Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy szélsőbalos...

Miért van az, hogy szélsőbalos mozgalmak (LMBTQ, feministák, BLM, SJW) magukat a szabadság és egyenlőség harcosainak tartják, de közben ők cenzúráznának ki minden ellenvéleményt?

Figyelt kérdés

Angol neve "cancel culture" magyarul "eltörlés-kultúra".

Úgy működik, hogy mondasz valamit, ami az LMBTQ-snak/ feministának/ fajvédőnek nem tetszik, és nem érdemi reakció vagy érvelés a válasz, hanem rögtön náci, homofób/transzfób és nőgyűlölő vagy. Ezt kommentmezőkben is nagyon sokszor megfigyeltem, ezen az oldalon is.

Nem gondolják, hogy az ideológiájukhoz éppen az illene, hogy érvekkel és nem karaktergyilkolással reagálnak a vádakra?

2022. febr. 1. 17:27
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
73%
Azt van jogod kimondani, hogy neked nem tetszik a melegházasság. Ez teljesen okés. De a melegházassággal egyetértők közösségével szemben gyűlöletbeszédet tolni nem okés. Éppúgy, ahogy a heteroházasságú emberekkel szembeni gyűlöletbeszéd sem okés. Nem is nagyon látsz erre példát, max provokátorok részéről.
2022. febr. 1. 18:47
 22/57 anonim ***** válasza:
65%
#21: Csak azt nem érted, hogy a cancel culture már azért is eltöröl, ha csak annyit mondasz, hogy neked nem tetszik a melegházasság.
2022. febr. 1. 18:49
 23/57 A kérdező kommentje:

#21 kérlek definiáld, mi a gyűlöletbeszéd.

Az beletartozik, hogy nyíltan elmonodom, hogy ellenzem a melegházasságot és nem tekintem nőnek a magukat nőnek mondó férfiakat?

2022. febr. 1. 18:56
 24/57 anonim ***** válasza:
11%

"Azért, mert az intoleranciát nem lehet tolerálni..."

Mit értesz intolerancia alatt?

2022. febr. 1. 19:09
 25/57 A kérdező kommentje:
#24 ez sosem derül ki, mert a helyes válasz az, hogy minden, amiben nem értesz velük egyet. De hát ilyen nem mondhat egye egyenlőségjogi harcos. (csak egy náci)
2022. febr. 1. 19:25
 26/57 anonim ***** válasza:
63%

Kérlek, definiáld, mi a méltóság! Ami azt sérti, az már nem okés.

Következetesen ismétlem magamat: más méltóságát sérteni nem oké.

Az ember méltóságához való joga magasabb rendű, mint a szólásszabadság, véleménynyilvánítási szabadság, ezért az nem csorbítható. A gyűlöletbeszéd a másik méltóságának szélsőséges megsértése.

Egyébként kicsit továbbgondolva meggyőztetek.

Megkérdőjelezni valakinek a jogát a házassághoz az bizony az illető méltóságának elég komoly megsértése.

Mintha én azt mondanám, hogy a szeplősöknek nem ihat ásvány- vagy csapvizet, max. esővizet, hiába tudja megfizetni, vagy kapna. Ez így elég komolytalannak hangzik... de vajon akkor is, ha ezt a nem-szeplősök 80 százaléka ezt mondaná 60 százalékuk indulatosan, 40 meg kifejezetten elfogadná velük szemben az agressziót és verbálisan az is lenne, 20százalékuk meg fizikailag is agresszív lenne?!

Vajon te szeplősként mit éreznél?!

Szóval igen, most már azzal is egyetértek, hogy az ilyen vélemény terjesztését is meg kell akadályozni, mert minden ember egyenlő és egyenlő jogokkal bírnak. Neked is éppúgy jogod van csapvizet innod, mint nekem, és ha ezt a jogodat megkérdőjeleznék, én kiállnék melletted, és azt mondanám, hogy nem szabad ilyet mondani.

2022. febr. 1. 21:16
 27/57 anonim ***** válasza:
23%
#26: Ha csak annyit mondok, hogy szerintem a szeplős emberek rondák, már azzal is megsértem a méltóságukat, ergo nem mondhatok véleményt valakikről. Ennek az a vége, hogy senki nem mondhat semmit, csak egy ilyen nagyon visszafogott, PC nyelven lehetne kommunikálni. Mint ahogy ezt teszik a nyugati médiában, ha nem akarják, hogy bajuk legyen belőle.
2022. febr. 1. 21:20
 28/57 steven95 ***** válasza:
86%

"az egyik cenzúra nem teszi jóvá a másikat"

Ezt természetesen én sem állítottam. Csak legyen meg az egyensúly.

"Azért a jobboldalra jóval kevésbé jellemző, hogy rendesen szavakat akarnak betiltani, megmásítani, mert az szerintük valaki "érzékenységét" sérti... "

Csak a házasság, szeretet és család fogalmát kell gránitszilárdságú alaptörvénybe vésni, elvitatni másoktól, úgy látszik...

"Sőt nem akarják "transzfóbnak" beállítani azt, aki nem fogadja el nőnek a pénisszel rendelkező női ruhába bújt bohócot".

Ez kb. olyan, hogy téged ne nevezzenek heterónak, Te csak asszonyt döfködsz... Tök mindegy , minek nevezed ezt a hozzáállást. Nevezzük fapapucsnak. Aztán kitalálod, hogy Te nem fapapucs vagy, csak...

"És börtönbe sem zárnak ugyanezért, ahogy az nyugatabbra már egyre inkább gyakorlattá kezd válni."

A csúnya keleten meg kivégeznek, ha meleg vagy, de előbb jól megkínoznak, hogy felderítsék a többieket...

Természetesen, főleg a transz kérdés, nagy vita, ami végigsöpör a társadalmon. Ami épp most zajlik, és ilyen megélni, amilyennek most megéled. Ez van. A fellépő szélsőségek bele vannak kódolva az emberbe. Minták alapján viselkedünk. Valaki vállalható módon vitatkozik és áll ki valami mellett, valaki visszásan. Te gondolom az ellenvélemény vállalható oldalára pozicionálod magad. Én meg veled szemben szintén vállalható kategóriába. De ugye ki nem a vállalhatóba sorolja saját magát? :D

2022. febr. 1. 21:23
 29/57 anonim ***** válasza:
68%

"Ha csak annyit mondok, hogy szerintem a szeplős emberek rondák, már azzal is megsértem a méltóságukat, ergo nem mondhatok véleményt valakikről."

És valóban. Egy jólnevelt ember nem mond ilyet. Azt mondhatja, hogy nekem a szeplős emberek nem tetszenek, de az illetlenség, stb. hogy "a szeplősök rondák".

""Azért a jobboldalra jóval kevésbé jellemző, hogy rendesen szavakat akarnak betiltani, megmásítani, mert az szerintük valaki "érzékenységét" sérti... "

Biztos? Ahhoz képest következetesen használják a migráns szót, és kerülik a menekült kifejezést. És van erre még számtalan példa.

2022. febr. 1. 22:00
 30/57 anonim ***** válasza:
42%
#28: Igen, de nem mindenki jól nevelt. Pontosan az a probléma, hogy megpróbálnak egy visszafogott, finomkodó PC nyelvet erőltetni az emberekre, és aki ezt nem követi, azt kiátkozzák. De még azt is, aki követi, csak esetleg olyan véleményen van, ami nem szimpatikus másoknak. Lásd a Harry Potter írónőjének a véleményét.
2022. febr. 1. 22:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!