Ha az angol "She/He" -vel szemben nálunk már az idők kezdete óta "Ő" van, akkor mi vagyunk a leghaladóbb nép?
Nyilván a német, francia vagy bármely indoeurópai nyelvet lehetne említeni.
A magyar nép már a sztyeppén is törekedett a nemek egyenlőségére és a gendersemlegességre! 🇭🇺🏳️🌈🇭🇺🏳️🌈
Ezt miért nem hajlandó elismerni egy olyan, akinek egy szexista nyelv az anyanyelve? 🤨
Hát nem tudom, de tök jó volt, amikor egy kutyusra "she" hivatkoztak és tudtam, hogy szuka a kutyus.
A Japán nyelvben sokkal durvább a helyzet. Nem tudok japánul, csak a nyelvtana érdekelt.
2: ezek mind az elnyomó fehér népek. Mivel mi Közép-Ázsiából jöttünk, nem számítunk európai fehér népnek.
Itt aztán ránk lett erőltetve egy csomó maradi eszme és vissza lett fojtva ez a haladó gondolkodás a fehérek miatt.
Érdekelne mit mondana erről egy nyelvész. Az angol ilyen szempontból harmatgyenge, nyelvtan szempontból pozitív értelemben.
A német nyelvben, ha nem tudod a főnév nemét akkor véged, az angol megoldja egy "of, 's"
Például: A nagymamának a házában van a kutya csontja, amit tegnap lopott a hentestől.
A kutya hímnemű. Alanyesete Der Hund. Tárgyesete Den Hund. Részeshatározó esete Dem Hund.
Mire összerakod helyesen a mondatot németül, megbolondulsz. :)
Nem véletlenül szenvedtem a német nyelvtannal annak idején :D
De mire fel kellett ezt ennyire túlbonyolítani?
Nekem a filozófia legtöbb esetben a görögöket/helléneket juttatja eszembe és legfeljebb utána a németeket. De ez még nem magyarázza meg...
Keress egy hobbit.
Meg minden kommentelő aki komolyan veszi ezt a nyilvánvaló trollkodást
Kérdező a magyarban azért nincs külön hímnem és nőnem az Ő-re mert az Uráli nyelvekben nincs grammatikai nem (És ez grammatikai nemnek számít, hogy "She/He"). Attól nem lesz egy Indoeurópai nyelv szexista, hogy nekik van grammatikai nem a nyelvükben. Egyszerűen így alakultak ki és kész ezzel nincs mit tenni.
"Hát nem tudom, de tök jó volt, amikor egy kutyusra "she" hivatkoztak és tudtam, hogy szuka a kutyus.
A Japán nyelvben sokkal durvább a helyzet. Nem tudok japánul, csak a nyelvtana érdekelt."
Miért is durvább a helyzet? :'D
Csak mert én tudok japánul és szerintem nem durvább a helyzet még nyelvtanilag se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!