra akarnak annyit kapni, mint más teljes munkaidőben?

2022. febr. 9. 21:02
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
93%
A tanári hivatás a legfontosabbak egyike hosszú távon, hacsak nem akarunk a migrációtól függeni. Ezt még a Horthy korszakban is tudták, amikor a legjobban fizető állások egyike volt.
2022. febr. 9. 21:04
 2/38 anonim ***** válasza:
85%
Te tényleg azt hiszed, hogy egy tanár fele annyit dolgozik, mint más? Te értelmi fogyatékos vsgy?
2022. febr. 9. 21:06
 3/38 A kérdező kommentje:
#2 Nem hiszem. Tudom.
2022. febr. 9. 21:08
 4/38 anonim ***** válasza:
89%
Hát barátom, most jól beégetted magad :D
2022. febr. 9. 21:10
 5/38 anonim ***** válasza:
67%
Alig vannak, akik rendesen dolgoznak. Ha a kőművesek keményen dolgoznának, Schwarzenegger testük lenne, mert kicseszett kemény meló. Mégis manjdem minden kőművesnek sörhasa van.
2022. febr. 9. 21:12
 6/38 anonim ***** válasza:
27%

ma 21:06

Egy tanár jelenleg teljes fizetést akkor kap ha 22-26 óra között tart órákat és bentmarad még annyit, hogy heti szinten meglegyen a 32 órája. Ha el tudja ezalatt végezni az órákra való készülést akkor király, ha nem akkor még dolgozhat otthon is.

Szóval igen, ha beleszámoljuk hogy mennyi szabadnapjuk van meg hogy az 1 munkaórájuknak is a negyede szünet akkor nagyon közel jöhetünk ki ahhoz, hogy ténylegesen munkával jó ha a felét töltik annak mint amit egy gyári melós.

2022. febr. 9. 21:13
 7/38 anonim ***** válasza:
94%

A heti 22 óra az a megtartott tanórákra vonatkozik! Ezen felül még rengeteg teendőnk van! Fel sem fogom, hogy hihetik egyesek, hogy a dolgozatok kijavítják magukat, a tanórára az óraterv meg magától összeállítódik és stb...

Leírom a mai napom, tanárként:

7:30ra mentem mert ügyeltem, kettőig megtartottam 5 tanórát, 1 lyukasórámban adminisztráltam. Délután fél5-ig versenyt vezettem le, majd siettem haza mert fél6tól online értekezletünk volt fél7-ig. Utána készültem másnapra meg adminisztráltam még 8-ig! Lehet irigykedni!

2022. febr. 9. 21:16
 8/38 anonim ***** válasza:
80%

Egy gyári munkás minden nap órakat tölt azzal, hogy felkészül a munkájára, kijavítja a többi fogyi papírjait, 8-tól 4ig mindig bent van :D gyárban dolgozom, mkint vezető, egy gyári munkás fele annyit nem dolgozik, mint bármely más értelmes ember.

Csak az ostoba emberek hiszik azt, hogy a tanárok 22-26 órat dolgoznak egy héten

2022. febr. 9. 21:17
 9/38 anonim ***** válasza:
24%
Na pontosan ezért vezetném be, hogy fixen 8 óra legyen a tanárok számára is egy munkanap. A közembernek jó, mert kijön a heti 40 óra, és a tanárnak is jó, ha ki tud állni a jogaiért, és vagy fixen ennyit dolgozik, vagy a többit elszámoltatja túlórába (már persze amit az iskola falai között töltött). Így csak a szardobálás megy, hogy heti 22 óráról beszélgetünk, és ellenőrizhetetlen, hogy mennyit dolgoznak valójában.
2022. febr. 9. 21:23
 10/38 anonim ***** válasza:
13%

ma 21:16

Minden napod így néz ki? Pl. nyári hónapokban mit csinálsz? Mennyire kemény egy nyári munkanap? Hány szabadnapod van egy évben? Hány perc a szünet a letanított 5 órádból?

Nekem is vannak tanár ismerőseim és érdekes módon ezt a napi 12 órázást nem látom náluk.

2022. febr. 9. 21:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!