Ha az angol "She/He" -vel szemben nálunk már az idők kezdete óta "Ő" van, akkor mi vagyunk a leghaladóbb nép?
Nyilván a német, francia vagy bármely indoeurópai nyelvet lehetne említeni.
A magyar nép már a sztyeppén is törekedett a nemek egyenlőségére és a gendersemlegességre! 🇭🇺🏳️🌈🇭🇺🏳️🌈
Ezt miért nem hajlandó elismerni egy olyan, akinek egy szexista nyelv az anyanyelve? 🤨
Pontosabban Az Uráli nyelvcsalád Finnugor ágának az Ugor alcsoportjának tagja.
Finnugor nyelvcsalád nem létezik. ;)
Ezzel beszólni próbáltál nekem (#11-esnek), vagy te voltál a #10-es és magadat kritizálod?
Bocs, de ez leírva a hanglejtés és hangsúly hallása nélkül mind a kettő lehet...
Nem azt csak viccbol mondtam (ezet van ott hogy lol), nem beszolas.
Igen en voltam a 10-es.
Szerintem ha valaki kijavit abbol csak tanuli lehet.
Rendben, rendben. :)
Csak a megfogalmazásból tényleg két (vagy több) esélyes volt. ;)
S főleg a "lol" miatt gondoltam a beszólás lehetőségére, mert a magyar emberek az interneten legtöbbször ilyen angol nevető mozaik szavak társaságában írnak rosszindulatú megszólalásokat.
De tényleg csak azért kérdeztem vissza, hogy tisztázzuk a tényállásokat. :)
Hat igen a lol-nak is lehet negativ jelentese.
En azt utalom mikor irok egy 6 km-es szoveget, mondjuk 4 szot elgepelek es azert szolnak.
Vagy volt olyan is aki beszolt mert a "bizonyit" szot nem hosszu i-vel irtam, annak ellenere hogy az egesz szovegben nem hasznaltam egy ekezetet sem.
Azt hiszem azt a "bizonyít" esetet láttam is, sőt még írtam is rá, hogy "lehet nem magyar billentyű leosztást használ" (nem szó szerinti idézet) annak aki belekötött. Már ha ugyan arról beszélünk (LMBT témás kérdés alatti).
"En azt utalom mikor irok egy 6 km-es szoveget, mondjuk 4 szot elgepelek es azert szolnak."
Én szerintem lehet oktató jellege az ilyen megszólalásoknak. :)
Legalább akik tényleg nem tudnak írni azoknak taníthat valami újat ha a válaszokat olvasgatják. ;)
Igen jo a memoriad, LMBT tema volt 👌🏻👌🏻👌🏻
"Én szerintem lehet oktató jellege az ilyen megszólalásoknak. :)"
Igen de inkabb olyanra gondoltam hogy pl. azt irom hogy "nem tidsz figyelni"? Amikor egyertelmuen le lehet szurni a kontextusbol hogy mire gondol az ember
Az tényleg láthatóan csak egy félreütés. :)
De az megint más ha valaki mondjuk direkt nem írja ki a dupla mássalhangzókat. (amire sokan nevetséges indokként azt mondják, hogy "mert ő gyorsan írva nem tud dupla betűket írni", ami egyértelműen kamu...)
S bocs a negatívan hangzó fogalmazásért, de hajnali fél kettőkor ennyire futja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!